Isfiskekonk 2015/16

Kule på Steffensrudtjernet 13/4-16

Resultater fra kveldskule på Steffensrudtjernet 

1) Ottosen     7350 g  145 fisk

2) Hansen      7120 g

3) Sæther      3960 g    81 fisk 

4) Fjellberg   2250 g 

Fin kveld på isen med greit fiske til tider. 

Langvatnet Snertingdalcup 2

Dag to av Snertingdalcup er over. I dag var det Langvatnet som skulle utfordres. Noen flere med i dag og håpet om greit fiske var til stede selv om Langvatnet ikke har vist seg fra sitt beste på noen år. Det skulle ganske fort vise seg at det ble svært tregt i dag også. Greit fiske i en time og så er det bare å borre på for om mulig treffe litt innimellom  der det ofte allerede er opborret i starten. Etterhvert er det å gnu videre i gamle hull for om mulig å få lurt opp noen. Var ganske tålmodig i dag og begynte fiske i gamle hull forholdsvis tidlig. Tok et par runder og fikk noen på en grunntopp som ingen satt på lenger. Fikk noen rundt  og plukket litt her og der. Men veldig tregt over hele vannet. Er  så tregt til tider  at man har mest lyst til å gi opp.  ,men må jo bare stå på så godt man kan, men det går på motivasjonen løs av og til.

Mistet to pene fisker. Den ene var nok på noe rundt halvkiloen. Datt av desverre rett under iskanten. Veide inn 3415 gram. Holdt til en 2 plass i dag. Slått av Kaspersen med 45 gram. Småsurt men.... Hadde en 4 plass i totalen fra i går og med 3plass totalt i dag ble det totalseier i Snertingdalcupen 2016. Endte på 17+18 poeng= 35.   Artig å endelig kunne dra i land noe når 1 plassen i HS glapp med 45 gram 

Fjorårets totalvinner Tonje vant totalt på Langvatnet  i dag med 3.7 kg , og fisket seg dermed inn på topp tre totalt. Gratulerer.😀  

Topp 3 totalt ble  da 1) A Sæther -2) T  Ødegård -3) T Hauger  

Fint arrangement av GTSFK og Snertingdal JFF . Raske med resultater og fint å komme innom hus  etter endt dyst. At det var forholdvis dårlig bett , spesielt i dag er ikke å få gjort noe med i ettertid. MEN Tror kanskje både Abbortjern og spesielt Langvatnet bør få en pause i et par år. Det får andre bestemme, men regner med at GTSFK i samarbeid med Snertingdal JFF finner den beste løsningen slik at vi isfiskere får muligheten til å drive med det vi liker aller best. Nemlig å fiske etter bitevillig fisk. 😀

ABBORTJERN Snertingdalcup 1

Mindre snitt på fisken enn normalt på Abbortjern i år enn tidligere. Fisket stort sett tafs hele dagen. Som vanlig helt greit bett i starten og tregere og tregere utover i konkurransen . 

Endte på 74 fisker og 3580 gram Holdt til 4 plsss i HS.

 Burde ha hatt en litt bedre siste time. Kun 8  fisker siste timen. Sikkert slik for flere også så totalt sett et greit resultat. 

I morgen står Langvatnet for tur.  Et vann jeg synes er noe vrient. Bra med fisk til tider men har gått for mye bom spesielt mot slutten av konkurransene 

Mulig det løsner litt i morra. Uansett blir det bare å kjøre på der også så får vi se hva det blir til slutt. Regner med at de tre som var foran meg i dag blir svært vanskelig å hanskes med i morgen også 

Johnny lurer også i sivet på en 5 plsss foreløpig i totalen. Sikkert andre som også melder seg på.

Da var dag en av Snertingdalcup 2016 unnagjort.  Litt færre deltagere enn vanlig da flere som ofte stiller opp her var på Nordisk i Finland. 

Storsjøen Glomdalsmesterskapet

27 mars Storsjøen

Tok en tur til Storsjøen i dag. Plaskregn og vind stort sett hele dagen. Småsur dag på isen 

Gikk så langt jeg kom på 30 min og startet sammen med to andre langt ut i sjøen. Fisk i første hullet her. Litt tregt men hadde vel ca 1 kg etter en time. Døde ut så stakk videre. Fant fisk på to plasser til etterhvert og hadde brukbar flyt i time 2 og 3. Siste timen ble det tregere men fant igjen fisken siste 20 min. Satt i fisk da det smalt. Artig dag på Storsjøen og bedre enn på lenge. Fisk mange plasser og bitevillig til tider. Mye smått da. Fisken tok kjapt dersom den var der så trengte ikke truge noe i dag.  Brukte stort sett tafs men tok også noen på pimpel. Veide inn 4605 gram fordelt på 150 fisker, og det ble en 5 plass i herrer senior.  Hønsen ble Glomdalsmester med ca 6,6 kg. Snakket med han etter konken og han hadde to bonusfisker på mellom 6-8 hg. Viktig i dag å få opp noen slike. Gratulerer til alle klassevinnerne 🙂

12 Mars 

Åpent klubbmesterskap for Toten Jff lodd nr 2 på Lønnsjøen 

Slik gikk det i dag. 

Herrer senior

1. Kenneth Ottosen   GTSFK.       3690 g

2. Erik Olstad          Toten Jff.     2450 g ( 39 fisk).   Klubbmester 

3  Aasmund Sæther. GTSFK.        2450 g. ( 29 fisk )

4. Lars A Dyste.        Toten Jff.    710 g 

5  Tomas Pedersen.   GTSFK.       410 g.  ( 7 fisk)

6. Tom Kuiprus.                          410 g   ( 1 fisk) 

Herrer veteran

1 Johnny Ulsrudstuen. GTSFK.           1700 g

2. Kåre Fredheim.      Toten Jff.        750 g ( 15 fisk)

3. Helge Millerud.       Toten Jff.        750 g ( 14 fisk)

4. Lars A Blilie.            GTSFK.           460 g 

5 Alf O Degvold.           Toten Jff.      400 g 

May A Østby fra GTSFK vant dameklassa 

Lars Pedersen vant barneklassa  ( 150 g )

Gratulerer til alle klassevinnere 😀

NM isfiske 5 og 6 mars.

Først er det på sin plass og rette en stor takk til Pimpel sør  i samarbeid med Steinsfjorden-fiskeforening for at det tok på seg ansvaret for å arrangere NM for alle oss isfiskere i år. 

Det ligger mye jobb bak å arrangere et NM , og med tanke på at de aller fleste i Pimpel Sør bor rimelig langt unna Steinsfjorden står det virkelig respekt av den jobben de har gjort. 

Mange timers arbeid i ukene før NM med merking av råker for å i vareta sikkerheten ble utført meget bra.

Ellers var alt det andre et NM innebærer meget godt ivaretatt. 

Alt fløt helt perfekt slik jeg kan se det.  Igjen MEGET GODT jobbet alle sammen og tusen takk for at slike ildsjeler finnes i isfiskemiljøet. 

L AG -NM  2016   STEINSFJORDEN 

Hadde i år som i fjor "kvalifisert" meg gjennom Norgescupen til å fiske på lag med Thomas og Halvdan. Hadde forberedt meg godt på forhånd med bla 25 m nytt snøre på alle stikkene. Pimpel, tafs og mormyska var selvsagt med for man vet aldri hva som er best på Steinsfjorden.  Planen for startsted var klar på forhånd. Halvdan ordnet påmelding, og det var etterhvert klart for å bevege seg ut på isen.

 Noen lag ellers hadde samme plan som oss så vi ble vel litt for mange i området egentlig. Men det må man jo regne med i et NM. Fisket var ikke helt som trodd på forhånd.  Litt småtregt og tilfeldig. Fant etterhvert en kant hvor det sto litt fisk. Ofte bare en eller to i hullene, og selvsagt en del bom innimellom. Kanten var relativt fort avfisket så det dabbet av etterhvert. I time 2 tok både Thomas og jeg en runde på 1/2 time til hvert vårt sted  for å prøve noe nytt da det virket svært tregt i området. Rundturen ga lite så vi endte begge opp i området hvor vi startet igjen. For langt nå å bevege seg ut på enda dypere vann. Ville brukt 20-25 min dit og det vurderte vi som for risikofylt så langt ut i konkurransen. Siste 45 min ble deler av kanten fisket på nytt og det sto litt fisk her, men det var langt mellom fisken nå . Gikk litt i de  gamle hullene  det var tatt fisk i før på dagen  siste 25 min og fikk noen få til.  Laget var ganske jevne. Thomas 2,9 kg  Halvdan 2,5 kg og jeg 2,2 kg gjorde at vi veide inn ca 7,6 kg og det holdt til en sjuende plass. Litt utrolig egentlig, men Steinsfjorden var ikke helt i godlune denne dagen. Flere lag som sleit med å finne fisk  Vinner vekten ble under 10 kg noe som kanskje de færreste hadde trodd på forhånd.  Uansett er det alltid slik at ting kunne vært gjort anderledes og det var liksom ikke så langt opp til pallen. Men gjort er gjort og fisket er fisket så det var der vi endte i år. Summert opp for min del et helt greit resultat, men man håper jo alltid å kunne komme enda høyere opp. NEXT YEAR MAYBE. 🙂

NM INDIVIDUELT  2016  STEINSFJORDEN. 

Neste dag var det klart for det individuelle NM. Hadde tre planer for dagen. Fulgte dessverre plan B 

Grunnen  til det var at det var lettere å bevege seg på isen enn jeg hadde fryktet så gikk forbi der jeg hadde tenkt å starte og forsattte oppover til en kjent plass  i sjøen.  Brukte 35 dit jeg ville prøve og selvsagt ikke fisk. Skikkelig bomtur. Fossen. Remi, Benterud  og jeg m. fl borret over forholdsvis kjapt. Ingen som fikk noe så vidt jeg kunne observere på en plass det normalt kan stå litt fisk. Helt grusom start. De andre stakk ganske tidlig mot land.  Prøvde 4-5 hull til for om mulig å kunne treffe en flekk med fisk men det var helt tomt her.  Skikkelig bomtur.  Var nå for langt til A-plassen som jeg dessverre gikk forbi så ble til at jeg borret meg nærmere land.  Gikk på en fisk på 250 g på tafs i et hull. Ikke en fisk rundt på 10 hull.  Prøvde og prøvde hele dagen både grunt og dypt på plasser som normalt kan gir noen fisker. 

Traff enkelt og greit ikke på fisk og NM i 2016 ble en for meg rent fiskemessig helt tragisk. 🤒

 Fikk noen småfisk i et par hull i time to, og  i time tre hadde jeg en 30 grammer  Mildt sagt så ville det seg ikke i dag.  Snakket med folk som hadde fisket på plassen  jeg i utgangspunktet hadde tenkt å fiske på og her hadde de aller fleste plukket greit.  

 Steinsfjorden viste seg ikke fra sin aller beste side rent fiskemessig. Vinnervekt på under 8 kg er unormalt lavt , men håper og tror at det bare var tilfeldig, og at på neste konk er det mer fart i fisken. Gratulerer til alle klassevinnerne under årets NM og ikke minst grattis til Pimpel Sør og Steinsfjorden fiskeforening med en flott stevne.  🙂  Suverent !!!!!!

NORDBYTJERNET 

Været var helt greit og bare 3 timers fiske gjorde at jeg valgte å ta med Mari ( 11 år) denne gangen Passe fisketid og passe gangavstander på vannet.  Hun har hevdet seg flott i barneklassa ved to andledninger og klarer varpinga bedre og bedre.

Synes det er et helt greit stevne å delta på selv om fisken er små og bettet ofte ikke er det aller beste. 

Alle vet hva man går til hvis man har vært her før. Ingen overraskelser i så måte.

Var veldig mange med i år. Over 400 med stort og smått. Bare i herrer senior var det 212 deltagere. De premierer 50% så det skulle tilsi 106 premier i bare herrer senior.  Grunnen til at så mange møtte  opp i år var nok at de hadde en ATV som hovedpremie ( verdi ca 75000) 

Villmarksbutikken som er arrangører har alltid gode premier så dersom man stiller på en konkurranse i året og  ønsker å få en liten oppmerksomhet i etterkant av fisket er nok Nordbytjernet stedet å dra. 

Hadde nok dukket opp over 300 stk uten ATV som hovedpremie også. Ser ikke helt poenget ut fra en fiskers ståsted men skjønner jo at dette er kommersielt og god markedsføring  De hadde iallefall bestemt at bare abbor telte i kampen om hovedpremien.  

Sikkert lurt det.  Personlig er jeg nok tilhenger av at mort teller minst mulig på isfiskekonkurranser, men greit nok en gang i blant.. 

Over til fisket. Borret et par hull til Mari og meg på den utvalgte plassen. Mari fikk fisk i første hullet på tafs. Hadde 4 stk i dunken før jeg i mitt tredje hull fikk min første 5 grammer. Mari hadde da en 40 grams abbor så ledet klart  på meg etter 15 min.  Jeg var jo helt klart mest interessert i at hun skulle få en god opplevelse Borret litt mer i området men  er jo trangt om plassen da.

 Fikk etterhvert et hull hvor jeg tok 10 stk.( veide vel max 50 g tilsammen de 10 knøttene.  Borret ett hull ved siden av meg hvor Mari fikk 5 til men bare små der også. 

Fisk er fisk så vi forsatte å lete eller skal man si. Borret jo noen hull innimellom alle de gamle. Ble jo trangt om plassen og etter 1 time er jo det meste oppborret. Tok en runde på dypere vann  mens Mari gikk i gamle hull. Hun plukket noen få til på den måten. Jeg fikk  noen på litt dypere vann samt ei gjedde på 500 g.  Når mort først skal telle håper man jo at en eller annen småmort kan komme sigende inn i noen gamle hull så det ble taktikken på oss begge siste timen.  Truge og truge. Morten kan jo være verdt 10-15 abborer så må jo sitte å håpe. Satt å prøvde myska i flere hull uten at noe mort ville bite. Hadde ett løftenapp som muligens var mort. Klarte ikke å kroke. 

Mari ble etterhvert ganske lei.  Prøvde å borre noen nye hull slik at hun kunne få noen flere småabbor og bevege seg litt men det var helt steindødt i området nå.

Hun liker seg nok bedre der det er litt mer fart i fisken og ikke minst litt større fisker å få som hun selv sa. 

Litt vanskelig  er det jo også å se de små abborene bite. Og det er  nesten så man ikke kjenner om man har fisk på etter tilslaget ved evnt napp.

Litt kald ble hun også da det var en litt småsur trekk for små barnefingre.  Uansett syntes jeg hun fisket bra til å være første tur på isen i år.  Håndball er den store lidenskapen som tar en del tid i  helger. 

Tre timers fiske ebbet ut og vi tuslet til innveiing. Egne køer for de forskjellige klassene så gikk greit. Mari hadde 16 fisker og veide inn 152 g. ( bare abbor) Men klart bonusfisken på 40 g var viktig.  Mange garvede isfiskere som hadde  mindre så bra jobbet synes jeg. 

Stakk og kjøpte oss en pizza på ei sjappe borti gata der før vi dro til Villmarksbutikken for premieutdeling. 

Mari ble nr 3 i barneklassa og var fornøyd. Var 36 deltagere i denne klassen. Valgte seg telt i premie. Så nå blir det nok telttur på oss i år også.  Hun ville faktisk kapret 2 plassen i junior klassa med den vekten hun fikk.  

Jeg ble nr 51 i herrer senior med ca 40 abborer og 257 g( bare småabbor) Tok et par sokker som jeg faktisk har på meg i skrivende stund.  Alt i alt en grei dag på isen og som nevnt tidligere Man vet hva man går til når man beveger seg ut på Nordbytjernet. 

KLUBBMESTERSKAP FOR GJØVIK OG TOTEN.

Tregt fiske og skuffende lav deltagelse idag. 

Ca -10 og lett snøvær Litt vind fra nordvest 

Gratulerer til Kenneth Ottosen som klubbmester i 2016. 

RESULTATER fra Gtsfk sitt klubbmesterskap på Skumsjøen 

1 Kenneth Ottosen. ( klubbmester) 4900 g 🏆🏆🏆

2 Thomas Ødegård                           4445 g

3 Odd Henning Hansen                     4105 g

4 Halvdan Sangnes                           3285 g

5 Aasmund Sæther.                         2735 g

6 Magne Olav Sveen.                       2730 g

7 Paal Runden.                               2440 g

8 Jonny Ulsrudstuen.                      1375 g

9 Jan Tore Nordby.                         1370 g

10 Thomas Pedersen.                        290 g

11 Kim Solberg.                                250 g 

12 Jo Henning Ødergaardstuen.         195 g

Heidi Sveen vant dameklassa 1155 g  ( eneste deltager )

2/1-16. Isfiskekule på Rokosjøen

Tok meg en tur til Rokosjøen på Løten i dag. Var 28 deltagere i dag. Grått vær med litt snø i lufta. Litt trekk fra nordvest. 

Har vært her to ganger tidligere. NM for noen år siden og en konkurranse i 2014 tror jeg det var.

Startet på en plass jeg avsluttet siste timen i 2014. Tror jeg fikk 2/3 av fisken min her da. Var også 4-5 andre som også startet her. Normalt en ok plass tror jeg. Fikk en 30 grammer på tafs i første hullet. Ikke no mer. Borret litt videre og rundt og hadde 5 små abbor etter en halvtime. 

Stakk fra området rimelig kjapt og ville bruke dagen til å bli litt bedre kjent på sjøen. Orket ikke sitte å gnu . Må få lea seg litt også etter jula 😀

Borret meg bortover landet der rimelig kjapt og fikk 2-3 i noen hull, men mest bom på bom. Kom inn i ei vik, og fikk kjapt 3 små i et hull før det plutselig ble et mye tyngre drag i snøret. Hadde med fisken ca 1 meter opp før tafsen røk. Skiftet bare stikke og ned igjen. Nytt senebrudd på stor fisk.

Borret et hull 3-4 m unna og slapp ned en myska på 0,12 mm sene.  Gikk 10 sek før det beit . Tungt var det og sena røk selvsagt. Hadde den med litt oppover. Var det abbor eller gjedde ???  Mest sannsynlig ei gjedde som beit på alt som blinket.  Borret et nytt hull 3 m bortenfor og tror du ikke at jeg nok en gang hadde på stor fisk. Da på en ny tafs.  Nok en gang røk 0,14 mm tafsen av. Måtte være gjedde. Eller ???? Det får vi aldri svar på . Slapp ned en ny myska på 0.16 mm .Kjente ikke no mer her nå. Nytt hull og ingen ting her heller. 

Jeg ga etterhvert  f... i hele plassen og dro videre.  Fikk noen små til utenfor noen hytter  etterhvert ,men tida hadde gått fort. Brukte mye tid på alt dette med den mest sannsynlige gjedda 

Var igjen 1 time og 15 min. Kom utafor noe siv etterhvert ,og fikk 7 stk på tafs i et hull. Bare smått. Litt var det rundt også, men kun 1-2 i noen hull. Dro videre og kom til neste vik. 

Her satt en fyr og han hadde fått 1-2 i noen hull her. Satt med pimpel. Jeg borret nærmere land og fikk noen få i de siste 15 hullene for dagen her. Bare smått her også. 

Borret mye i dag og var innom en del steder på sjøen. Tregt for mange inklusiv meg. Endte på 66 fisker og 1590 gram Ble nr 14 med det. Ikke spesielt fornøyd,Prøvde å leite fisk så godt jeg kunne, men fant for lite. Hadde ingen bonuser heller.  Gratulerer til Remi som vant på 3,6 kg.(141 stk) 🏆

I morgen går turen til Skrukkelisjøen og NC 3.😃

NB ( hadde et innlegg fra Brensætersjøen her på bloggen min, men det fikk jeg vist slettet. ) 😡

27/12-15.  Isfiskekule på Stavsjø

Får skrive litt om dagen i dag da det tross alt var en artig dag og ett nytt vann for mange av oss.

Dro sammen med Kenneth kl 07:30 til andre sia av Mjøsa i dag for å delta på ei isfiskekule på Stavsjøen. Brukte vel ca 50 min dit. Kom fram i god tid. Var vel bare Hesmyr som var før oss. Satt i bilen og tok litt mat og slappet av. Niklas som er  primusmotor for disse kulene kom etterhvert og det var bare å melde seg på. Hadde rigget tre pimpelstikker og to med tafs i dag.  Hadde fått med meg at på Stavsjøen  kan pimpel være en god metode så hadde planer om å prøve det i dag. Svært sjelden jeg bruker pimpel noe særlig . Selvsagt kan pimpel av og til være gull i Mjøsområdet også, men som oftest er det tafs eller myska som gjelder.  

Stavsjø derimot skulle vise seg som et vann der abboren virkelig lot seg friste av pimpel. 

Startet en plass jeg synes så fristende ut. I Første hullet var det alt for dypt. Var vel nærmere 10 meter her. Ikke no fisk heller. Kan jeg ha vært den eneste som ikke fikk fisk i første hullet i dag mon tro??

Gikk 10 meter nærmere land og her var det fisk 

Fikk over 50 stk i det hullet.  Men hadde nok en litt for liten pimpel da det ikke gikk raskt nok . Var nok rundt 5 meter dypt her også.  Men ble sittende i hullet til det dabbet av 

Tror nærmest alle fikk fisk i starten da det sjelden er så lite borrring  å høre.  Mange satt dønn rolig lenge 

Prøvde grunnere for å få litt fortgang i fisket men her var der bare et par hull som ga noen få. Veldig små var de også. Vokste sakte i dunken. 

Borret videre på rundt 4-5 meter men fikk aldri noe hull som ga mer en 10 stk etter 50+ hullet . Prøvde litt bortover ei linje der. Fikk jo noen innimellom så ble til at jeg ble værende i området ut konken. Siste timen ble det bare 20 fisker. Var  fire fiskere i mitt område hele dagen og alle havnet på nedre del av reslista. Vidar best av oss med ca 7,5 kg. 

Skulle sett i ettertid beveget meg mer, men var nok litt daff og tiltaksløs etter jula så ble ruslende rundt der. 

Mulig jeg ikke klarte å holde fisken godt nok i gang heller men sett i ettertid så var jeg nok heller ikke på helt riktig plass på sjøen men det er bare min egen feil da det var nok av muligheter i dag. 

Veide inn stusslige 6300 g fordelt på 193 fisker. ( snitt på 32,6 g) .  Hesmyr vant med flotte 18880 gram. Mange hadde fått meget bra ,og man måtte ha over 15 kg for å få premie i dag. ( 5 premier i herrer ) Rått fiske for mange altså. 

Artig sjø var det helt klart og fikk da litt pimpeltrening om ikke annet Godt anbefalt Odd H 😀 Virket som alle syntes det var en artig sjø. Retter også en stor takk til Niklas som drar i gang og tar jobben med disse juleisfiske- kulene. 😀

I morgen er det Brennsætersjøen som skal få besøk av en del ivrige isfiskere. Håper på brukbart fiske der også. Fort vekk 10-15 cm på isen der nå. Snødd i dag. Hvordan det slår ut vil tiden vise. 🐟