Fiskedagbok

Nordbytjernet 12.02

DE NYESTE RAPPORTENE  LIGGER NEDERST
NORDBYTJERNET.🤩

Litt kjølig da vi ankom arenaen kl 0930 men sola tok tak og det ble flotte forhold for de mange deltagerne😀

Et nytt vann for mitt vedkommende da jeg startet med å konkurrere i isfiske  for ca ett år siden. Hadde snakket med noen " garvede" veteraner på forhånd som hadde fortalt meg om et vann med små abbor,MEN at de skulle være så SMÅ hadde jeg ikke trodd.  Gikk sammen med ca 15 andre til ei lita vik. Et  lite område så vi fisket tett.  Startet med en 4 mm myska men skjønte at det kunne være greit  med noe enda mindre Måtte etterhvert knyte om til den aller minste myskaen jeg hadde og 0.10 mm sene.  Brukte nesten kun mormyska hele konken med fjærmygg.   Tok vel noen få på tafs.  Startet tregt men fant et hull på ca 3 m  dyp som leverte ca 15 stk i Deriblant en på ca 40 g ( ju hu)  Fikk en 3-5 stk pr hull i den neste timen. På slutten ble det uhyre tregt slik det ofte blir på små områder mot slutten av en konk  Fikk rasket sammen 49  aborrer  og 3  små mort som  totalt veide 452 g. Det ble en 23 plass i herrer senior og premie.
Ok fornøyd da premie var målet men likevel et stort forbedringspotensiale. Har erfart at jeg har mye å lære i dette gamet, men lærer stadig noe nytt. Det gir motivasjon til å stå på videre for å bli en bedre isfisker framover.
Vilmarksbutikken stilte med flotte premier og sørget for et vel gjennomført stevne. 

GRATULERER TIL ALLE KLASSEVINNERE.  Godt fisket av mange, men mest av alle fikk Arnfinn Solli ( herrer veteran)  som stakk av med hovedpremien som var en gullbelagt abusnelle ( verdi 7500 kr)   GRATULERER 😀

Link til resultater.
http://villmarksbutikken.net/
FM Oppland Svartungen 20.0216/02-2011  Det snør og snør. Ser ut til å bli tunge forhold under FM på Svartungen. Meldt flott vær fra fredag og sol på søndag. 🤩


20 / 2- 2011.     FM OPPLAND      SVARTUNGEN    TUNGT OG TREGT   men knallvær. 😎

Ikke akkurat noe fotballbane i dag ( se bilde )  Årets tyngste forhold så langt. 20 cm snø med 10 cm overvann under gjorde det svært tungt å komme seg dit jeg hadde tenkt å fiske.Gikk i 45 min og mistet da 15 min fisketid.  Tror uansett ikke akkurat det gjorde noe utslag på antall fisk.  Etter en time var det en mikroåbbor i dunken og valg av fiskested var en fiasko. Gikk 200 m lenger inn mot ei vik og fikk to stk av ok størrelse. Fikk noen små til rundt om i dette området. Turen inn igjen ble tung den også men det er god trening.  Veide inn 592 g fordelt på 3 ok abborer og 4 i mikrostørrelse. Fiskemessig ble det en liten skuffelse da dette er et vann jeg burde gjort det mye bedre på. 😠  Fisket med  4 mm gullmyska agnet med pinkis og fjærmygg. Tok lang tid å rense  hullene  helt rene for snø og is så prøvde litt lokkemeite uten resultat.
Litt kaldt på morgenen ( ca -20 ) noe som kanskje gjorde at bare 17 deltakere hadde funnet veien til Svartungen. Det kunne gjerne vært mange flere. Når man får holde på med det man liker aller best, og når sola varmet utover dagen fra en skyfri himmel kan man  ikke ha det bedre. 😎 Fylkesmester for andre året på rad ble Paal Runden  fra GTSFK med noe rundt 1,5 kg. Godt fisket.  🙂Lag FM ble  vunnet av Paal Runden, Odd Henning Hansen og Kenneth Ottosen. Ikke så overraskende, da dette er gutter som ofte er i toppen alle tre. 
NM for lag Sigernessjøen 05.03

Neste stevne for min del blir NM for lag på Sigernessjøen ved Kongsvinger. Alt dere trenger å vite vil gutta i Raufjøringen legge ut på sin NM-blogg
http://www.sfkraufjoringen.blogspot.com/

SIGERNESSJØEN LAG NM

5/3  2011 SIGERNESSJØEN LAG NM 

Først av alt synes jeg det er på sin plass og rette en stor takk til alle som hadde ansvaret for helgas arrangement. Ros til alle fra Raufjøringen som gjorde dette til et  to flotte  stevner . De var proffe på alle områder.  Kan nevne: God organisering rundt parkering,innmelding gikk raskt og effektivt, blide og hyggelige folk alle steder, bra med flere  som solgte agn og utstyr ( monopol er aldri bra ) gode overnattingsmuligheter, effektive  folk under innveiing, tydelig stevneleder, datagutta var svært raske med resultater og lister , flotte og orginale premier m.m  Når også været var fra sin aller beste side begger dager kunne ikke dette bli noe annet enn et vellykket NM i isfiske.
Jeg ankom Sigernessjøen lørdag morgen kl ni og traff der mine to lagkompiser fra Toten JFF. De hadde ankommet arenaen fredag kveld og hadde ladet opp med god mat og drikke. Vi var alle klare for å gjøre vårt aller beste for å lykkes med det sporstlige. Hadde på forhånd hørt at det kunne være mulighet for stor abbor men også at sjøen  også var av den vanskelige sorten. Og vrient skulle det bli. Helt ny sjø for meg og mange andre.  Vi  på laget startet på noe forskjellige områder. Jeg valgte å gå rett over fra start og ganske nære land. Her var jeg ganske alene i starten. Fikk fisk i første hullet på en liten Brumpimpel og grønn/gul/ rød lyskrok str 14  Synes jeg var rask og efektiv til å få pimpelen ned igjen men det var slutt etter 5 små abborer. Da var det å begynne å borre. Borret og borret men fikk bare en og to fisker i hvert hull. Ofte ingen. Når i tillegg fiskene veier 10-30  g blir det ikke mye vekt. Er ikke helt fortrolig med pimpelfiske men øver stadig. Gikk over til tafs og brukte det den siste timen. Tok meg en runde nedover mot der  de andre på laget satt,men der var det om mulig enda minde å få. Borret meg tilbake til der jeg startet med noen få borrer til i dunken. Fikk tilsammen 26 stk som veide 458 g. De andre på laget hadde heller ikke lyktes og vi havnet langt ned på listene. Hadde bedre lykke på loddtrekningen og vant en svær bag og førstehjelpspakke. Noen får alltid en del fisk og et lag fra Trysil SFK vant herreklassen  suverent med 7,7 kg  Ikke uventet var det Raufjøringen 1 lag som dameklassen.

Dagens innsats  ble fort glemt og  etter en tur til Kongsvinger etter litt mat og øl var det tid for å innta campinghytta på Sigernes-camping. Knyting av stikker og litt VM på Tv sto på programmet sammen med veteranene fra Toten JFF Sosialt samvær med gjengen fra Gjøvik og Toten SFK ble det også tid til. Alt av vanndunker og pilkedunker ble tatt i bruk som sitteplasser. Halfdan spanderte kaffe og edle dråper og tanker om det Individulle NM ble utvekslet. Like før midnatt var det tid for å krype ned i posen og drømme om storabbor. Som dere kan lese i neste rapport ble det bare med drømmen denne gang. 

VINGERSJØEN NM I ISFISKE 2011

6/3  VINGERSJØEN

Så  var dagen kommet for mange årets høydepunkt når det gjelder isfiske. I underkant av 300 deltagere hadde funnet veien til Vingersjøen like utenfor Kongsvinger. Et vann som består av god bestand av abbor i alle størrelser. Her var det mulighet for at faktisk den beste kunne vinne. Og slik ble det.
Per Harald Bekken fra arrangørklubben stakk av gårde med " bøtta" som var en av mange flotte premier til årets norgesmester. P-H Bekken vant med i overkant av 4,9 kg. At PH vant var ingen tilfeldighet. Er vel slik jeg kan se det en komplett isfisker. Vinner av Nordisk i fjor og årets Norgescup samt NM i år sier det meste. Mange fra Raufjøringen gjorde det forøvrig meget bra.


Mitt eget fiske var preget av at det som vanlig var en sjø jeg aldri har fisket på. Ikke til å komme utenom at erfaring om vannene fra  tidligere er et viktig moment.  Hadde bestemt meg for å ikke å følge hovedstrømmen og gikk mot venstre ett stykke etter utgang. Var vel ca 10 stk til som hadde samme plan og det var helt greit i et NM. Kom fram omtrent da skuddet gikk og begynte mitt fiske med tafs/fjærmygg. Fikk ikke kontakt med fisk før etter ca 45 min, og da ble opptimismen man ofte har delvis snudd til pessimisme. Gikk enda lenger inn mot ei vik og her var det en del småfisk. Fisket i dette området hele konken og fikk lurt opp 86 små pinner som veide 1380 g. Det beste hullet ga vel ca 20 fisk i rask rekkefølge men også mange hull uten fisk. Fikk vel også ca  20 hork som bare skapte trøbbel😥. Abboren  beit raskt og tok godt bare man traff den. Var moro en god stund selv om de var små. Skulle muligens brukt pimpel da man ofte får større fisk, men har en viss formening om at da måttet jeg ha fisket i et annet område også. Litt bedre start og noen av litt større format hadde gjort det langt bedre resultatmessig.  Velger å fokusere på det positive som at det var stor forbedring fra fjorårets NM. Fikk trent enda mer på varping og teknikk med agning og avliving av fisk, fikk litt erfaring med denne sjøen også til evnt neste gang. Fikk også mye frisk luft og sol.
Neste konkurranse blir fredag på Skumsjøen på fredag, og da skal det satses mot de aller beste i Norden. Har vel ikke sjans men det er håp i hengende snøre. Skal i allefall unngå å borre i stein som forrige gang på Skumsjøen som endte med at jeg ga blaffen og dro hjem etter 1 1/2 time .


SKUMSJØEN 11.03

Mange venter på å komme seg ut på Skumsjøen.

SKUMSJØEN 11.03

Dette var dagen da deltakere i Nordisk mesterskap skulle " testfiske" vannet det skal fiskes på i morgen ( Lørdag)  For de norske var dette et kjent vann og det bar også resultatene preg av. De finske deltagerne slet nok noe mer med å finne fisk og få de på kroken  i likhet med undertegnede.   Da aller flest finnene deltok. De svenske kom fredag kveld og var således ikke med. Vet ikke å lurt det er men det vil morgendagen vise. Tror de finske lærte mye og gjorde sine formeninger om hva som funket. Uansett blir de norske harde å slå. Tipper PH vinner i år også. Han viser storform og vant også  i dag med ca 3,6 kg.
Jeg valgte å gå rett over til andre siden ved utgangen. Startet her utenfor et os,men her var det desverre lite fisk. Masse overvann og tungt å gå. Borret meg etterhvert  nedover langs land og fikk noen her og der men alt for få denne gang.Her fisket også mange av de finske deltagerene og jeg følte det var PROPILLKI "live"  der jeg satt ute på isen og hørte finsk høylytt prat rundt meg. Var til og med en som hostet/harket  akkurat som i PROPILLKI. Snodig opplevelse   Fikk tilslutt 30 abborer som veide 920 g.  Nå blir det fiskepause en stund framover. Helt til neste helg faktisk hvor det braker løs på Grønnsjøen på Totenåsen. Artig vann å fiske på så møt opp alle fiskeinterreserte.😀

GRØNNSJØEN 20/3

20/3  GRØNNSJØEN. TOTENCUP 1


Litt i overkant av 50 deltagere hadde funnet veien til Totenåsen for å delta på Grønnsjøen. Fisket her i fjor var meget bra med vinnervekt på over 8 kg og mange på mellom 5-8 kg
Denne gangen var det ikke disse vektene men til å være et lite skogsvann  høyt over havet var det ikke så verst fart i fisket i dag heller.  Vinneren Frank Hønsen hadde over 5 kg noe som må sies å være bra.  Lokkemeite var metoden de fleste benyttet seg av i dag.
For min egen del var ikke dagen i dag det helt store. Startet med Brumpimpel  og lilla/gul garnkork utenfor skjæra ganske langt øst i vannet. Ingen kontakt med fiske på pimpel i de tre første hullene. Gikk over til lokkemeite med fjærmygg  og gul/grønn 14 krok og fikk omsider et par stykker etter å ha borret 10-12 hull. Fikk her 1-2 fisker i noen hull men syntes det var tregt.Prøvde myska i noen gamle hull uten resultat.  Etter ca 2 timer bestemte jeg meg for å forlate området jeg satt i. Ikke noe lurt valg.🤒 Burde nok fortsatt å lete opp fisk der jeg satt først  for  dit jeg forflyttet meg var det helt dødt.  To små abborer på den siste 1og 1/2 timen var ikke akkurat det man håpet på.  17 fisker ble fasiten og 1226 g. Holdt selvsagt til null og niks da det var  ca 3 kg som var " grensa" for premie. Igjen var det mange som fisket svært godt på en noe vanskelig dag. Flere som opplevde at der de fikk bra i fjor var det nærmest fisketomt i år.
Forholdene var tunge i dag med mye overvann og snø. Været viste seg fra sitt beste med sol stort sett hele dagen.  Toten JFF sto for et bra arrangement, og det var flott å få seg en kaffekopp kokt på svartkjel etter en strabasiøs dag på isen. Ryktes at det blir en pause på dette vannet til neste år.  Resultater kommer nok  sikkert etterhvert .Se linker og under  Oslo Sportsfiskere

NÆRA 26/3

NÆRA  26/3

Hadde egentlig ikke tenkt fiske i dag, men da jeg våknet til et nydelig vær ble fristelsen for stor.Hadde valget mellom Næra og Randsfjorden. Valgte Næra da jeg hadde fått nyss i at det hadde vannet opp og var gode gåforhold der oppe. Har aldri fisket her før så moro med et nytt vann.  I overkant av 80 deltagere stilte til start i det fine vårværet. Denne gangen kunne det etter opplysning fra Mr Lerdalen fiskes både i sør og nord. Utgangen var omtrent i skillet mellom  de to  delene. Bestemte meg rett før start for å gå sørøverda det var enormt fint å gå på isen. Fiskerne fordelte seg omtrent i to grupper hvor den ene halvdelen gikk sørøver og andre nordover. La merke til at de aller fleste kanonfiskerne gikk nordover. Jeg holdt på mitt valg  og gikk nesten  helt til saga.  Er vel omtrent 2 km dit tror jeg, men det var ikke noe problem å gå idag  selv om jeg kom fram 10 min etter skuddet. ( stresset ikke akkurat) 🤭Noen få andre hadde også gått helt ned. Startet utenfor en liten odde, men ingen fisk.  Har fått som vane og ikke få fisk den første halvtimen. En stygg uvane det fortes mulig må gjøres noe med. Borret litt rundt  her men resultatløst både på pimpel og tafs for min del. Var alikvel fortsatt optimist.😎 Gikk litt nordover igjen utenfor et lite skjær som stakk ut fra land.  Helt alene her, både over og under isen. Etter 40 min fiske var det 3 stk 50 grammere i dunken. Begynte å angre på mitt valg men tenkte at når jeg hadde gått så langt måtte jeg prøve Gikk etter en time litt lenger nordover igjen og inn mot ei vik. Her var det en del  fisk, men akk så små. 10-15g  Da blir det lite vekt. Satt her alt for lenge men fikk vel en 70 stk tilsammen her i 4 hull    Da det var en time igjen gikk jeg selv om  småfisken beit greit. Beveget meg ca 300 m lenger nord for å prøve og få noen med litt size.  Her var det litt faktisk litt større fisk ( 50-70 g)  men da selvsagt kun  2-3  stk i hvert hull.Drev her til skuddet smalt. Da var det dags for å gå inn igjen mot startområdet. Dagens innsats på fiskefronten var svært skuffende.  102 fisker og 2100 g ble fasiten.Intet mindre enn helt  tragisk😠 på et så godt fiskevann som Næra tydeligvis er. Mye god sol og trim ble det postive denne dagen. Samt at jeg ble litt kjent i Næra sør. Fisket forøvrig tafs med pinkies og fjærmygg med orange lokkemeitekrok.   Vet ikke hvem som vant da jeg dro med en gang,  men det var mange digre poser å observere. Sikkert vinnervekt på over 15 kg iallefall. Helt sikkert noen av "søringene" som også hadde bra vekt ,men jeg er sikker på at de største posene kom fra nordenden. Sett i etterkant skulle jeg også gått nordover Hadde  nok selvsagt ikke klart å hamle opp med de beste,men en god ny vektrekord på konk kunne det kanskje ha blitt ut av det. Nå ja ikke sikkert det foresten med min " sans " for 10 grammere. 🙃 Resultater blir sikkert å finne på Raufjøringen sine sider snart. Bruker å være raske med resultatene. Da er det å finne seg en kald en og lade opp til fotballlandskamp mellom Norge og Danmark. Tipper 2-0 til Norge. Er svært usikker på om det blir noe Gorningen-tur. 50 mil tur/retur er ikke akkurat fristende. Men vi får se . Bestemmer meg i kveld en gang .  Resultat fotball : 1-1    Resultat isfiske:  Odd Henning Hansen 17,6 kg  Gratulerer !!     Resultat valg for morgendagen:  Ingen Gorningen-tur på meg. 2/4   EINAFJORDEN  ØM😎 

Dagen var kommet for det store slaget på Einafjorden nemlig østlandsmesterskapet i isfiske. Dette stevnet arangeres som regel på skjærtorsdag, men pga sein påske i år var det i dag det hele skulle avgjøres. Har fisket her på konkurranse to ganger tidligere ( NM og ØM i fjor ),og har heller ingen andre turer hit siden røya forsvant fra vannet  for ca 20 år siden.
På de to konkurransene i fjor fisket jeg langs land  og utenfor en sivkant ute i fjorden uten det helt store resultatet selv om det jo ble premie i ØM i fjor. I år hadde jeg bestemt meg for å satse på området rundt Brudholmen da jeg vet at det kan stå en del fisk på dypt vann i det området. Den planen var jeg ikke alene om. Mange samlet seg etterhvert der ute og det ble noe klyngefiske i starten selv om området det kan stå fisk på er forholdsvis stort. Observerte at noen fikk en og annen men det tok ikke akkurat av for noen så det ut til. For meg var det også tregt med to 100 grammere etter en time der og sikkert 25 borrede hull. Her ute brukte jeg tafs og en sølv/grønn lokkemeitekrok str 10.  Så vel etterhvert forholdvis mørkt ut og bestemte meg for å forlate området. Gikk da litt lenger innover igjen mot starten men forsatte ute på de dypere områdene. Fikk to stk i et hull utenfor Sund, men fant ikke fler selv etter iherdig innsats på borrefronten. Gikk noe lei faktisk enda så rart det høres ut og gikk innover i sundet mot start. Observerte ingen som tok noe langs land så jeg satset på å finne noe fisk på litt dypere vann. Borret på og traff faktisk på etterhvert et lite område hvor det sto noe fisk  Tok her 8 stk 100 grammere forholdsvis fort i et hull . Så hadde jeg et voldsomt napp og "discokula" i sølv  som jeg etterhvert brukte forsvant som dugg for solen. Mistenker at det var en gjedde som syntes den blinkende kula var fristende. Hadde ikke flere myskastikker ferdig rigget så kjørte ned tafsen med det var helt stille. Så ut som borrene dro på discotek  med gjedda for det ble med dette. Flere rundt meg så sikkert jeg fikk noen og borret rundt meg,men så ut som de ikke  fikk det helt store. Prøvde selvsagt noen hull rundt etterhvert,men det ble null kontakt med de stripete mot slutten.  Mange hadde slitt en del med å finne fisk så de 12 fiskene som veide 1310 g holdt da til premie og dramglasset er i skrivende stund godt plassert på peishylla. Fyrsten,kongen og monarken av Einafjorden Thomas Ødegård vant  som han ville, og ble østlandsmester nok en gang. Kjenner nok dette vannet godt i tillegg til å være meget en meget dyktig isfisker.  At han ble vinnereren  var ingen stor overraskelse for noen tror jeg. 6,8 kg pen abbor hadde han klart å lure opp fra fjorden. Godt fisket  og gratulerer 😀   Kort oppsumert virket det som både myska,pimpel og tafs virket bare man traff fisken. Den måtte tydeligvis etter min erfaring i dag treffes midt i hodet og da tok den det som ble servert.   LINK RESULTATER  
http://www.einavel.no/resultater.htm
Da er det tid for etterhvert å gjøre om stikkene fra 0.18 mm sene og tafskroker i str 8-12 til 0.10 og 0.08 mm sene og de minste mormyskane som finnes i krokutvalget. I morgen er det nemlig Totenmesterskapet på Sillongen hvor mortefiske i tillegg til abbor står på " menyen"

3/4  SILLONGEN.😀

Så var det dags for Totenmesterskapet på Sillongen. Værmessig var det omtrent som i fjor med yr og tåke i luften fra morgenen av. Nærmere 70 deltagere hadde likevel funnet veien til Sillongen for å være med å kjempe om tittelen Totenmester i isfiske 2011.
Valgte å gå til et området jeg fisket på mot slutten av fjorårets konkurranse. Startet relativt nære land og fikk fisk med en gang. 5 små  abborer kom fort opp fra ca 3 m dyp. En del andre hadde også startet her og det ble borret en del i starten for å finne fisk. For meg  ble det med de 5 fiskene en god stund. Fikk noen mort etterhvert men kom ikke over noe særlig før etter over 2 timers fiske og mange borrede hull. Ble svett så jakka ble kastet. Så etterhvert at Harald H fra Oslos Sportsfiskere hadde funnet mort og var i en god flyt. Borret etterhvert et  stykke unna og fikk noen få mort  men det ville seg liksom ikke helt før jeg etterhvert traff greit i et hull. Brukte en liten svart myska  agnet med pinkies og fjærmygg og morten tok noen ganger på nedslippet. Tenkte at mulig den også tar tafs og slapp ned en Sepeteus med 12 cm tafs og liten blå krok. Og mine antagelser stemte for en gangs skyld. Gikk brukbart en periode her,  Fikk nok over 50 stk i dette hullet stort sett på tafsen.   Mot slutten ble det tregere ettersom det sikkert minket og morten ble nok noe mer forsiktig. Prøvde myska da og 0.08 mm sene og liten myska men ikke noe merkbart mer fisk. En og annen slenger så det ble noe "truging" på slutten.  Ble også ble en del borring rundt oss siste halvtimen men det er en del av "gamet". Fikk til slutt akkurat 80 fisker fordelt på 6 abbor og 74 mort. Vekten ble 3690 g som faktisk holdt til en 5 plass i herrer senior. Er fornøyd med dagen da jeg følte jeg fikk en god flyt i fiskingen bare jeg fant fisk. Når valgene man tar slår til på en ok måte er det god motivasjon for å stå på videre. En som virkelig slo knock out på alle i dag var Odd Henning Hansen. Over 8 kg hadde han klart å få opp. Meget bra fisket og gratulerer som Totenmester i isfiske🙂  Min "sidekamerat" for dagen Harald Hovde hadde  også noe rundt 80 stk men snittet var betydelig større enn mine 80 fisker og de veide om jeg ikke tar feil ca  5,6 kg.Med det  vant  han veteranklassen Gratulerer til han også. Forøvrig en svært så hyggelig kar og så vidt jeg har skjønt en som ofte er i toppen i herrer veteran. 
RESULTATER finnes sikkert etterhvert her.
http://www.oslosportsfiskere.no/index.php?obj=isfiske&act=resultater=10&sub = 🙂 Da blir det en  ukes pause fra isfiskinge før turen til helga går til Snertingdal for å delta på Abbortjern og Langvatnet. Værmessig ser det lovende ut ,og så får vi bare håpe at abboren er i godlune.  09.04  ABBORTJERN  Snertingdalcup del 1🤨

Snertingdalcupens første dag var for min del preget av et utrolig tregt fiske. Startet på midtpartiet til venstre ut fra start. Var her for første gang i fjor og fikk med meg at dette kan være et ok område å starte på Fikk ikke kontakt med fisk før i det femte hullet og da riktignok med en fisk av ok størrelse. Fisken tok like godt hele kroken og sa takk for seg. Var nok i halvkilosklassen den. Brukte da utstyr jeg hadde brukt flere ganger før bl.a under ØM på Eina, og det var en tabbe at jeg ikke hadde knytt opp igjen akkurat den tafsen jeg tok i bruk   😠 Satte på en  lik tafs under Sepeteusen og ny kontakt med fisk. Tapte ikke mye tid men litt " tråkig " start alikevel.  Fikk lurt opp noen få borrrer i dette området første timen, men ingen godhull akkurat. Mange startet i dette området og fikk en del i starten så det ut til. Etterhvert ble det færre og færre folk rundt meg og mindre og mindre kontakt med fisk også.  Ser ut som om fisken blir utrolig fort "var" i dette området når det borres og fiskes forholdsvis heftig. Satt nok her for lenge  i håp om å treffe på fisk selv om de to rundene jeg tok til andre områder ble helt resultatøs for min del.  Dro tilbake til startområdet siste 1 1/2 timen og gikk over til  mormyska. Å fiske i gamle hull funket dårlig  Fikk lurt opp noen til når jeg borret nye og lot myskaen være helt rolig, men det var helt vanvittig tregt. Skulle selvsagt i ettertid gått derfra før og i allefall ikke gått tilbake og heller brukt mer av  tida på å lete opp fisk i andre områder. Mange hadde fine fangster på ulike deler av vannet. Absolutt ikke min dag i dag hvor spesielt taktikk og valg slo feil ut  Totalt ble min fangst 1310 g fordelt på 15 fisker.Havnet med det langt ned på resultatlistene vil jeg tro. Hadde noen private gjøremål så dro ganske raskt etter innveing.,men observerte at det var en del ok poser hos bl.a Jim, Halvdan og Thomas. Tipper Kenneth også nok hadde fått en del. Vet ikke hvem som stakk av med trofeet i dag men det var helt sikket til en som vet hva isfiske etter abbor dreier seg om. Gratulerer til alle klassevinnere.Da er tid for å KNYTE opp stikker og tafser  til i morgen. Tar med fem  lokkemeitestikker. Mormyskafiske dropper jeg i morgen.  Stevnet på Langvatnet blir avslutningen på isfiskesesongen for min del i år. Litt vemodig men samtidig greit at det går mot vår nå egentlig.  😉

10/4    LANGVATNET   SNERTINGDALCUP DEL 2🤨

Da kom dagen da isfiskesesongen for min del  skulle avsluttes. " Bare "22 deltagere hadde funnet veien til Langvatnet denne dagen. Dette gode fiskevannet og trivelige arrangører hadde fortjent bedre oppmøte. To konkurranser til , bl.a på Øyangen må nok ta en del av "skylda."   Har registrett at det har vært en del stevnekollisjoner i år men det er sikkert ikke lett å unngå. Det er jo ikke så mange helger å ta av. Uansett  veldig bra at mange arrangerer isfiskekonkurranser.
Store flokker med grågås kunne vi bivåne høyt opp i lufta.Et klart tegn på at isfiskesesongen er på hell Godt vindstille vær og gode isforhold ( iallefall i starten) var et godt grunnlag for oss som skulle prøve å lure opp de "stripete"  Gikk til høyre fra start på brygga og ned til sørenden. Fisket her på fjorårets konkurranse og tenkte det som et bra startsted. Fikk fisk med en gang men bare 2-4 pr hull. I starten var det et ok snitt på fisken (60-80 g) men så ble det mye småfisk etterhvert med en slenger av ok str innimellom.  Har fått en lei tendens i konkurranser til å komme over en del småfisk mens de med et litt større magemål glimer ofte med sitt fravær. Det skjedde også i dag. Antall fisk ble 90 stk. De veide 3000 g og det var da ca 600 g opp til premie. Litt småskuffet da premie var målet, men man har bare seg selv å takke.  Kan nevne at jeg i fjor fikk 33 fisk og 2,3 kg i akkurat samme område så snittet var betydelig lavere i år gitt. Etter to timer vurderte jeg å gå til et annet område,men gåforholdene hadde forverret seg og jeg ble sittende.( datt igjennom øverste laget med is)  Ikke akkurat noen lange avstander på Langvatnet så det var en tabbe og ikke prøve noe nytt. Ble som sagt sittende og fikk mest smått. Fisket  førøvrig kun  med Sepeteus og gul/grønn 12 krok. ( og en orange/gul 14 krok) og Sepeteus ( Byttet på med disse to )  Både tafs og mormyska funket for de fleste i dag så det ut til  Det viktigste var nok å finne områder der fisken hadde en ok størrelse.  Mange klarte nettop det. Sonni Sagnes vant dagens konkurranse med nesten 8 kg. Godt fisket. Kåre Fredheim vant veteranklassen med ca 5.6 kg ( litt over  70 stk ) så snittet var klart bedre fra det området han hadde fisket.  Thomas Ø hadde som vanlig også funnet bra med fisk og vant herreklassen. Thomas vant også totalt. Bare å gratulerer til alle samt andre klassevinnere.🙂.
Da er isfiskesesongen over for min del. Dette var min første "fulle" sesong og jeg har da  blitt noe bedre kjent på en del fiskevann  I tillegg har jeg møtt mange trivelige fiskere og fått mye god trim og frisk luft. Isfiskemiljøet kan i allefall  anbefales på det sterkeste.  Noen ok plasseringer og fangster har det også blitt men det fortsatt langt opp til de aller beste. Har fått til en bedring  dette året  spesielt på fisketeknikk som jeg synes funker ok. Må bli mye flinkere til å flytte på meg og lete opp fisk. og ikke bli sittende for lenge på et område. Her har jeg et stort forbedringspotensiale.  Blir nok  sikkert med en del  til neste år også, og forhåpentligvis kan erfaringene fra i år brukes til noe positivt.  Da gjenstår det bare å takke  for i år og ønske alle en  god påske,pinse,sankthans,sommer og jul. Så sees vi til neste år med stikker,larver,tafs,og pågangsmot.😀
 🤩