Fiskedagbok

Eltsjøen Trysilcup nr 2 8 april 2012

Eltsjøen   Trysilcup 2 

Trysilcup nr 2 var lagt til Eltsjøen. Ankom sjøen tidlig denne dagen. Utvilt og skjerpet.  Ruslet ned til vannet og tok et overblikk over det hele da dette også var et nytt vann for meg.   Ordnet et par stikker med ny sene og spiste litt før det hele braket løs kl 0930. Ikke akkurat noe stort vann så de fleste hadde vel funnet sin startplass i god tid før skuddet smalt presis  kl 1000. Startet utenfor en odde litt nord i vannet.  3  hull her og ikke tegn til fisk. Tjukkeste isen jeg har borret i denne sesongen. Denne holder en stund til.  Etter 15 min forflyttet jeg  meg ut  ca 50 m hvor det satt 6-7 deltagere.  Borret i høflighetens tegn minst 12 m unna nærmeste fisker og kontant fisk. En pen abbor på ca 350 g kom opp.  Den ble for øvrig dagens største fisk for meg også. Fikk to til i det hullet og borret  litt rundt og fikk noen hull med 1-2 fisker. Etter ikke altfor lang tid kom det flere og flere hit og om det var tregt fra før så ble det ikke akkurat  bedre.  Etter 2,5   time her var det helt oppborret, og jeg gadd ikke å sitte der å truge mer. Gikk lenger utover og nærmere start og  prøvde å fiske nogenlunde alene.  Måtte fortsatt truge litt men det å fiske  litt alene er ikke  akkurat  noe negativt.  Fant fisk da det gjenstod 40 min   Litt flaks også da , at jeg fant dette område  mot slutten  men skulle nok prøvd noe nytt enda før.  Fikk her  tre hull med 2-3 fisker . Fiskene her ute var fine eksemplarer på ca 250 g noe som også økte snittvekten min litt. Artig å få noen som drar litt i sena og vil nedover i hullet igjen. Mistet  også to   i samme område. Var jo tregt her også  da, men skulle gjerne hatt litt lenger tid der ute. Tiden rant ut og det var tid for å veie inne dagens fangst. Viste at en del hadde hatt en» treg dag på jobben» inklusiv meg selv, men syntes jeg hadde fine abborer av godt snitt i dunken. Veide inn 4152 g  Hadde 21 fisker i dag, så snittet var rett i underkant av 200 g. Fin fisk  på denne Eltsjøen gitt.  Vekten holdt til premie i herrer senior og er vel totalt fornøyd med dagen. Ble vel en 11 plass i dag i herrer senior og ble også nr 11 sammenlagt i totalcupen.  
 Må rette en gratulasjon til Paal som taklet forholdene på Elstjøen også, Ble  nr fire totalt i dag  og vant med det  den totale Trysilcupen 2012.  Takk til Trysil SFK som hadde to perfekte arrangement. Trivelige og artige folk.  De hadde fortjent enda bedre deltagelse, men rundt 100 fiskere hver dag  er vel ikke så  aller verst.  Jeg  kommer nok uansett  tilbake til ved en senere anledning.  Er vel muligens årets siste blogginnlegg for i år . Det gjenstår å se.  Legger det uansett inn på forsida når bloggen "stenges"  for året.  

Rysjøen Trysilcup nr 1 7 april 2012

Rysjøen Trysilcup 1

Rysjøen var arena for første dag av årets Trysilcup. Opp mot 100 deltagere hadde funnet veien hit. Ca -10 grader ved utgangen kl 0930, men det ble betraktlig varmere utover dagen. Tjukk og fin is og " broddføre"
Helt ukjent vann for meg og startet fisket i en klynge til venstre fra start. Gikk ei lita stund før den første abboren lå i dunken. Fikk etterhvert litt  i noen hull her, og ett hull med 5 stk i. Mange som borret og prøvde å finne fisk her i starten og det ble etterhvert helt dødt. Gikk etterhvert lengre utover på vannet og prøvde å holde meg unna de største klyngene med fiskere. Holdt meg litt til høyre mens jeg borret meg utover. Fikk noen få 50 m unna der jeg startet men ikke mer enn 2 stk pr hull.  Etterhvert var jeg kommet omtrent midt på vannet, og hadde vel borret rundt 25  hull på kryss og tvers. Ute på midten her var jeg omtrent alene nå  uten at det utgjorde noen forskjell. Helt dødt i allefall der jeg prøvde.  Så at noen hadde prøvd her ute på midten tidligere på dagen også.  Borret meg videre opp mot andre siden av der vi gikk ut. Ble vel et par fisker her på ei strekke på 100 m. Var ikke i den enden lenge. Virket helt dødt her.  Gikk tilbake til noen gamle hull siste halvtimen. Prøvde i truge litt i noen gamle hull mot slutten uten at det ga en eneste fisk. Fire timers fiske var over i finværet og det var tid for å veie. Telleren stoppet på 29 fisker og vekta ble 2754 g. Ble en 14 plass og ca 100 g unna siste premien. Hjemmehåpet Ivar Borthen utklasset alle i dag med over 7 kg. Godt fisket det på en noe småtreg dag. Etter en prat om dagens fiske var det tid for å dra med til Elverum for å innkvartete seg på Elgstua. Her ble det middag, avslapping og opplading til neste dag.
 

Næra 25 mars NC 1 for 2013

 NÆRA NC 1 FOR SESONGEN 2013


Ca 150 deltagere hadde funnet veien til Næra i dag. Enda varmere enn i går "desverre" og isfiskesesonge er definitvt på hell. Valgets kval igjen om man skal gå sør eller nord. Og hvor skal man starte ?  Fikk et par tips fra to "ringrever" fra GTSFK om noen plasser i nord som kunne levere bra. Veldig takknemlig for slike tips da det skal inrømmes at jeg ikke akkurat er spesielt kjent på mange av vannene det fiskes på. Flott "sportstånd" karer.  TAKK.  🙂   Har jo skjønt at nordenden nok som regel er bedre enn sør, og hvis man en gang skulle gå oppover måtte det bli i dag. Helt perfekte gåforhold med pigger under skoa vel og merke. Så da var valget klart. Fulgte tipsene og slo følge med Kenneth O et godt stykke på vei. Etter ca 1/2 times gange var jeg fremme mens Kenneth fortsatte lenger nord. Startet utenfor en odde hvor det riktignok satt et par lokale fiskere. Slo av en prat med en av dem, og spurte om det ble noe fisk ?
Nei her er  det helt  dødt, men dekk har vel bære utstyr dekk kara sa han. Ja ja mulig det ?  Da klokka var elleve startet jeg ca 20 m unna den lokale fiskern.  Borret fire fem hull her men ikke noe. Gikk litt lenger innover og inn mot ei vik. Slo på et par hull i vika. Ingen ting. Gikk litt lenger nord og slo på et hull akkurat på hjørnet på en liten odde. 17  abborer kom opp av hullet.  30-40 g fisker. Det var rundt i dette området jeg hadde fått anbefalt og starte . Nærmest alene var jeg også. Perfekt !!   I allefall hundre meter unna nærmeste fisker.  Fortsetter det så kan det bli ok i dag tenkte jeg. Hadde et ok område både sør og nord for meg.   Så på telleren etter en time 55 stk da. Borret på og fikk ok med fisk synes jeg. Fiske på alt fra 1 m til 4 meter To timer og 117 abborer.  Snittet var vel ikke all verden,men det beit ok i området enda. Etterhver kom Kenneth fra nordenden og vi fisket litt i dette området sammen. Fikk noen ok hull her begge to. Ble litt dødt en liten periode og borret fikk kjørt seg siste timen. Fant litt mot slutten igjen på ca 4 m dyp litt lenger ut enn der jeg hadde fisket meste av dagen. Var faktisk fornøyd da klokka var 15.00. Telleren viste 202 fisker. Mest 30-40 g så jeg viste at det ikke kunne bli noe godt resultat sammenlignet med de beste, men klart rekord for meg i antall fisk og antall kg. Artig å iallefall få det til sånn nogenlunde. Brukte tafs hele dagen. Liker det aller best og har mest trua på det og da blir det til at jeg kjører på lokkemeite.  Gikk rolig inn og brukte vel ca 40 min til utgangspunktet. Fint å gå inn igjen heldigvis. Synd sesongen er  på hell, da jeg kjenner den fysiske formen er bedre enn ved juletider. Ja ja får prøve å holde den ved like i sommer. Vel inne ble det veiing av fisk og hamburger/brus. Vekta stoppet på 8165 g og klar "personlig" rekord så er faktisk godt  fornøyd med dagen. Mest fornøyd med antallet, da jeg faktisk kan dra opp en del når jeg først finner fisk. Mange hadde som vanlig  tatt mye og sikkert noe  bedre snitt på fisken ,og best av alle ble  Rune Grenberg med over 20 kg. Vinneren fra i går Christer Fossen nr 2 med ca 16 kg.  Meget bra fisket og Næra er et rått vann når men treffer.
Mange over 10 kg fra nordenden. Alle som ble premiert i herreklassa hadde over 10 kg.  I veteranklassa var vinnervekta ca 9 kg.
Raufjøringen sto for et bra arrangement og  reslista kommer sikket på Raufjøringens hjemmesider i  løpet av kvelden.

24 mars Næra

Da var første dag av todagerskonkurransen på Næra over. Har lagt inn min "rute" for dagen i kartet. Skal i hverfall ikke si at jeg ikke beveget meg. De røde "spottene" er der jeg fikk fisk.  Gikk så langt som det var mulig å komme og startet der jeg har markert som gult og svart på kartet. Brukte akkurat 30 min hit, Ikke en abbor. Ingen rundt meg fikk noe heller. Borret jo litt her og prøvde,  og tida gikk fryktelig fort. Ingen fisk første timen. Gikk inn til land. Borret intill land og  bortover mot Ekornholmen. Ingen ting her heller.  Første kontakt med fisk fikk jeg når jeg kom nærmere holmen. Fikk  15 stk tilsammen her i to hull og noen få til rundt. Tok de på Brummpimpel og grønn trekrok. men  kun 30 grams fisker. Hadde 25 stk etter to timer og alt var noe håpløst igjen på Næra. 😠 Når det er sagt er Næra et fantastisk abborvann.  Kastet  da på meg sekken og gikk over til høyre side inn i ei lita vik.  ( sett ut fra start)  Brukte vel 20 min over. Fikk noen få i den vika. Bare smått  Gikk videre over til noen skjær på høyre side bare ca 500 m unna starten. Mye borret her men tok noen her og der i noen gamle hull og noen nye. En 200 g abbor ellers bare 30- 40  g fisker.  Hadde 50 stk da jeg ga opp og det var 10 min igjen.  Gikk enda nærmere start og borret et hull ved siden av Kåre F som satt her. Fisk gitt !!! Fikk 8 stk siste 5 min på tafs. Beit her helt til skuddet smalt. Typisk. 🙃 Kanskje det kunne blitt et gromhull. ??  Uansett alt for seint  Endte opp med 58 abbor og skralle 2,3 kg. Helt bånn når vinneren har over 16 kg og mange over 8 kg så sier det seg selv at man har mye å lære.  Andre gang jeg er på Næra ble desverre  ingen suksess. 200 g mer enn i fjor og omtrent samme plassering var ikke det jeg håpet på.  Bare å brette opp ermene og så får vi håpe det går bedre i morgen.  Skal nok på langtur da også. Nord eller sør er vel spørsmålet, men blir vel muligens nordover i morgen også.
Gratulerer til alle klassevinnere. 
Raufjøringen sto for et fint arrangement. Ca 100 fiskere deltok i det  alt for flott været-🤩  Kanskje det blir enda flere i morgen da det er første stevne i NC for sesongen 2013 ? 

NÆRA 

18 mars 2012

KORT RAPPORT FRA EN LOKAL KONKURRANSE( HOMB)

Droppet Harestuvannet i år og ble med veteranene fra Toten JFF opp til et lite vann i Landåsbygda i nærheten av Landåsvatnet. Tror kanskje vatnet heter Storvatnet,men er ikke sikker. Er uansett en lokal konkurranse  som samler noen hvert år. De fleste fra GTSFK.  Hadde hørt at det var en ok bestand av ok abbor her og det stemte. Vannet er ikke stort, men har jo aldri vært her før så var som vanlig noe usikker på hvor jeg skulle starte. Gikk til omtrent midt på vannet til venstre fra start  og inn til land. Så fint ut her. Fisk var det her også. Drev her i ca 2.5 time og fikk da opp noen abborer selv om det ikke akkurat tok av. Gikk over til andre siden siste halvtimen og fikk også noen der. Brukte mormyska for det meste i dag.  Sjelden det var mer en 3 fisker i hvert hull og noen bomhull var det selvsagt også.  Mistet to fisker hvor sena røk.  Mulig det var gjedde ?? Uansett var det et artig vann og tror alle som deltok hadde fått fisk. 18 deltagere totalt. 5 i herre senior. Min fangst for dagen ble 74 abborer som veide 3,6 kg. Inklusiv en bonusabbor på 200 g  Ble da en 2 plass i herre klassa ut av det til slutt. Ble vel en 5 plass totalt så det var da  ikke så aller verst.  Satset ikke akkurat helt for fullt  i dag heller. Tok det rolig og forflyttet meg lite egentlig.  Koste meg i det fine vårværet. 😎  Det ble servert kaffe og vafler på isen av arrangørene så da tar man seg tid til litt prat og en matbit underveis. Ikke akkurat vanlig på konkurranse å kjøpe vafler midt i fisketida, men slik var det i dag. Artig vann, ok snitt på fisken,  og trivelige arrangører.  Jeg kommer nok tilbake ved en senere anledning.😎

11 mars Steinsfjorden

                         STEINSFJORDEN

Dro sammen med Kenneth O til Steinsfjorden med friskt mot og optimisme,
Flott vær i morgentimene. Sol og mildt. Ingen snø på isen så brodder måtte finnes fram. Tok sats og tenkte at jeg får prøve meg på en langtur. Gikk mot den store øya til venstre fra start.(Hærøya tror jeg den heter) Begynte omtrent midt på øya på venstre side utenfor noen sivtuster. Begynte med pimepel i fem hull,men gikk over til tafs da det ikke var å få føling med fisk Ble ikke noe bedre med tafs da men.  Borret meg etter øya nordover, Borret vel ca 30 hull på forskjellige dybder..  1 time 15 min hadde gått  Ingen fisk. Var en 4 timer konk så hadde ikke gitt opp. Gikk til nord+ spissen   av øya og satte meg i et gammelt digert "gjeddehull"  Fisk gitt. Opp kom en pen abbor på 250 g. Ikke mer her. Prøvde litt til her og borret meg lenger oppover. Ingen fisk. Gikk enda lenger bortover og prøvde litt langs land på venstre side sett ut fra start. Begynte å komme forholdsvis langt av gårde og fortsatt lå det bare den ene abboren i dunken.  Valgte å ikke gå lenger. Var langt unna øya nå og snudde. Småjogget tilbake til andre siden av øya men her prøvde jeg bare to hull Gikk forbi noen gjeddefiskere som hadde mange meitestenger ute. De så ut til å ta livet med ro og lurte sikkert på hva jeg drev med som jogget forbi dem med pigger under skoa. Hadde et skjær som mål hvor jeg så 3 fiskere satt. Kom endelig fram og to timer var gått. Bare tull å gå så langt men hadde jeg funnet fisk hadde jeg nok fått hatt den i fred iallefall. Satte meg ned  ved skjæret  og endelig litt fisk  Fikk vel ca 30 stk her i to hull  Det ble slutt på bettet etterhvert.  Bare de to hullene som ga brukbart  Prøvde fler hull rundt med 3  stk   som resultat  Gikk  videre uten å få noe særlig mer.  En her og der. Gikk  til slutt og endte til slutt  opp utenfor småøyene utenfor start siste 20 min To stk her som resultat rett før skuddet smalt
Dårlig fisket av meg og alt for mye tid ble brukt opp på forflytning. Prøvde nå iallfall. Hadde jeg enda funnet noe fisk men men sånn er det i denne bransjen.   Brukte tafs hele dagen etter at pimpelen ble lagt i sekken etter 5 hull. Ble ikke noe pimpeltrening idag gitt. 
 Endte med 40 abborer og 2 mort  som veide 2800 g 
Elendig av meg når vinneren har over 14 kg. Bjørn Huus vant. Thomas  Ø   nr 2  med noe over 13 kg.
 Kenneth nr 3 med ca 13 kg.  Gratulerer til alle og  godt fisket. 😀
Har da blitt litt bedre kjent på Steinsfjorden og forhåpentligvis lykkes jeg en gang i fremtiden. Fikk mye god trim i dag og det er jo ikke så dumt.
Bra arrangement og rask resultatservice. Det setter  vi  pris på.  Artig at iallefall noen fikk godt med fisk i dag. To fra GTSFK på topp tre og Paal med dagens største abbor på 720 g er moro. 

4 mars 2012


  NM INDIVIDUELT  2012       ROKOSJØEN

 
Da var NM over for i år og synes først av alt at arrangøren skal få litt skryt. Godt organisert og raske med resultater var de også. Bra med folk og både påmelding og innveiing gikk greit unna. Godt jobbet.
Fiskinga i dag var også preget av nokså tregt fiske iallfall for min del. Gikk utover sammen med Kåre F og hadde ei lita øy litt øst for den store øye som mål. Gikk på østsida av den og startet nærmest alene. Godt tenkte jeg der og da. Fikk ikke fisk før etter 10 min og da noen 20 g i et hull på 2 m dyp. Borret på her og fikk vel 20 stk etter en time. Bare smått.  Snakket med Finn Willy E etter en stund som var i nærheten etterhvert. Vi var enige om at vi ikke kunne sitte her lenger og truge etter 20 grammere. Ble bare dårligere og dårligere på østsiden av øya . En time var gått. Tok en liten 15 min tur på andre siden av øya. Snakket med Kåre og Helge som satt her og de hadde fått noen i starten. Etterhvert hadde det dabbet av her også. De trodde ei gjedde som Helge muligen hadde hatt kontakt med  hadde jaget bort det meste. Borret tre hull rundt der. Ingen fisk.  Gikk tilbake til sørsiden av øya Tre hull her på 7 min. 2 stk mikroabbor som resultat. Tida gikk fort og noe måtte prøves. Hadde tenkt meg til saga, men på tur dit gikk jeg forbi en familie i fluktstoler hvor far i huset tok en abbor akkurat rett før jeg passerte dem. Var litt andpusten så jeg tenkte at jeg prøver et par hull.   Borret 20 m unna og her var det ikke mer enn 4 m dypt selv om det var gansk langt fra land.  Fikk faktisk noen her selv om det var smått her også. Håpet om noen " kabber" var forsatt til stede men jeg var ikke i kontakt med noen overhode.  Drev  her og rotet og  borret  helt til slutt da det var noen å få her iallefall Litt større snitt også.   Brukte tafs hele dagen. Pimpelen ble ikke brukt overhode på Roksjøen denne helga. Hørte at noen hadde fått noen store på pimpel så kanskje det var løsningen etter storabbor. Men har vel en tanke om at de hadde tatt tafs også hvis de var under der jeg dreiv. Men det er nok en liten kunst å få de store på kroken uansett, og ikke minst få de opp på det litt skjøre utstyret vi ofte bruker. 
Veide inn 1754 g ( 62 stk )  som ble til en 36 plass i herreklassa.(  Ble vel omtrent som jeg kunne forvente. Håper jo uansett på å komme høyere opp.  Litt artig med en premie i NM for meg da uansett , og en bedring fra en 70 plass i fjor tar jeg med meg. Morsomt synes jeg det var at klubbkompis Paal Runden knuste all motstand og ble norgesmester.🙂 Veldig artig og vel fortjent. Flink fisker og trivelig kar. Gratulere så mye og gratulerer til alle andre klassevinnere. 😀 
 

3 mars 2012

                    LAG NM 2012  ROKOSJØEN.

Da er første dag unde NM unnagjort og dagen var vel preget av nokså tregt fiske for de aller fleste inklusiv meg selv. HAr aldri vært på Rokosjøen før men så ut som en ok sjø med øyer,viker,odder og skjær.  Fisket i år for GTSFK og det var tre lag fra klubben som stilte til dyst.  Litt få lag  kanskje etter det jeg har sett av reslister fra tidligere Lag NM.  Jeg  fisket  uansett med Terje og Stig som er to svært så trivelige karer. Vi hadde avtalt å møtes ved Thomas Ø kl 0930 for en liten taktikkprat.  Vi bestemt oss for å starte ganske nære start utenfor en liten odde og inn mot ei vik  Startet med 40 m mellomrom og planen var å borre oss mot hverandre. Jeg startet i midten og kjørte på. Fikk fisk etter 30 sekunder i første hullet, men kun tre og så var det å borre. Ingen hull rundt med fisk. Borret meg mot Terje som satt lenger mot start. Fikk noen her og der men aldri mer enn 3 stk i hullene. Små var de også. Hadde maaaange bomhull.  Drev her en stund og gikk etterhvert bort til Terje. Fikk en liten  statusrapport på at han hadde fått et par pene fisker men ellers tregt. Borret litt her i håp om å treffe på noen litt større uten å kjenne antydning til napp. Borret innover mot der Stig satt og tok en prat med han.  Også han opplevde tregt fiske,men han hadde hatt et ok hull med ca 8 stk i. Fikk noen på 1 m dyp rundt der han drev.  Bestemte meg for etter 1,5 time at jeg fikk prøve et annet område. Gikk bortover mot ei klynge nærmere start der jeg hadde sett at en del fiskere satt forholdsvis rolig en periode. Selvsagt mye borret her.  Fikk etterhvert noen her og der og hadde vel et hull her som ga 10-12 fisk med litt større snitt enn inni vika der vi startet. Drev her ca en time. Småjogget tilbake til Stig og Terje for om mulig treffe på noen mer rundt der han satt  de siste 20 min. Fikk en 100 g rett før slutt. Endte opp med 49 fisker og 1327 g. Tilsammen hadde vi 3206 g som ga en 29 plass av litt over 50 lag. Kan vel ikke si oss helt fornøyde, men vi gjorde vårt beste for å hevde oss og moro er det uansett å fiske. Sola varmet godt i hele dag og fleecejakka ble lagt i sekken etter fire hull da jeg skjønte at det ble en del borring i dag. Puuh. Ble svett der ei stundt gitt.  Fisket forøvrig med tafs hele dagen med unntak av mormyska til slutt i noen hull uten at det ga noe mer fisk.  Eidskogs JFF herrelag vant Lag NM. Gratulerer så mye. Godt fisket på en treg dag.  Løiten JFF hadde et flott arrangement og det gikk fort med resultatlista.  Flinke folk. Gode pølser hadde de også fått grillet. Takk til Helge fra Toten JFF 😎 som lånte med en hundrings. Du får den igjen i morrra. Da er det dags for en liten oversikt over stikkene og slappe av i godstolen ,og lade opp til i morgen.  Kanskje jeg skal ta noen drammer i kveld ?Hørte at de kan lønne seg for å gjøre det bra dagen derpå. Kanksje jeg kommer i taxi til Rokosjøen i morgen.😀  Ser uansett fram mot morgendagen og så kan kanskje erfaringene fra idag brukes til noe som gir bedre resultater i morgen.
                      

26 februar 2012

                               FM  2012 Lønsjøen

Da er årets fylkesmesterskap unnagjort.  Flott vær møtte oss denne dagen. 
Ca -10 da jeg ankom Lønsjøen kl  0915. Men ble mye varmere utover dagen. Helt greit å bevege seg på isen også. Spesielt der jeg fisket. for der var det fisket en del før i vinter og snø og sørpelaget hadde fryst sammen. Fint å drive her.
 Har faktisk bare fisket her om vinteren  en gang tidligere i mitt liv enda vannet ligger " rett utafor" stuedøra. Det er sikket 25 år siden. Det har vært Bergsjøen og Svartungen som har vært besøkt når turene har blitt lagt til Totenåsen.
Men men Lønsjøen skal man kanskje  ikke kimse av.  Startet fisket mitt på vannet i dyprenna. Dypt er vel ikke  da, men en ca 3- 4 meter var  det vel  Gikk en stund før den første abboren beit. En 50 g tatt på mormyska. Brukte mormyska og lokkemeite i dag. Skiftet på med de to. Fikk aldri mer enn to i hullene og mange bomhull gjorde at det gikk tregt idag. Borret mange hull i dag synes jeg og prøvde å finne fisk ,men det ville seg ikke helt. Var stort sett på samme området hele konken. Prøvde inn til land men fikk bare to 30 g her på tafs. Prøvde mormyska både stor mindre og minst med alt fra 0.10mm- 0,12mm sene, men tregt bett for min del. Hadde vel ca 10 stk halveis og enda tregere ble det.  Siste timen hadde jeg to fisk. Skuddet smalt presis kl 1400  som vanlig, og det var tid for å gå inn. Telte fiskene og det ble stusselige 16 stk. Vekt = 980 g. Ingen premie med det i herrer senior.  Så var det dagens høydepunkt. Fisker for GTSFK i år og var på lag med Thomas Ø og Magne Olav. De hadde begge tatt godt med fisk. Totalt ble det seier i lag. Og min første premie i  FM er i boks. Når det attpåtil ble gull var det ekstra artig. Takker til Thomas og Magne Olav for den. 🙂 
Paal Runden vant for tredje året på rad og ble fylkesmester individuelt. Godt fisket i år også  Vekt 2890 g Thomas Ø nr 2 med 2800 g  Tredje gikk til Kåre F fra Toten Jff 
Takk også til Toten Jff lodd nr 2 for et fint arrangement. Raske med resultater og trivelige folk.   Da er det bare og lade opp til NM til helga. 😀 

12 februar 2012

                                 AKERSVANNET NC 6

Etter gårsdagens opptur på Nordbytjernet bestemte jeg meg for å dra til Vestfold og Akersvannet for NC 6. Synes nok at 20 mil en vei er i grenseland for mitt vedkommende, men man må jo være med der det skjer.   Kom fram i god tid og kikket litt på vannet fra der vi parkerte Bestemte meg for et område til høyre for start der det var ei stor vik
Er ingen ekspert på å " lese vann" og skulle gjerne lært mer om det men i mine øyne så det ut som et ok området . Nesten ingen som gikk hit, men så at  to  karer  (Paal og Thomas )  kom ruslende. Håpet om at det var en ok plass steg  i allefall noen hakk da jeg så de to.

Det negative var at området var fisket på forholdsvis nylig. Forholdsvis stor del av området var borret på . Så  ut som forholdsvis ferske «spor» i allefall.   Hmmm ??  Ja ja startområdet var valgt.  Måtte bare prøve å kjøre på.

   Skuddet gikk kl 10.00 og ingen fisk på meg i fire første hull som ble prøvd i  ei stripe på 50 m  ganske nær land på 2,5 m dyp. Gikk litt lenger ut og fant noen 30-50 g fisker  på 3-4 m dyp men ingen mengder
Borret på og fant litt her  og der , men synes det gikk litt tregt.  Fikk vel 8 stk i et hull på det meste ellers var det 0-4 stk. Holdt på her og prøvde å lete opp fisk. Fisken tok kjapt når den var der, men det var litt for mange bomhull.  Ble heller ikke særlig klok på hvilken dybde som fisken sto på. Fikk noen på alt fra 1 m- 5 m    Tok en prat med Thomas etter to timer og det var vel dags for å ta en beslutning.  Flytte på seg eller prøve å lete opp mer fisk i området.  Jeg valgte det siste. 

 Fortsatte som sagt i området og prøvde å finne fisk ,men det var fortsatt  vrient.  Kunne få 3 stk kjapt i et hull så var det plutselig fire hull uten fisk. Hadde trua på at det kunne være en del fisk her, slik at jeg håpet å få et par " godhull " . Noe av fisken var av ok str etter hvert ,  så hvis man traff kunne kiloene komme fort. Håpet var der  hele tiden. Siste halvtimen skjønte jeg at det ikke nyttet og ruslet bort til Thomas  som var gått litt lenger inn mot sivet .   Fisket her siste 20 min i fem hull og fikk 9 stk   50 grammere til. Hadde vel med ganske stor sikkerhet også en følelse av at min fangst ikke ville gi noe utbytte.  Ruslet sammen med Thomas inn igjen og vi antok at det ville være en del med over 8 kg i sekken.

Snakket med en liten gutt på tur inn som fortalte at han hadde sittet i 45 min og dratt fisk. Veldig artig, og håper han  er blitt frelst. Er det noen «sporten» trenger er det rekruttering.

  Brukte tafs 95 % av tiden ( Saukko med blå/rød lokkemeitekrok ) Tok noen få på pimpel men  har som nevnt tidligere ingen god « feeling» med  pimpelfiske og velger ofte det bort.

Dagen endte ikke slik jeg håpet og vekten stoppet på 3945 g  ( 88 stk)   Med det en 27 plass av 42 i herreklassen  Flott arrangement med fine premier ( ros til gutta fra sør)  , flotte forhold og fint vær gjorde det alikevel til en bra dag.  Mange hadde også fått mye fisk.  Helt klart et artig vann dette.  Kommer helt sikkert tilbake til dette vannet hvis anledningen skulle by seg.

Nordbytjernet 11 februar 2012

Tok en tur til Jessheim i dag. Nærmere bestemt Nordbytjernet. Villmarksbutikken var  vertskap for dette stevnet for femtende gang. Et fint arrangement som hvert år samler opp mot to hundre isfiskere. Så også i år.
Nytt av året var at de hadde avgrenset et område for barna som kun var reservert for dem. Barna kunne da fiske en time fra kl 1200-1300. De fikk da kyndig hjelp av voksne for å gi seg i kast med aborren og morten på Nordbytjernet. Meget bra tiltak for å få med de minste.
Over til mitt eget fiske. Gikk ut sammen med ca 25 andre til det området jeg hadde bestemt meg for å starte på. Noen løp utover, men det gadd jeg ikke. Tenkte at jeg finner nok en plass uansett. Brukte vel kun 5 min ut dit og hadde da fortsatt fem min igjen til start. Monterte på meg agnboksen og satte nå på en fjørmygg. Hadde rigget en tafsestikke med en liten Saukko lokkemeitepilk og minikrok. På nesleppet begynte det å dra noe helt vannvittig og det var nok ei gjedde som sto akkurat der jeg startet. Prøvde å kjøre den litt men plutselig raste den ut og jeg holdt nok igjen for mye og hele dritten røk tvers av.  Kjedellig start og det jeg hadde planlagt å fiske med sitter nok i en gjeddekjeft enda. Tok fram myska og begynte å få noen. Synes det gikk tregt med mormyska da det nok var ca 3,5 m dypt der. Gikk over til tafs og det gikk ganske bra i første hullet. Satt vel her en time og tok ganske ok. Så ikke så mye på de andre da jeg prøvde å konsentrere meg om mitt eget fiske. Abboren på Nordbytjernet er svært små og man må være fokusert for å kroke de. Hvis ikke tar de bare agnet. Etter en og en halv time var det merkbart roligere og mange gikk også fra området. Ble vel bare halvparten igjen etterhvert. Jeg borret noen nye hull rundt i området og fisket litt i gamle. Var også på en liten snartur litt lenger mot venstre uten noe særlig resultat ,men  tok da  noen her og der og fikk 3 mort i et hull etterhvert. På ca 4 m dyp ( Hadde to små fra før)  De veide vel 200  g tilsammen. Håpet jo at det kunne være mer mort der,  og det var det sikkert,  men jeg fikk ikke mer selv om jeg prøvde hullet flere  ganger 
Tida gikk og jeg opplevde vel omtrent det samme som i fjor. Bra bett i starten og dårligere og dårligere utover.
Hadde som sagt ok flyt i starten  og jeg  hadde en " feeling" på jeg hadde fått sånn nogenlunde.🙂 Håpet faktisk at topp ti var innen rekkevidde.
Viste jeg hadde over 1 kg iallefall da skuddet smalt . Tok meg tid til å telle fisken og jeg hadde 115 abbor og 5 mort. De veide 1598 g og med det ble det faktisk pallplass( nr 3) i herrer senior og tror jeg ble nr 3 totalt også. Var jevnt og var vel bare ca 70 g unna førsteplassen. Det er to mort eller sju små abbor unna en seier. 
 Hadde vært fullt mulig å få til det. Fisket mitt har ennå mange forbedringspotensialer og det må perfeksjoneres mye mer. Enda raskere varping og agning må til og fokuset når det blir tregere må skjerpes. Hadde en del napp hvor abborren ikke kroket seg.  Er selvsagt fornøyd med min beste plassering noensinne, og tror nok det blir lenge til jeg er ca 70 g unna en seier. Premien ble ei Shimano enhånds fluestang Prislapp 1699 kr.
Da er det bare å fikse stikker til i morgen og forberede seg på å stå opp tidlig. 
Tre timer i bil en vei  venter for å komme til Akersvannet i Stokke for NC 6

 Nordbytjernet

Lyseren 5 februar 2012

Et bilde  sier mer enn tusen ord.  Forholdsvis irritert ja. Ja mildt sagt forbannet over mitt eget fiske.  Lyseren er en sjø jeg aldri har besøkt før og det første man da lurer på er. Hvor skal man starte ?  Gikk bare utover litt i " blinde" uten egentlig å vite hvor jeg skulle. Gikk i 25 min og gikk bare inn mot land. Tenkte at jeg får prøve og heller borre meg bortover og rundt ei øy som var i nærheten. Ikke et menneske å se i nærheten. Sikkert 300 m unna nærmeste fisker. Ja alene satte jeg meg nå ned og fikk fisk i første hullet. En 30 g på tafs.  Fikk et par til i samme hull og borret flere hull etter land på ca 3-4 m dyp. Prøvde grunnere men ingen fisk her. Småfisken tok tafsen bra Ja fikk faktisk to stk samtidig  på en krok så de som var i hullene var jaggu ivrige, men ikke mange i hvert hull desverre. Kun 0-3 stk. To tanker ble gjort. Sitte her å truge etter 20 grammere, eller gå et annet sted. Har i år lovet meg selv til å bli bedre til å flytte på meg, så da ble det det.
. Gikk rundt en odde og ikke et menneske i nærheten her heller. Begynte å snø men skimtet et par folk midt ute i sundet.  Gikk bort til noe siv som var der,  men bare mort her. Tok 6 stk mort relativt raskt,  og tenkte at dette går ikke. Kan ikke bruke opp tida på mortefiske. Gikk videre og kom rundt en odde. Her satt Paal Runden og Age R Nilsen og tok noe. Snakket kort med dem, og drog videre. Bestemte meg for å skifte til pimpel av to grunner. Unngå mort og kanskje få litt større fisk.
Samtidig har jeg ikke ofte  brukt pimpel før og nesten aldri på en hel konkurranse. Trenger å øve på dette så  en gang måtte være den første, og kjørte på inne i et lita vik. Helt alene her også, Fikk her mitt beste område for dagen med ca 50 stk 20- 30 grammere samt et par på 150g
Dette var ei lita vik og  borret vel ca 20 hull her. Da var det oppborret.  Kun 0-3 stk her også og fortsatt bare smått. 1 time og 45 min igjen. Hva gjør man. Jo prøver selvsagt nye områder. Gikk ca 15 min til et nytt område hvor det satt en kar. Han hadde borret opp hele området,men jeg slo på et hull på 6-7 m dyp midt i området. Trengte å puste ut litt. Fikk her 4-5 stk mikroabbor ( 10 g) og tenkte nok en gang at her må det letes etter nye områder og det raskt. Gikk vel 10 min til og rundet øya på motsatt side av der jeg startet.  Fikk her noen få etterhvert  siste timen, men bare smått desverre. Ja fikk vel en 150 grammer som nærmest slukte Brumpimpelen. Rotet rundt her til sluttsignalet gikk.
I tillegg til helt ræva fisket av meg klarte jeg å få en slags strekk innvendig på låret som gjorde jævlig vondt. Måtte faktisk bite tenna sammen mot slutten. Vondt å komme seg inn igjen.  Ja ja det går vel over.   Slo følge inn igjen med unge Hr Rudshaug  som hadde fått en del litt lenger sør enn der jeg avsluttet.  Veide inn 2790 g som bare var helt tragisk på et så bra vann som Lyseren. Mange store poser og vinnervekten ble på nesten 14 kg Fisket på lag med Thomas og Halvdan og de hadde jo som vanlig tatt en del. (Ca 8,5 kg og ca 5,5 kg ) Ble en femte plass på laget takket være de to. Ja ja sånn er det. Det er bare å bøye seg i støvet og brette opp ermene, men dagen i dag må nok evalueres grundig slik at man lærer noe og kan dra nytte av det til neste gang. Uansett ser jeg at Lyseren er et meget godt abborvann som jeg helt sikkert kommer tilbake til.

LYSEREN  NC 5

Skumsjøen 15 januar 2012

                                         SKUMSJØEN NC 3

Huff og huff for en " tråkig " dag.  Visste vel på forhånd at det kom til å bli vanskelig å hevde seg på topp ti, men har jo deltatt her noen ganger før så et vist håp hadde jeg da starten gikk. Hadde gått inn i ei vik som jeg viste leverte bra i fjor omtrent på denne tida av året. I dag var det voldsomt tregt. Hadde 9 stk den første timen her og bestemte meg for å prøve noen andre områder. Gikk rundt en odde og slo på et hull i et uborret område. Fisk gitt.  Fikk vel 10 stk i et hull her raskt, og trodde da at det kunne være mer i området rundt.
Borret vel en 8-10 hull rundt her uten kontakt med fisk. Snodig !! 🤒 Merkelig at det kun var det ene og første hullet i det området som ga fisk.  Borret meg etterhvert  videre, og hadde mange hull uten fisk. Men også noen som ga 1-3 fisk.  Observerte at Kåre Fredheim  fra Toten Jff tok en god del noe lenger nord for meg, men lot han få sitte i fred.Gikk vel en 200 m lenger nord og  borret meg videre nordover  Kom her  til enda et uborret område Her ble det noen få til men i de hullene det var fisk så var det aldri mer en 1-3 stk . Rotet rundt her og  tiden rant ut. Dermed var  dagen  en fiasko på fiskefronten. Noe jeg var inneforstått med allerede etter en time.
Brukte mormyska 90 % av tida. Fikk 4 stk på tafs, men hadde mest trua på mormyska og valgte å satse på det. 
Fisken ble telt til akkurat 50 stk og vekta stoppet på 1470 g. Det ble en 31 plass av 53 startende i herreklassen.  Er absolutt ikke fornøyd med dagen.  Men men været var da fint idag.  Litt tungt å gå .Ca 15-20 cm snø . Helt greit at det er litt snø, slik at man får slite litt. Litt ålreit det faktisk.   Regner med det blir værre utover vinteren.
Ser av resultatlisten at Tom E Haugen ble totalvinner med over 3,6 kg  Bare å gratulere, og til alle andre klassevinnere.  🙂  Ikke godt å si men  mulig det blir Tunevannet til neste helg. Vingersjøen er jo også et alternativ. Et siste alternativ er ta en rolig  fisketur helt alene med kakao og appelsiner. JO  et aller siste alternativ er å ikke fiske, men det høres jo  helt idiotisk ut.   VI FÅR SJÅ.
Storsjøen 8 januar 2012

STORSJØEN

Da var årets første Norgescupstevne unnagjort.( det andre totalt)  Storsjøen i Nord-Odal var arena  denne gang. Har aldri fisket her  før, så var selvsagt svært usikker på hvor jeg skulle starte. Fikk et tips om at det kunne være lurt å prøve utenfor en av øyene. Som hørt så gjort.  Tok en rolig spassertur utover og fant ut at en del fiskere  hadde samme mål som meg. Begynte på høyreside av øya men ingen kontakt med fisk de første 20 min. Gikk over til venstre og så at noen fikk noen slengere her og der. Hadde nok for stor krok i starten da jeg ikke fikk kroket fisken skikkelig. Trodde på forhånd at Storsjøen inneholdt endel 100-150 grams fisk,( det gjør det sikkert også)  men der jeg satt var de i størrelseorden rundt 30 g i snitt. Tok et valg om å skifte til mindre krok, og krokingen satt bedre. Etter ca 45 min traff jeg på et godhull som jeg tok ca 30 stk i. Ble vel ca 1 kg ut av det. Syntes jeg fikk ok flyt i det hullet,men det dabbet av etterhvert.  Siste timen  måtte jeg jobbe mer  for fisken. Borret  rundt i området, men traff ikke på flere godhull, men fikk da noen her og der. Prøvde litt pimpel men er ikke " trygg " nok på det så gikk over til lokkemeite igjen som jeg iallefall mestrer sånn nogenlunde.  Må trene mer pimpel etterhver for å mestre den metoden også. Ser nok på den metoden som en av de vanskeligste å bli god på.
Mange fiskere  begynte lengre ut men borret seg innover etterhvert på 1,5-2.5 m dyp, og til slutt var det nok en 25 fiskere som avsluttet i området.  Telte ikke fisken noe jeg vanligvis gjør dersom jeg har god tid , men tipper det var i underkant av ca 100 stk ut fra str og vekt. Hadde en ok abbor på ca 150 g ellers bare smått.  Vekta stoppet på 2.7 kg og var ok fornøyd. Syntes jeg hadde gjort en ok innsats uten for mye tull og rot, og hadde fått greit med fisk. Så at en del poser var litt slukne så jeg øynet en topp-ti plassering . Ble positvt overrasket over at det faktisk holdt til 5 plass i herre-klassen til slutt. En fin dag på isen med flotte forhold, og godt vær og en ok plassering gjør at man får motivasjon for å stå på videre.  Neste stevne blir vel Skumsjøen den 15 januar. Her  skal jeg prøve å unngå å borrre i stein som jeg gjorde i fjor. Så får vi se om også noen abborer  lar seg lure. Tror nok det blir svært vanskelig å følge opp dagen i dag ,selv om det er et vann jeg har deltatt på tre ganger før og begynner å bli litt kjent på.
Gratulerer til alle klassevinnere. 🤩