Fiskedagbok

KONKURRANSERAPPORTER 2013/14

PÅ DENNE SIDEN VIL DET KOMME RAPPORTER FRA NOEN AV DE  KONKURRANSENE JEG DELTAR PÅ I SESONGEN 2013/14.  DE NYESTE RAPPORTENE VIL LIGGE ØVERST PÅ SIDEN. 😎

29 MARS 2014   NORD-MESNA.

Dro oppover til Mesna kl 08.00 på morgenen. Var framme i god tid. Flott at Raufjøringen ordnet stevnet her når Næra bør hvile litt.  Var en del fiskere som allerede hadde kommet da vi kom fram ca kl 0915. Har i lengre tid tenkt på å ta en tur hit, men har ikke bli noe av så fint endelig å kunne prøve dette vannet. Ordnet med mygg og kjøpte meg to nye skjær samt to grønne beskyttelser til Mora-borret
Snakket litt med folk og mange hadde store forventninger til ganske høye vekter. Noen andre var mer skeptiske og sa at ikke noe er gitt på forhånd. Liker egentlig den siste tankegangen best så får man bare bli positivt overrasket. Mange snakket om 10 kg + og helt opp mot 20 kg kunne vinnervekta muligens bli. Var selv litt skeptisk til det da det ikke alltid er så enkelt som det blir spådd på forhånd. Dag Even tok oppropet og en jury ble satt. Mange "frivillige "😀meldte seg til det. Vi kunne gå og jeg gikk og endte opp mot det første skjæret etter ca 25 min. Startet da her,men alt for dypt. Borret tettere skjæret og grei dybde, men ikke fisk. Bare å leite og leiting ble det. Så en fisker som fikk en pen abbor i første hullet sitt. En 300 g.  Ville finne fisk selv så stakk mot et nytt skjær. Store skjær på denne Mesna gitt.
Veldig nedtappet var den også. Ser ikke helt bra ut at de må tappe den ned såpass mye.  Fikk to i et hull etter en halvtime. Dro på videre og rundt ei øy. Hadde ingen avtale om å leite fisk sammen med noen i dag Å leite flere er selvsagt en fordel på slike store sjøer. Ser noen gjør det og samarbeider om å finne fisk. Rekker jo over mye mer da og er en bra måte å gjøre det på. Var som sagt alene og jobbet på nedover sjøen på egenhånd i håp om å treffe. For hvis man treffer er det jo gull å være alene så det blir litt valgets kval det hele.
Fisket meg rundt ei øy med noen trær på. Ikke et napp. Kom etter hvert bort til Vidar som satt alene. Han hadde tre fisker og jeg to. Da var godt over timen gått. Fikk en ved han, men virket dødt her så dro videre nordover. Rundet et nytt skjær og fikk en til i et hull. Ingen ting rundt. Prøvde å leite og leite og observerte at mange gjorde det samme.
Så at Remi som for øvrig har en voldsom innsats på isen også var forholdsvis på leit etter fisk i det området jeg nå hadde kommet til. Sto på og jobbet for om mulig og treffe. Kom etter hvert etter to timer inn til ei lita vik. Observerte en  som tok litt her, men lot han sitte i fred.  Var nå ganske langt nord. Var ikke mer enn 7-800 m igjen til enden. Fant etter hvert et hull her som ga 33 kjappe på tafs.  Var litt optimist ei stund for var ganske langt unna nærmeste fisker  men optimismen varte ikke lenge. Sju hull rundt og på linje ga ikke et eneste napp. Prøvde til og med myska i godhullet men nei da. Ikke flere.
Mistet selvsagt nå litt av gnisten, men var bare å stå på for om mulig treffe nye roser med fisk. Tok litt drikke og vurderte situasjonen. Vurderte å dra enda lenger nord  men så at de flyttet mye på seg der oppe også så  tok da sekken på ryggen og gikk sørøver igjen.
Traff på Thomas etter hvert og han hadde ca 3 kg da. Altså flere som sleit. Slang sekken på ryggen etter å ha fått en fisk i et ganske oppborret område. Dro helt ned til starten igjen. Var igjen en halvtime når jeg kom dit. Var ei klynge her. Jasså klyngefiske på Mesna Mmmm. Var det virkelig det som skulle til. ??
Var ganske sliten nå etter all jagingen etter fisk så satte med ned her i et gammelt hull. Ikke noe her heller. Var uborret litt lenger ut så slo på et hull. Fikk 5 stk 20 grammere her.
 Nytt hull ga to og et til ga tre fisker. Prøvde noen nye hull til  til slutt, men virket dødt her også. Fikk i allefall ikke flere  
 Raketten gikk til værs kl 15.00 og konken var over. Mange hadde i likhet med meg slitt med å finne fisk. Måtte treffe noen godhull i dag også slik som det ofte er. Synes jeg selv sto på bra, men traff som sagt ikke i dag. Regnet ut at jeg hadde beveget med mellom 13-15 km i dag. Blir bra trening av slikt når man i tillegg borrer og leiter etter fisk.
Ser av resultatlista at de som jeg kjenner igjen fra der jeg fisket ikke gjorde det spesielt bra. Ble rundt meg på lista de fleste. Gode fiskere er de også  og sto på gjorde de som bare det  men området vi var i leverte bare ikke i dag Veide inn 2826 g fordelt på 47 fisker. Ble langt ned på listene med det.
Noen hadde slik det alltid er funnet bra med fisk. Magne Moløkken vant stevnet med over 13 kg. Han  fortalte at han bare hadde borret 10 hull under hele konken. Må være reine himmelrike på en dag som denne hvor mange gikk mellom 1-2 mil og borret uten å finne noe særlig.  Odd H hadde også i dag funnet skikkelig bra med fisk. Vant herreklassa med noe over 11 kg. Godt jobbet og gratulerer til begge samt andre klassevinnere. I ettermiddag etter jobb  går turen til åsen på et vann jeg veit det er bra med abbor. Skal bli godt å komme ut i vårsola. Må jo fiske mens man enda kan. Ellers blir det vel muligens deltagelse på kula på lørdag, mens Øyangen nærmest er spikret på søndag. 🙂

28 MARS 2014 ISFISKEKULE PÅ GARSJØEN.

Sto over Sillongen i år  for å se jentungen kaste håndball ,samt å fiske på et vann jeg har tenkt på lenge. Synes det kan være  like spennende å utforske nye vann av og til som å konkurrere på vann jeg har vært en del ganger før. 

Ble mest håndball da det var kamper senere på dagen enn jeg trodde, men fikk til en liten tur på ettermiddagen. . Dro da til Hutjern. Et relativt lite vann nær Oksbakken. Litt småkjølig med en sur vind da jeg kom fram. Gjorde noen hull der jeg gikk ut. Ingenting. Borret meg mot et utløp uten et eneste napp.  Var ikke utpå der så lenge som jeg hadde planlagt da det ikke var noe fisk å få. Kort fortalt ble det  " blanking" denne dagen. Hadde litt forhåpninger til dette vannet, men den gang ei.  Var dermed relativt " klar" for innsats og fisk når jeg entret Garsjøen helga etter. Gikk utover i rolig gange, og målet var å komme litt alene. Gikk mot der ei lita elv kommer ut. 

Var faktisk alene her til rett før start. Da kom Kenneth og Thomas ruslende. Helt greit det og vi begynte på litt ulik dybde. Jeg startet grunnest. Ikke et napp i første hullet. Thomas gjorde to hull før han ble borte. Kenneth og jeg borret oss litt sørover.  Kenneth fant et ok hull og jeg fant også litt fisk her etterhvert. Noen små (10-15g ) og noen opp mot 60 g 

Brukte lokkemeite og det funket bra. Prøvde myskaen når hullene debbet ut uten at det ga noe. Fortsatte litt rundt her, men var noe vrient. Ble noen få i noen hull og fikk litt i noen gamle hull. Litt flere fiskere hadde  etterhvert kommet til, og det litt ble mer " kamp " om de få fiskene som var i dette området.  Ble en del borring her naturlig nok.  

Prøvde litt sørover, men har satt det fiskere ganske tett bortover nå ,så borret meg litt tilbake. Bare noen strøfisker nå. Så  etterhvert at Odd Henning dro brukbart i et hull litt lenger sør. Borret i 10 meters avstand ved han og fikk noen få. Men det var ikke noen godhull å finne her heller. Flere kom til og Odd H stakk når hullet hans var tomt. Lurt valg skulle det vise seg. Jeg ble værende litt til uten det helt store. Flere kom til uten at noen traff noe særlig. Stakk videre østover og fikk noen utenfor ei hytta. Fisken sto her ganske dypt ( 5 m) Ble noen på ei linje her. 

Så på nytt at Odd H satt dønn stille med Johnny rett bak seg. Gikk bort dit og gjorde et hull 15 m bak Johhny. Fikk bare en 30 grammer her. Så de dro jevnt,men lot de sitte i fred. Ikke noe poeng i å sekkefiske  såpass seint ut i konkurransen. Vil jo helst finne fisken selv og når Odd H for andre gang hadde funnet en godplass synes jeg han kunne få fiske i fred i dag. Dro ut på midten og tok en liten prat med Lars. Han hadde fått bra første timen. Etterpå hadde vært tregt. Borret litt vekk fra han og ut mot midten. Snakket med Thomas som hadde fått litt i dette området. Mye borret her nå og det virket dødt. Dro tilbake til området utenfor hytta. Kenneth kom innom en tur men dro fort nedover i vannet. Ble til at jeg fisket her siste halvtimen uten det helt store. Fikk noen i noen gamle hull her på slutten. Bare å tusle inn igjen. Vel inne veide jeg inn mine 48 fisker til 2190 g Ble en delt 12 plass og  er selvsagt ikke fornøyd med det.

 Like etterpå falt beskyttelsen av Mora borret mitt. Hadde helga før fått ødelagt den lyse- grønne beskyttelsen og hadde bare tatt en beskyttelse fra et gammelt Mora Lazer borr i garasjen. Dette passet ikke helt og når jeg skulle sette det ipå igjen  fikk jeg skjært meg på det ene skjæret   Dypt kutt i pekefingeren. Blødde brukbart, men fikk låst opp døra på bilen og hentet førstehjelpspakka. Blod i bilen og på klær. Ja ja sånn kan skje. Fikk nå stoppet blødningen  slik at jeg fikk med meg premieutdelingen. Odd H vant helt overlegent i dag. Over 13 kg Toten-abbor hadde han fått. Meget bra og vel fortjent seier.   Takk til Thomas som fikset Kule her denne dagen. Fint initiativ. 🙂

Kenneth og jeg er var ikke helt ferdig med dagen. Dro rett fra konk til et nytt vann. Nærmere bestemt Høversjøen som nå er best kjent som arena for Nordisk i år. Kom dit 1610 og fisket til 1815. Flere ivrige fiskere som hadde vært på konk tidligere var også der. Tydelig at det er flere enn Kenneth og meg som er ivrige etter å fiske om dagen.  

Fingeren sprakk  selvsagt  opp igjen når plasteret ble vått og falt av,  slik at blodet sprutet rundt meg på isen når jeg borret. Så ut som en slakteplass der jeg hadde vært. Dette hemmet meg selvsagt noe under fisket også. Ble blod på sene og stikke, sekk og isborr. Endte da opp med akkruat 50 fisker som veide ca 2 kg. Kenneth traff noe bedre og fikk 3,9 kg. Litt tregt bett var det uansett og alt for få i hulla.  Så vidt jeg vet så hadde ikke de andre som var der,  heller opplevd det helt store denne ettermiddagen. 

16 MARS 2014  KLUBBMESTERSKAP FOR GTSFK PÅ ERIKSRUDTJERNET.

Dro opp til Eriksrudtjernet ca kl 0930. Er kun 10 min i bil unna  hjemstedet mitt.  Har vært noe fram og tilbake i år om hvor KM skulle gå. Hørte Steffensrud tidligere men tidligere i uka ble det bestemt slaget skulle gå på Eriksrudtjernet. Var  KM også  her  i fjor vinter så hadde kanskje trodd de valgte et annet vann i år. Men det er et greit vann og helt ypperlig å arrangere KM på. Kan kjøre  helt ned til vannet hvis man har nøkkel til bommen.  Ankom ca kl 0945 og det var en lang kø av  biler. Var noe tull med en nøkkel som ikke passet i låsen på bommen. Måtte vente litt og bare slappet av i bilen til de fikk rett nøkkel.  Meldte meg på og kjøpte mygg Gikk ut kl 11.00 med 15 min gangtid Startet fisket 11:15  på en plass jeg har fått brukbart tidligere. Fire hull her uten et napp. Fikk en i femte hullet, men ikke noe i tre rundt. Da måtte noe nytt prøves. Så Paal satt rolig og borret på ei linje 100 m bak han. Fikk seks abborer  her  i løpet av åtte hull på den linja.  Bare en pr hull. Stoppet når jeg var ca 15 m bak Paal.  Tenkte han skulle få sitte i fred. Han dro fortsatt fisk når jeg gikk forbi han.  Mange flyttet veldig mye på seg så det var helt klart mange som slet med å finne fisk inklusiv meg selv. Slå på et hull ved an antatt ok plass. Bare en som dreiv her. Fikk en der med en gang.  Ikke noe rundt i fire hull. Gikk helt oppover mot enden og prøvde en del hull der oppe.  Ikke et napp. De som var helt øverst var allerede på vei nedover igjen så jeg slo følge. Dårlig her oppe for de fleste.   Borret litt på vei nedover igjen og fikk tre fisker  utenfor pumpehuset. Mye borret her så det hadde ikke vært drag her heller. Bare Ole som satt her nå. Gikk tilbake til der jeg hadde fått litt bak Paal og borret på djupere vann her. Borret mye her og fikk et hull  til slutt som ga fire fisker. Et nytt ved siden av ga en fisk. To timer var gått og 15 fisker var fasiten.  Måtte virkelig ha noen godhull nå for å klare å hevde meg. Fikk ideen om at jeg skulle prøve der jeg  hadde startet Bare tull å prøve der egentlig på nytt men normalt står det fisk her.   Ga det allikevel en sjanse til som sagt for jeg trodde jeg kunne finne noe på litt dypere vann. Borret sju  nye hull her på ulik dybde, men i dag sto det rett og slett ikke fisk her. Ikke et napp og løpet var definitivt kjørt.  Siste halvtimen fikk jeg lirket opp 9 fisker på 6-7 m dybde  i et forholdsvis oppborret område.  

Eneste av de jeg vanligvis fisker med i løpet av vinteren  som jeg ikke hadde snakket med i løpet av dagen var Thomas. Han hadde så klart funnet fisk , men  han hadde nok måttet jobbe for å finne noen godhull. Men han hadde i motsetning til meg og en del andre truffet bra. Viktig i dag også å treffe hull med 20-30 fisker i.  Nytter ikke når man bare får 1-2 i noen hull.  Uansett så hadde Thomas fått godt over 6 kg  og med det vant han med god margin.  Grattis. 🙂Var jevnere nedover på listene med Halvdan og Paal  som nr to og tre  med opp mot 5 kg hver.  Selv veide jeg inn 1390 g fordelt på 24 abborer.  Resultatliste kommer på GTSFK sin hjemmeside etterhvert 

Forøvrig var det moro at de som representerte Norge på Nordisk gjorde det så bra. Gratulerer med lagseier og stort grattis til Magnus Riksfjord med tittelen Nordisk mester 2014. Vel fortjent.  Artig var det også at Nordisk gikk av stabelen nærmest rett utenfor " stuggudøra " mi.  Kun halvtimes kjøretur unna.  Høversjøen er et vann jeg har besøkt litt tidligere. Virker som fisken var i godt "vårlune"  på lørdag.  Hadde faktisk tenkt å fiske der på lørdag, men da jeg så på Pimpelkonk sine sider om morgenen at konken gikk der, var det bare å holde seg unna. Det får bli en annen gang. Kanskje i vår, før isen sier takk for seg. 

14 MARS 2014  SKRUKKELISJØEN.

Tok turen til Skrukkelisjøen for å være med på fredagskonken foran Nordisk som går av stabelen i morgen( lørdag) Godt over 100 påmeldte idag. Noe som må sies å være meget bra. Artig å være med når noen av Nordens beste isfiskere møtes til dyst. Flott at Pimpel Sør lot dette være et åpent stevne. Skrukkelisjøen har vært flittig brukt i år. Et åpent stevne tidlig i vinter og FM for Akershus  ble også arrangert her for noen uker tilbake. 

Startet i dag helt oppe ved sperringa. Her var det rett og slett ikke bra. Er nok fisket hardt på denne plassen  her i vinter.  Ut fra resultatlista kan jeg se at nesten samtlige som startet her eller kom opp om i løpet av den tida jeg var der ikke hadde spesielt mye. Borret mange hull her på potensielle plasser og hadde 4 fisker etter en halvtime.  Etter en time var jeg opp i 12 fisker  og etter 1 time og 25 min var det 19 fisker i dunken. Max to fisker i noen hull.  Slet veldig nå, og bestemte meg for å dra nedover mot  starten igjen. Brukte noen minutter på det selvsagt, men sånn er det nå. Måtte iallefall prøve noe. Er jo mulig å gjøre det ok på Skrukkeli om man har en dårlig start. Viktig her som mange andre steder å treffe godhull. Nytt område ikke langt fra start ute på midten der.  Mye borret her, men slo nå på et hull 

Noen  få finner og noen svenske juniorer  og nordmenn som dreiv her. Fikk en i første hullet. To i andre og noen hull kunne gi 1-2 fisker, men supertregt her også.  Hadde et par hull etterhvert på noe dypere vann som ga 4- 5 stk. Siste halvtimen gikk jeg litt lenger mot høyre og fikk her et hull som gav 6 fisker etter en del lirking. Siste fisken ble tatt etter at en sølv myska ble senket ned. Ellers var det nesten bare bruk av tafs for min del.  Nytt hull ved siden av ga 4  fisker, og siste hullet bortenfor der igjen ga 3 fisker hvis jeg ikke husker helt feil. Ble nå til at jeg dreiv her ut konkurransen og endte på stusselige 48 fisker som veide 1565 g. Nok en gang en skuffende tur på Skrukklisjøen med tanke på eget fiske. Men artig å få vært med var det nå uansett. Artig å observere litt hvordan andre fiskere fra andre  nasjoner fisker også. 

Flott arrangement av Pimpel Sør.  Totalvinnern av stevnet  Niklas Strengelsrud hadde fått godt over 6 kg.  Artig at en som legger ned så mye tid i både isfiske og meite,  og ikke minst har en av Norges beste isfiske /meite-konkurranseblogg  lykkes. Vel fortjent og gratulerer.  🙂

På vei hjem fra stevnet var ikke Kenneth og jeg helt mette på isfiske. Vi tok en snartur opp om Breia ovenfor Einafjorden. Var ute på isen presis kl 16.00 og bestemte oss for å fiske  \til 17.00 i første omgang.  Borret opp en plass som Kenneth hadde fått bra på for noen år tilbake. Ikke et napp her på noen av oss.  Kenneth brukte pimpel og jeg lokkemeite. Vi gikk tilbake og borret oss noe mer østover på vannet. Virket som fisken sto noe dypere enn vanlig. Noen få hull ga en til to fisker. Ellers var det forholdsvis tregt her også i dag. Kenneth fikk lurt opp 10 stk, mens jeg fikk bare 2 på denne minikula på en time. Hadde ikke med noe vekt men snitter her opp ligger vel på 70-80 g.  Vi hadde bestemt oss som sagt for å fiske i bare en time, men hadde det vært bedre bett så hadde vi vel muligens blitt lenger. Dårlig bett og en sur  vind med litt snø i lufta gjorde at vi vendte nesen hjemover kl 17.00 som avtalt.

8 MARS 2014  ROKSJØEN.

Rokosjøen sto på programmet denne lørdagen. Strålende vær og helt blank is gjorde forholdene helt perfekte for en bra dag på isen. Litt i underkant av  100 fiskere hadde møtt opp for å fiske etter abboren på dette fine vannet på Løten. Perfekt med utgang ved saga. God parkering og rett ned på vannet. Rokosjøen er av akkurat passende størrelse etter min smak så ville prøve å fiske litt alene i dag. Var kun en som startet i nærheten av meg. Fikk 10 stk i andre hullet og trodde dette kunne bli ok. Men den gang ei. Ikke noe å få i hullene rundt. Prøvde dypere og grunnere. I et hull på en meters dyp dro det godt i stikka på nedslippet.  Nesten så jeg mistet den på isen. Fisken satt på et kort øyeblikk, men glapp dessverre rett etterpå. Tror det var en pen abbor jeg mistet men kan jo ha vært ørret eller gjedde.  Satt ikke på så lenge at jeg er helt sikker på hva slags fisk det var. Gikk bort til hullet jeg hadde tatt 10 i og fikk en til der. Borret enda to hull på ei linje der men ingen ting.  Et hull til og en liten mort kom opp. Ja morten telte i dag så trugde litt her med en mormyska, men ikke flere. Over timen var allerede gått. På tide å gå for plan B. Prøvde å finne igjen ei grunne jeg fisket på under NM i 2012 Fant nok den og fikk to  i  andre  hullet her. Nytt hull og en til. Kunne det bli noen godhull her mon tro ?? Borret på for å prøve å finne mer, men det ville seg ikke. Rundt tjue hull her ute ga kun 5  fisker til så etter 2 timer  min var jeg opp i 20 fisker. Hadde gitt grunna en sjans men for det første var det såpass med vind at jeg måtte stille meg i veien for fiskedunken når jeg borret, hvis ikke blåste den bare bortover isen og for det andre var det alt for lite fisk her.  Gikk da  10 min og satte meg ned lengre inn mot land. Litt bedre her men ikke bra her heller. Fikk noen hist og pist men aldri mer en tre pr hull. Siste 1 t og 50 min fikk jeg  trugd opp 41 fisker til. Alle på tafs.  

Tuslet nokså skuffet inn igjen, men prøver hele tiden å være positiv til denne flotte hobbyen. I denne bransjen går det som kjent en del opp og ned. Det må man bare regne med. Planen for dagen slo helt enkelt feil ut så det er bare å satse videre.  Selv om dagen i dag ble nokså skuffende for min del skulle det faktisk bli enda verre dagen etter. Veide inn presis 1800  g fordelt på 60 abborer og en mort. Noen hadde fått greie mengder abbor og noen hadde  bra poser som også bestå av en blanding av abbor og mort.  Bare å gjøre som Heidi Weng  Nemlig å bøye seg i hatten.😉

9 MARS 2014  NM I MORMYSKA SØRSÅSSJØEN.

Dagen etter var det to valg. Enten Finnskogkongen eller NM i mormyska. Når Finnskogkongen ble flyttet fra Nugguren til Damtjernet ble det til at jeg valgte NM i mormyska på Sørsåssjøen i Våler. Har aldri fisket myska-stevner før så kunne være artig å prøve. Hadde fått litt innføring i regler  fra  Kenneth og Thomas på forhånd så viste litt hva jeg gikk til. Når det gjaldt foring hadde jeg ingen peiling så fikk Thomas til å ordne det i en liten boks. Vannet skulle visstnok inneholde abbor, mort og  brasme. Var en del snakk om brasmer og at målet selvsagt  var å få lurt opp disse.  Dette var i tillegg til NM et uttagningsstevne til VM i Finland neste år.  Arrangørene gikk gjennom reglene og det var straks klart for å gå ut på isen. Alle var vel fremme til ruta på 5 min og etter nye 5 min kunne vi gå inn i ruta å borre. Jeg plasserte meg  mellom Thomas og Ivar  i mitt første hull for dagen.  Prøvde med en 4 mm gull myska der i første omgang på jakt etter abbor. Ikke et napp. Foret opp hullet med to små baller av foret. Og jagde på bortover ruta på jakt etter abbor. Var ganske jevnt djup på hele ruta. Observerte ingen som fikk noe i starten. En del satt rolig, men andre borret ganske heftig.

 Gikk ikke lenge før hele ruta var oppborret og de jeg snakket med kunne fortelle det jeg opplevde. Ikke et napp. Prøvde jo litt ulike mormyskaer, men brukte de stikkene med 0,10mm i tilfelle det skulle suge seg på en fisk av ok size.  Var ganske frustrerende å sitte « inneklemt « i denne vesle ruta omringet av pinner forbøtter, bager isborr  og fiskere. Sikkert fordi det var helt nytt for meg, men litt rart og ikke kunne oppsøke nye områder når fisken uteblir. Var bare å sitte i de hullene man hadde foret å truge å truge. Oi for en tålmodighetsprøve. Kort fortalt endte de 2,5 første timene helt fiskeløse for meg. Ikke et eneste napp. Var nå ikke alene om det. 14 av i alt 37 deltagere endte uten fiske i første rute.  Tid for pause og litt mat. Konkurransen var jo allerede over for min del så vurderte et lite øyeblikk å dra. Men tenkte at når jeg hadde dratt over to  timer for å prøve noe nytt kunne jeg like godt bli med i neste rute. Den ruta var visstnok noe bedre og var vel på omtrent samme sted som de ble tatt en del fisk for tre uker siden i en myska-konk. Ny rute med start 13.30. Hadde fått info fra Ole G om hvor i ruta det var tatt en del forrige gang. Hadde ikke noe sjans sammenlagt uansett så holdt meg unna der. Der fikk de prøve de som var med i kampen. 

 Satte meg da helt ytterst mot vest  og denne ruta var kanskje litt større. Hadde faktiske ei strekke å borre på her.  Fikk en ok abbor i  andre hulllet. Borret videre mot midten  for om mulig få tak i flere  abbor før de ble skremt eller at andre hadde funnet  de. Hadde et napp til i hull nr fire i denne ruta, men fikk ikke kroket den.  Lå noe mort og ei halvkilos gjedde på isen ut på midten der. Foret opp et hull i nærheten her. Lå et par små abborer her også.  En del andre som også markerte hull her. Etter hvert var det noen som hadde fått morten på foret. I mitt hull som jeg satt lenge og besøkte flere ganger var det ikke et napp å få.  Tror ikke mange som fikk noe ute på midten her. Var en litt småsur vind i dag og det er ikke helt ideelt under mormyska fiske, men det er jo likt for alle. Enda en gang kort fortalt ble det med den ene abboren i denne ruta. Veide inn den til 138 g og endte som de aller siste på-total lista. Gledelig at to fra klubben klarte og får lirket opp såpass at de kan dra til Koskenkorvans hjemland neste år.  Gratulerer til Steinar Kalfoss som ble norgesmester. 

Oppsummert ble jeg dessverre ikke helt bitt av denne type fiske. Det har nok muligens med å gjøre at jeg ikke fikk fisk og  at jeg  var helt blank i både taktikk og ikke minst foring, men når det er sagt er jeg jo veldig glad i å fiske så hvis anledningen skulle by seg skal man ikke se bort i fra at jeg dukker opp på et lignende stevne også neste år.  Snappet da opp litt i dag  og fikk da litt erfaring i tålmodighet om ikke annet. En plass må man jo også  begynne, og det kan vel egentlig  bare gå en vei får jeg tro. For mindre fisk er det knapt mulig å få på fem timer.  Velger å kalle det "nybegynneruflaks". Kan det være så vanskelig da ? mmmm. Tror jeg kan lære litt og litt om dette også jeg, eller kanskje ikke. Vi får sjå.😀 Uansett ble  det altså debut for meg  i NM i mormyska i 2014 slik som det også ble debut i NM på Einafjorden i 2010 i  den andre type isfiske vi bedriver.

Nå er det forhåpentligvis  full fart  til fredag på Skrukkelisjøen. Oppfordrer alle til som har mulighet til å komme dit å få brynt seg med landslagene fra Norge ,Sverige og Finland. Les mer på pimpelkonk sin hjemmeside. 

På lørdag blir det muligens en treningstur/kule  på åsen og da skal mormyskastikkene  ligge igjen hjemme. Fått nok av det på en stund  På  søndag går det rykter om at det er klubbmesterskap for oss i GTSFK på  Eriksrudtjernet i stedet for på Steffensrudtjernet som det også gikk rykter om.  Begge vannene ligger ca 10 min biltur unna der jeg bor så bare det blir noe er jeg fornøyd.🙂  Tror da isen burde holde her en liten stund til. 

2014  

1  MARS  2014    SONEREN. 

Dro nedover til Sigdal sammen med Kenneth, Odd Henning og Paal.  Kom fram i meget god tid. Ordnet det vanlige med påmelding og mygg fra Thomas som alltid  heldigvis stiller opp på de ulike stevnene. Dette var et erstaningsstevne for NM som desverre er avlyst i år. Ryktes på forhånd at fisket skulle være greit og at snittet på fisken var bra. Har jo selvsagt aldri vært på dette vannet før. Arrangørene fortalte at vi ikke fikk lov til å krysse rett over vannet  pga noe usikker is. Skulle vi over på andre siden  måtte vi eventuelt gå rundt.  Isen var også landløs så de måtte legge på paller for at vi skulle komme utpå. Isen i området vi kunne fiske i var imidlertid helt grei. Litt småtungt å gå enkelte steder da man datt gjennom islaget øverst. 

Startet med fem bomhull.  Treff i det  sjette hullet med 8 stk 100 grammere forholdvis kjapt. Så gikk  vel 15 min før  jeg fikk en til. Borret på og fikk  da en og annen i noen hull.   Etter  litt over to timer var jeg oppe i 29 fisker. Av de var det et par stk som veide opp mot 200g. Syntes det  egentlig var litt  tregt med bare noe slengere her og der , men det skulle vise seg at det hadde vært enda tregere for mange andre. Fisken var riktignok av veldig bra størrelse.  Borret videre både grunt og dypt. Traff på et hull til  som ga 12 fisker ganske kjapt.   Fine fisker og en bonus på ca 200g  Borret mange hull rundt, med en fisk til i dunken. Prøvde litt i gamle hull  innimellom, og det snodige var at de hullene som hadde gitt fisk var det umulig å få et eneste napp til i, mens gamle hull som jeg ikke hadde fått noe i før  kunne gi 1-2 fisker noen ganger. Tregere og tregere ble det,  og siste halvtimen ble det to bare to fisker til.  Hadde stått på brukbart i regnværet i dag og det ga for en gangs skyld et ok resultat.  Hadde 49 fisker som veide  5100 g ( snitt 104 g)   Det  ga en 2 plass.  Fornøyd med det. Klubbkamerat Paal vant med 5450 g.  Artig med dobbeltseier.  🙂  

23  FEBRUAR 2014   ELGSJØEN   FM OPPLAND

Hadde egentlig tenkt å stå over FM i år da jeg var på hytta i Aurdal denne helga. Ble allikevel til at jeg tok turen til Elgsjøen denne dagen. Ankom i god tid denne dagen. Ordnet det vanlige med agn og utstyr. Forøvrig takk til Gran JFF som tok på seg å arrangere stevnet. Konken var åpen for alle så det var bra med fiskere som hadde møtt opp. Startet dagens fiske utenfor et os. Alt for dypt her. Gjorde bare to hull her uten resultat. Borret meg bortover mot klynga av lokale fiskere. Fikk to  40 grammere i et hull på veien dit, men  ble bare de to i dunken etter 20 min. Kom tettere klynga og fikk noen her og der i noen hull. Så ikke ut som det var det helt store på en av de  antatt beste stedene på sjøen, men noen fikk sikkert noe da de satt ganske rolig. Jeg opplevde det mer eller mindre tregt. Borret på og utover mot ei grunne. Traff et hull her med 8  fisker av ok størrelse. Fikk en i et hull rundt. Borret mer her og traff bare på en og annen i noen få hull. Mange stakk fra området mens andre kom til men de dro fort videre Naturlig nok da det ble om mulig enda tregere her. Prøvde noen hull ute på ei grunne hvor Tom satt, men ikke noe særlig her heller.. Fikk vel en her etter å ha borret fem hull . Dro tilbake og fisket litt i gamle hull og borret noen nye. Fikk da plutselig et ok hull som ga 5 kjappe. Ikke flere rundt.  Fikk noen få til i gamle hull  Tok en liten tur rett bort mot startområdet med en abbor som resultat. Siste tiden prøvde jeg litt mer gammelhullsfiske som ga  to fisker til i dunken. Tiden rant ut og det var tid for å veie inn etter 3 timers innsats  Min fangst veide 2350 g og det ble da en 10 plass og den siste premien i herreklassa ut av det.  Fisket på lag med Magne Olav og Heidi Sveen denne gangen i årets Lag FM og vi sikret oss bronsen ¨

 Individuelt i FM ble det for andre året på rad en 4.plass. Denne gangen var det nøyaktig 100 g som skilte opp til tredjeplassen.   Så bar det oppover til Aurdal igjen med skiturer og hyttekos på programmet. 

2 FEBRUAR 2014  GJESÅSSJØEN NC 5


Først en stor takk til til alle som bidro til at dette stevnet kunne gjennomføres. Mye flytting av stevner i år, men det er veldig bra at mange tar initiativ og ordner opp slik at Norgescupen kunne gå med 6 stevner i år også. At så mange har stått på denne sesongen med å ordne stevner  viser at miljøet innen isfiskekonkurranser består av mange som ikke er redd for å ta i et tak for å ordne slik at vi alle får fisket. Meget bra og tusen takk. 
Dro sammen med Kenneth nedover til Gjesåssjøen. Ankom ca 45 min før utgangstid. Så helt greit med tid. Var jo her i fjor og bommet totalt. Gikk da nesten helt nord. Det skulle jeg ikke i år. Gikk imidlertid i 25 min i år også og satte meg ned ved noe siv. Ingen fisk i de tre første hullene. Fikk en i det fjerde og en i det femte. Så noen fikk litt fisk utenfor meg, men de så mindre ut enn de jeg hadde fått. Lot de sitte  i fred Vet at det er mulig å få litt større fisk på denne sjøen så gikk for det. Jagde på bortover og kom til ei lita vik. Fikk en og en i ca ti hull her,  Mange  bomhull innimellom og det  var helt umulig å få flere enn en fisk  i hullene.(  Jo hadde vel muligens to i et par hull ) Borret mye her og prøvde å leite fisk Sikker på jeg lagde 40 hull i denne vika. Både grunt og dypere og lenger sørover  Fiskene jeg fikk var rundt 40-50 g og noen større så om jeg traff på noen hull som det var litt drag i  kunne det bli litt vekt. Men var nok desverre ikke mye fisk i denne vika. Dreiv her for lenge sett i ettertid. Borret videre sørover og fikk en her og der i noen få hull, men ble om mulig enda dårligere enn i den vika jeg dreiv mest. Ga alt og prøvde å leite fisk. Lagde nok godt over 70 hull i dag , men det ville seg ikke. Siste halvtimen gikk jeg ut mot der det satt en del veteraner som jeg så fikk noen  men virket tregt her også egentlig. Prøvde mest bare for å testet ut området. Hadde vel innerst inne gitt opp litt nå.   Her var fisken mindre, men litt flere i de få hullene som gav fisk. Fikk ikke akkurat mange her heller da. Kort oppsummert så lyktes jeg ikke på Gjesåssjøen i forsøk to heller. En som utklasset alle var klubbkamerat Thomas Ødegård. Over 11 kg hadde han klart å fått dratt opp. Meget godt fisket. Jeg veide inn stusselige 40 fisker som veide 2200 g.  Snitt på  55 g. 

1 FEBRUAR  2014    HERSJØEN 

Lenge siden siste isfisketur nå så tenkte det var på tide å prøve en tur. Konkurranse på Hersjøen denne dagen så det passet bra å ta en tur. Sto opp tidlig og tok en god frokost hjemme før jeg pakket sakene i bilen og dro mot Nannestad. Stakk innom Esso på Skreia for en baguett som skulle nytes etter konken. Skikkelig gode baguetter der. De anbefales. En kamerat som driver stasjonen så det var dagens reklame. Ankom i god tid. Kjøpte mygg og noen kroker av Magne Olav som holdt sjappa til Thomas i gang, mens han selv koste seg i Frankrike. Rett før start skulle jeg gå inn i bilen etter vottene mine og da fikk jeg vridd kneet mitt på en eller annen måte. Måtte ned i knestående og hinke meg rundt der ei stund  Gikk heldigvis litt over, men kjente det brukbart for hvert steg. Kom meg da ned på isen, men tråkket igjennom det øverste laget og kneet var ikke godt. Hadde egentlig  tenkt meg nordover i dag , men endret den  planen og tuslet litt sørover i stedet. Gikk sakte i bare 10 min og satte med ned for å vente  Starten gikk presis kl 11.00. Ikke et eneste napp i tre første hullene. Fjerde hullet ga en 30 g abbor. Mistet en brukbar fisk (3-4 hg tenker jeg )i et hull. Virket som en abbor.  Prøvde  litt grunnere og noe dypere og traff på et hull med firs stk i etterhvert på ca 3 m dyp.  Fikk  jo noen få små innimellom i dette området  men syntes det var tregt så stakk over til den andre sida av sjøen.  Men tida hadde gått fort og det var bare 1 t og 20 min igjen.  Fikk her en 70 g abbor i  det første hullet ved noe siv som var der. Ingen rundt Fikk et par småtasser i et hull l på ca 3,5 m etterhvert. Prøvde også her grunt, men ingen ting Borret meg nordver  et stykke og traff på et hull med fire kjappe mort av varierenede størrelse. Et par av de var svært små.  Prøvde litt mer rundt her og fikk da  noen morter og noen små abborer til i noen hull, men tregt her også... Gikk tilbake en tur i det første mortehullet og fikk lurt opp en til på mormyska.  Prøvde å truge litt og borre mer rundt, men det var nok ikke mye mort i området. I allefall så ville de ikke bite noe særlig  på min krok.  Brukte både tafs og myska  Siste 15 min kom jeg over et hull hvor jeg fikk noen få små  mort til og et par små abborer . Prøvde et siste hull på samme linje og det ga en 40 g abbor og et par små  på ca 20 g. Endte opp med 68 fisker fordelt på  ca  1/3 mort og 2/3 abbor. Ble kun 1810 g og en skuffende plassering var et faktum.  Pakket sakene inn i bilen. Spiste litt og snakket litt med Magne Olav om GTSFK sitt klubbmesterskap og når og hvor  det eventuelt skal arrangeres. Siste jeg hørte var at det skulle være på våren, men nå var det visst muligens nært forestående. Vi får sjå. Akkurat i det jeg skulle dra ropte Ranheim at det var tid for premieutdeling. Skikkelig raske var de med resultatene så det ble til at jeg gikk bort og så på premieutdelingen. Hørte også i ettertid at isen var av svært varierende tykkelse og at noen hadde falt igjennom. Ikke noe hyggelig for de som opplever det eller for de som står som arrangør. Men man kan aldri gardere seg helt 100 % mot at det kan skje noe.  Ser i skrivende stund at stevnet på Nordbytjernet er avlyst. Sikkert en riktig vurdering det da det ofte er med en del familier med både bikkjer og unger på dette stevnet. Greit å ikke ta noen sjanser. 

29 DESEMBER 2013  SKRUKKELISJØEN

 Ble glad da dette stevnet dukket opp i terminlista da det er et artig vann dersom man treffer. I tillegg bare 40 min kjøring unna der jeg bor. Ikke akkurat negativt det heller.  Fisk over store deler av vannet, men det er selvsagt områder som utmerker som bedre enn andre uten at jeg skal si jeg kjenner vannet særlig godt Var her for første gang i fjor,  og dreiv da rett utenfor starten.  Gikk helt ræva da , så  hadde andre planer i år og bestemte meg for å dra et stykke nedover i sjøen.   I år var det blank is og flott forhold så brukte i underkant av 15 min dit. Men det var nok alt for mange som hadde samme planen som meg så burde allerede da ha gått videre. Men slik ble det ikke. Hønsen fyrte av hagla presis kl 10.00 og det var klart for fire timers fiske. Lite viste jeg da at det skulle bli svært så trått i det området jeg hadde valgt meg ut. Fikk riktignok en  fisk i andre hullet.  Ingen ting mer rundt. Var bare å kjøre på. Borret og fisket i to timer, Hadde  kun  40 fisker  etter ca to timer.   Hadde desverre ingen gode hull   Fikk kun 2-3 pr hull og mange bomhull. Borret utover og traff på et hull som ga 10 fisker. Dette gjorde at jeg valgte å prøve mer  i området. Hadde egentlig rett før tenkt å stikke mer nedover i sjøen. Ikke sikkert jeg hadde fått noe særlig der,  men burde nok gitt det en sjanse.  

Hadde nok muligens ikke vært noe dårligere enn der jeg valgte å fiske. Men men valgte  som sagt denne gang  å borre etter mer fisk, men det var det samme om igjen. Noen få i noen hull.  Ellers ingenting. Var jo også nå mye oppborret av meg og andre. Så på klokka. Uff allerede gått nesten  tre timer og telleren sto på 72 fisker.  Kunne jo da i det minste ha prøvd noe nytt, for løpet var jo kjørt allerede  men valgte  av en aller annen merkelig grunn nok en gang å bli.   Startet da  siste timen med å fiske i gamle hull og litt innslag av nye.  Prøvde mormyska i de hullene jeg fikk fisk  men det  var svært tregt. Fikk vel et par på myska ellers var det 99,5 prosent bruk av lokkemeite for meg i dag. Noe jeg tror de fleste benyttet, mens noen fikk bra på pimpel også. Uansett var det beste gamlehullet  det jeg hadde fått 10 stk i før på dagen. Her fikk jeg 5 stk på rappen. Så stille. Ingen ting i hullene rundt. Fikk etterhvert   en og annen hist og pist, men det ble om mulig enda tregere på slutten. Presis kl 14.00 var det hele over og det var bare å tusle inn til veiing. Ble 86 abborer og 2 ørreter ( som jeg selvsagt tok ut av posen før innveiing ) Abborene veide  2620 g. Det gir et snitt på    30,46 g  Så gikk dårlig i år også.  Men men kan ikke skylde på andre enn seg selv ihvertfall.  Uansett så er dette  som sagt et artig  vann, og jeg kommer garantert til å gi det flere sjanser. Dukker nok opp neste år også og mulig jeg tar  meg en liten tur hit til våren hvis det skulle passe. Nå blir det pause i noen dager fra isfiskinga.  Mulig jeg tar meg en tur i nærområdet  rett over nyttår.  Ellers er det bare å ønske alle et riktig godt nyttår og håpe på noen kuldegrader,  slik at det blir is der  det skal konkurreres framover. 🙂

26 DESEMBER 2013   KALVSJØTJERNET. 

Tok en tur til konkurransen som ble avholdt på Kalvsjøtjernet.  Dette var et stevne som ble ordnet på kort varsel, da det ble avlyst på Tullreien pga isforholdene. Flott initiativ av medlemmer fra Acerina og Gran JFF og ordne et erstatningsstevne  såpass fort  midt i jula. Takker så mye.. 🙂  For min egen del ble dagen preget av forholdsvis  rolig og  tregt  fiske fra start til slutt.. Tålmodigheten ble virkelig satt på prøve.  Har vært på Kalvsjø en gang tidligere og fisket den gang  mest i sundet. . Fikk da  over 6 kg med flott snitt på fisken. ( 79 g).   Dette var riktignok på våren( mars 2012) ,og det var den gang og definitivt ikke i dag.. 😥 Startet nå  i sundet i dag også sammen men ganske mange andre.  Er smalt her så det ble trangt om plassen. Fikk da  noen få i starten på lokkemeite, men de var skuffende små i dag . ( 20 g ), men  også  et par ok fisker. Ble fort ganske dødt her i allefall hos meg..  Etter ganske kort tid var også  mye oppborret i sundet av oss som satt her så prøvde noen gamle hull ganske tidlig i konkurransen.. Gikk over til mormyska, men det var svært tregt på det også  .  Noen stakk videre og det viste seg å være lurt.  Etter hvert gikk også jeg  derfra  for å prøve noe nytt, men skulle kanskje gått før sett i ettertid.   Prøvde mer langs land. etter sivkanten.   Fikk bare  noen 10 grammere og en 70 grammere på ei strekke på ca  200 m.  Det meste var nå oppborret her også,  men jeg  prøvde noen nye hull  innimellom alle de gamle . Men det ville seg ikke i dag.    Kom etter hvert til hjørnet  og fikk noen her etter at jeg begynte å fiske med mormyska i gamle hull  men det var  svært så  tregt. Små var de også de jeg fikk.  Er nok litt for utålmodig til slikt fiske  som i dag så stakk videre på leit etter større fisk som jeg veit finnes  i vannet..  Måtte jo  prøve å finne fisk som ga mer vekt. Ga litt gass  nå og fisket meg videre på østsiden med kun  en  80 grams  fisk som resultat Det meste allerede fisket på  her også selvsagt  Ga det hele en siste sjanse og  krysset  etter hvert  tjernet  og fisket i noen gamle hull.  Fikk en 30 grammer etter å ha truget her  vel å lenge..  Fisket meg etter hvert til tilbake til sundet med en blanding av nye og gamle hull.  Tok det rolig  igjen  nå  og tuslet mer eller mindre rundt .   Til slutt  ble jeg bare  sittende  å trugefiske i gamle hull i  i håp om at noen abborer kunne komme sigende inn igjen  . Var ikke akkurat mange å få   Supertregt. . Fikk  vel tre 30 grammere  til på  det. siste 45 min  Hadde aldri kontakt med noen pene fisker i dag  og syntes den  fisken  som beit var  veldig forsiktig..   Uansett hadde jeg ingen god dag rent  fiskemessig,  men det var fint å komme seg ut  å få rørt litt på kroppen etter mye innesitting og julemat. Erfaringen man gjør seg under fisket tar jeg forhåpentligvis med meg til neste gang .  Veide inn  voldsomme  1200 g fordelt på hele 31 fisker. Ble langt ned på listene med det.. En del hadde truffet på godt med fisk.   En av de var Thomas   Hesmyr  som utklasset alle i dag og vant på over 8 kg.. Bare å gratulere.. Godt jobbet. 🙂

15 DESEMBER 2013   SKUMSJØEN   NC 2 


Sesongens første konkurranse for min del ble Skumsjøen i år. Litt rufsete værmessig med litt småregn i lufta fra start. Etterhvert sprakk skylaget opp, og  solen kom og gjorde at det ble virkelig så fint ute på isen. Kunne fiske uten noe som helst på henda i hele dag da temperaturen var svært så behagelig til desember å være.

Forholdene på isen var også helt greie, med 10-15  cm kram snø,  og litt overvann noen steder. Under snøen  var det opp mot 20 cm fin stålis.  

 Hadde vel  egentlig   ingen bestemte planer for dagen bortsett fra å gi alt,  og  som jeg etter hvert har skjønt så kan man på Skumsjøen  finne fisk på veldig mange plasser  nær sagt over hele sjøen. Slik  var det også   i dag . Mange gode vekter både fra sør midt  på , og i nord.

Hadde en   16 plass  i NC herfra i fjor og målet var i år og  prøve å  klare en  en topp ti plassering i herreklassa.. Vet jeg er kapabel til det med litt flyt og mye  guts . Å ha et mål er en ting. Å klare det er noe annet.  For min egen del ble det masse jobbing ute på isen  i dag  Min erfaring fra dagen var at  man også måtte sitte litt   lenge i hullene og lokke litt før det beit   Hadde  riktignok  første halv  timen  et par tre  hull som ga  7-10  fisker  ganske kjapt    Noen  få hull kunne gi  3-5 fisker  ellers var  det   1 -2  stk  pr hull og  selvsagt  en del hull  uten fisk.  . Jobbet på brukbart syntes jeg  og rasket da sammen  litt her og der.  Løp og borret  og  prøvde det jeg kunne . Var svett der en stund  da jeg hadde litt  for mye klær på meg og jeg liker slett ikke  og bli for varm. Da blir jeg lettere irritert,  noe som går utover konsentrasjonen .

Hadde best  fiske  første  timen.   Neste  time dabbet   det mer og mer  av. Noe nytt måtte prøves.  Gikk  etter hvert så grunt jeg  torde  der ingen hadde borret   med håp om å ikke borre i stein  Kun  30- 50 cm med vann under på det grunneste hullet.     Prøvde vel  7-8   hull på denne måten .  Fikk vel 4 abborer ut av det  forsøket .. Har borret i stein to ganger under konkurranse på Skumsjøen før så jeg var forsiktig.. Har jo nå med meg skjær til mora borret , men tar jo litt tid å skifte så tok ingen flere sjanser i og med at det så ut til å være forholdvis lite fisk som sto veldig grunt. . Begynte i stedet å teste gamle hull Det gav   også  lite utbytte i starten  Fikk etter hvert noen  hull som ga  noen  fisker  hver.   Så helt dødt. .  Prøvde noen  nye hull rundt innimellom , men ingenting. Fortsatte videre  men det var noe  tregt. Skiftet på mellom noen nye og gamle hull og hadde da noen hull med litt fisk. Best i gamle nå syntes jeg så ble mest det. Når det var ca  10 min igjen beit  det  brukbart  i et gammelt hull.  Fikk  vel  noe rundt  15 fisker  her siste 10 min tipper jeg..  Siste fisken slapp jeg i dunken akkurat i det  skuddet smalt.. Tok litt drikke og  litt sjokolade jeg hadde med meg,  og så  var det bare å raske sammen  utstyret  og isborret  og begi seg på vei inn til veiing.  Så på telleren når jeg pakket sammen,   og den viste 127 stk. Med snittet som er relativt stabilt på Skumsjøen på  rundt  35 g  viste jeg at  jeg   hadde   over   4 kg,  så måtte vel egentlig være fornøyd.  Kom inn  etter hvert og veide inn  4550 g  og  Lars   fra GTSFK som sto for innveiingen sa jeg hadde nest høyeste vekt til da. Var ganske mange som hadde veid inn  alllerede  Var  igjen  en del folk i  veiekø  som hadde poser som så omtrent ut som min, men vanskelig å anslå  helt akkurat  så   jeg  gadd ikke å stå ute mer,  og gikk inn i hytta for å hente den nye klubbjakka mi  Resultatet  må jo  bli det det blir . Får jo ikke gjort rart etter at konkurransen er over.   Regnet jo med at en del av de som kom inn til slutt  hadde  høyere vekt enn meg,  men hadde litt  trua på en  brukbar plassering og en forbedring fra i fjor Etter å ha  slappet av litt og  oppsummert dagen med  noen av de andre fra klubben  var det tid for premieutdeling.  Halvdan kunne opplyse at  119 deltagere hadde dukket opp i dag, noe som er veldig gledelig. . 62  av de stilte i herreklassa.   Min egen innsats ble belønnet med en 5 plass og 16  NC poeng , noe jeg selvsagt er  fornøyd med. Er jo tross  alt  tøft selskap i disse NC-stevnene og  når man lykkes brukbart gir det ekstra motivasjon for å stå  på videre

ØNSKER ALLE LESERE EN RIKTIG GOD JUL OG ET GODT NYTTÅR.😀

2014 

9 FEBRUAR 2014  TULLREIEN  NC 6

Norgescupen skulle avgjøres og kvalifisering til nordisk var da også en del av det hele. 

Det siste norgescupstevnet ble lagt til Tullreien. Nok en gang flott at noen er villige til å ta på seg arrangement på kort varsel.  Dro sammen med Kenneth og Paal ca kl 07:15 og var da  framme i god tid. Ordnet det vanlige med larver og tok litt mat. Var en av de siste som gikk ut på isen.  Har aldri  fisket på Tullreien før så uvisst hvor man skal begynne. Ikke akkurat så stort vann denne Tullreien,  og ville se an litt hvor det gikk mest folk. Ville i allefall prøve å fiske litt alene selv om det er vrient å få til på så små vann.  Sto ved starten  i ca 10 min og vurderte og  sette meg  ned der, men var litt for mange som gjorde det etter mitt syn så gikk et stykke utover.  Gikk midt på vannet da det var  bedre å gå der det ikke var så mye sørpe. Gikk forbi noen som hadde plassert seg midt på vannet. Mulig de viste om ei grunne her ??.  Gikk videre og  inn mot land  hvor det så ok ut. Ikke mer enn tre  fiskere her på ei strekke her  så det var greit.   Var igjen bare 5 min da jeg kom dit så gjorde klart stikke og fikk festet agnboksen. Tok litt drikke og alt var klart for dyst.  Klart for start og ikke et napp i de tre første hullene. Borret bortover mot en odde og ingen ting i de tre neste hullene hullene  Kom til den vesle odden og her var det fisk men også flere fiskere. Tok 36 stk i et hull her, men ikke noe i fire hull rundt. Mmmm Snodig. Borret litt videre men bare noen enkelte slengere. Borret tilbake, men fikk bare  noen enkelte i noen hull. Gikk utover mot ørlite  dypere vann etterhvert og traff på noen ok hull med mellom 10-20 fisker Borret man hull rundt var det ikke noe å få bortsett fra et par slengere i ny og ne.  Jakten på godhull fortsatte og en del  fiskere kom til og vi ble vel litt for mange der ei stund.  Men var noen hull innimellom som ga litt ( 5-10 stk)  Ble til at de fleste etterhvert  stakk videre, men jeg ble desverre  sittende, og det ble egentlig bare tregere og tregere.  Kom stadig innom nye fiskere også  som hadde sittet 100-150  m unna i starten, men området var nå utfisket og ingen traff noe særlig. Siste timen ble brukt til å prøve noen gamle hull uten det helt store. Fikk noen i de hullene jeg hadde fått best før på dagen, men desverre alt for få.   Siste 10 min gikk jeg bort til der det satt en del fiskere forholdvis stille. Borret et hull mellom noen gamle og traff på brukbart. Fikk 12 stk her før jeg fikk kroken i hansken. Var bare igjen ca 2 min nå. Kastet av meg hansken og tok fram ei ny stikke. Fikk 3 til før skuddet smalt. Hadde vært et ok fiske syntes jeg. Hadde forventet det mye tregere etter gamle resultater å dømme, men da ha jo stevnene vært rundt juletider. Nå var det et meget artig vann å fiske på og tror det var fisk mange plasser på vannet. Trivelige arrangører god parkering  og godt med fisk gjør at jeg synes Branval Jff bør vurdere å ha NC her flere ganger. Viste jo på tur inn at vannet hadde levert meget bra for mange og at en del nok hadde truffet svært godt. Tenkte nok at man måtte ha i allefall over 300 stk for å kunne hevde seg slik fisket hadde vært.  Jeg endte på 210 fisker og 3430 g. Ble da med det nr 20 og fikk  et fattig NC poeng i herreklassa. Likevel ganske fornøyd med egen innsats da jeg ikke hadde noen helt kanonhull Mitt beste var det  ved odden  tidlig i konken med 36 stk. Mange hadde nok hull med 50 + og noen hadde nok enda bedre treff i noen hull vil jeg tro :) Da er Norgescupen over for i år og det startet jo på Gorningen i fjor hvor jeg ikke klarte å hevde meg i klyngefisket som ble der.  Ble en plass unna NC poeng i herreklassa  der 

NC  2 på Skumsjøen gikk bedre hvor jeg sto på godt og fant ut av fisket Der  ble det    en 5 plass  

NC 3 ble også på Skumsjøen, men traff ikke  på fisk før det var igjen en time og da blir det tungt å hevde seg. 

NC 4 var på Ulvsjøen og da var jeg syk. Tror det var like greit å bli ferdig med årets influensa da ,når man hørte hva slags fiske det hadde vært der oppe i Trysil. 

NC 5 var på Gjesåssjøen.  Der ga jeg alt og prøvde det jeg kunne ,men 4 timers innsats i vind og sølesprut der ble ikke noe stor suksess 

NC 6 på Tullreien ble da min nest beste konkurranse i årets Norgescup. Her ble det 1 p i herreklassa. Selvsagt alt for dårlig dette også, men med litt mer treff kunne det gått langt bedre. Så tar med meg det positive herfra. 

Totalt endte jeg på  25 plass  i herreklassa  i årets NC og ble nr 32 sammenlagt. Da gjenstår det bare å gratulere Thomas Hesmyr med sammenlagtseieren i årets Norgescup. Vel fortjent.  Ønsker også  hele det norske  landslaget lykke til i årets Nordisk. 

Da blir det frivillig fiskepause en stund framover. Neste konk for meg blir nok FM men det blir definitivt ikke på Mjøsa. Det er helt sikkert.  Her er båt beste framkomstmiddel. 

Ellers kan det jo også bli noen ufrivillige pauser framover når det er s å dårlig med is enkelte steder. Får krysse fingrene for at det blir kaldere framover slik at NM kan gå som planlagt.  Ser faktisk litt lovende ut på yr i skrivende stund, men kommer kulda tidsnok ???  Spennende å se.....

  Ellers viser årets  sesong at miljøet består av mange ildsjeler og håpet er at noen drar i gang noen konker på islagte vann dersom det skulle vise seg at det blir mye avlysninger i den planlagte terminlista.