Fiskedagbok

Isfiskesesongen 2017/18  


14/4 -18  Ryssjøen  Trysilcup 1 

 Lenge siden jeg har rablet ned noe på bloggen, men er noe med tida som ikke alltid strekker til. Dro nå oppover mot Trysil denne flotte lørdagsmorgenen og ankom Ryssjøen i god tid.  Var jo Nordiskhelg så var nok litt mindre folk med en vanlig. Gjorde nå  de vanlige forberedelsene med påmelding og innkjøp av agn osv, og snakket litt med folk.  

Var i overkant av 100 deltagere med på første dag av Trysilcup. Satte meg på samme plassen som jeg satt i fjor. Hadde noen greie hull her da, men nå var det helt dødt.  Mye mindre vann i sjøen også i år, enn i fjor. Isen var vel nærmere 80-90 cm så var relativt tungt å kjøre på. Gjorde vel 20 hull på ei strekke der. Så ingen som fikk noe før jeg kom til en kar  som satt og koste seg i sola.  Så han fikk et par stykker. Var jo knallvær med 15 plussgrader og strålende sol.  Borret meg forbi denne karen, og utover i sjøen. Ikke et napp på 1,5 time.  I ettertid skulle jeg fortsatt 100 m til for noen hadde fått litt utover her. 

Dro heller motsatt vei og startet å fiske i ei lita klynge på ei grunne. Vet ikke hvor lurt det var men ???  Fikk nå endelig en liten tass og mistet en litt større på tafsen. Gikk over til myska 0,12 mm og fikk noen få i noen gamle hull. Skjønte det var tregt og gikk ned til 0,10 mm Kort oppsummert var det supertregt over hele vannet. Fisket etterhvert siste timen med  o,o8 mm og en liten sølvmyska og kunne da etter mye lirking få lurt opp noen få.  Endte på stusseelige 14 fisk og 792 gram og havnet med det langt ned. Nedgården vant vel totalt med ca 3,2 kg. Ikke mye det på et vann som normalt vinnervekta ligger på mellom 6-8 kg.  

Ryssjøen føyer seg inn i rekken av vann hvor det har vært tregt fiske i år.   Ble ikke noe tur på meg til Eltsjøen i år. Valgte å slappe av hjemme. Har vært en spesiell vinter ,og vinter er det fortsatt mange steder. På Toten ligger isen også tjukk fortsatt mange steder og ett sted var det bra bett i forrige uke. Kauserudtjernet leverte 180 stk og 7,6 kg på 3,5 time på lørdag 7 april.  Begynte å snø utpå dagen og bettet dabbet også her, men var da i det minste litt fart i fisket. 


14/1 -18       NC   3    Storsjøen

Her kommer en kort rapport fra Storsjøen og tredje NC stevne for sesongen

Dro sammen med Kenneth til Storsjøen denne dagen.Liker meg godt her. Har noen greie plasseringer her fra tidligere  Bedre temperatur på arenaen i dag enn sist helg 

 Var vel bare 5-6 minus og lite vind.  Startet på Trøsi noe som ikke var et lurt valg i dag.  Var alt for mange som gikk hit. Telte til 44 stk rett for start. Var særdeles lite fisk her også så mange ble nok skuffet over dette området i dag. Nesten bare lave vekter på  de aller fleste som startet og eventuelt ble her ut dagen.Best her ute var vel Fredrik A.  Av de som startet her i allefall. Prøvde jo å finne noe , men det ga lite. Så Johnny fikk noen i et hull og slo på ett ved siden av. Fikk et par yngel her. Jobbet på ute på platået i over en time, På kryss og tvers  men hadde bare 6 fisker første timen så dette gadd jeg ikke mere.

 Dro sørvestover , og slo på noen hull underveis. Fikk en ved siden av Anna L som hadde noen abborer liggende på isen. Fikk et par til bortover der men særs dårlig.  Borret meg bortover og jobbet på og 2,5 time var nå gått ,og jeg hadde 8 små abbor. Helt katastrofe.  Får bruke siste tiden til prøve områder man ikke har vært på før og trimme litt. Som tenkt så gjort. Småløp videre bortover mot Svarten og fikk ett par rundt der. Etter mye bomhull traff jeg litt siste 75 min da jeg kom over en flekk hvor det faktisk var noe bitevillig småfisk. Tok 80 stk her siste timen og 15 min , men bare smått smått smått  og alt for seint ut i konkurransen så klart. Skjønte jo med det at dersom man traff, så ville det bli greie vekter i dag. Traff selv alt for seint og veide da inn stusselige 2440 gram som ikke ga noe som helst. ( 90 fisker) .Ble vel nr 26 med det i HS.  Noen traff bra og noen ikke.

Ser av resultatlista at det var mange gode fiskere som ikke hadde dagen i dag. Sånn er det med denne fiskinga.  Den som traff aller best var klubbkamerat og reisekompis Kenneth.  Han stakk av med viktige poeng i NC både i totalen og i herreklassa. Veldig bra fisket og  veldig artig og fortjent  Gratuler så mye nok en gang.  🙂 


7/1 -18   NC 2  VINGERSJØEN  

Har meldt at jeg skal rable ned litt fra noen konkurranser jeg er på i løpet av vinteren.  Så får skrive litt fra NC 2 på Vingersjøen.

Ankom i god tid og kjente litt på kulda. Ikke så aller verst, men var litt spent på vinden som var meldt utover dagen. 10-15  minus og laber bris gir fort 20 -22 effektive grader og det er kaldt nok egentlig.  Har egentlig aldri opplevd noe store vansker med å fiske i kulda, men da det begynte å blåse som meldt utover dagen skal jeg innrømme at det ble noe stive fingre etterhvert. Ble litt bedre siste halvtimen da vinden stilnet noe. 

Så til fisket. Startet på en plass midt på sjøen jeg aldri har fisket før. Startet med pimpel i dag , og hadde en som var bortpå i første hullet. Fikk ikke kroket den.   Ned med tafs men dødt. Borret nytt hull og fikk en 2 hg på tafsen. Ja ja ok start i det minste.  Mange hull rundt i 50 meters omkrets ga kun 3 små fisker til etter en time.Prøvde både pimpel ,tafs og myskal. Et tog av fiskere kom etterhvert forbi meg i en fart og jeg valgte å gå motsatt vei. Var fryktelig mange i små klynger ute på midten her.  Trakk delvis inn mot land og fikk etterhvert et par greie hull. Med 5-8 fisker i.  Litt rundt også. Kjørte bare tafs nå. Vet at mange som gjorde det greit også pimplet og noen langt opp på listene mysket også en del i dag. Hadde vel selv  35 fisker etter tre timer. Dette måtte jo gå " åt SKOGEN " Prøvde myska, men ga opp i kulda så ble som sagt 90 % tafsfiske i dag.  Snittet her jeg fisket nå var ikke all verden,men det var ikke av de aller minste heller. 40 grammer for det meste.

Kom på grunt vann etter over  3 timer  Ca 50- 80 cm. Lite vann i Vingersjøen denne dagen . Kunne dra småfisken nesten rett i hånda. Bittesmå var de og vriene å kroke. 

Kunne nok tatt en del i antall der det var så grunt men vekten ville bli laber uansett. Var bare småfisk. 5-10  grammere de fleste. Vriene å kroke var de,  og hadde nok litt for stor krok på tafsene i dag til å fiske yngel. Gadd ikke å fiske disse små og fingrene var stive av kulda så dro på leit etter større fisk igjen . Måtte varme fingrene litt også så passet bra å ta en liten runde. Traff litt bedre fisker mot slutten. Snittet vel 30-40 gram iallefall.  Samt en bonus. Bonus og bonus. Var vel en 150 grammer. 🙂  Tida gikk fort mot slutten og tuslet sammen med Jan inn igjen. Veide inn 2552 gram som utrolig nok ga en 12 plass i HS.  Mange hadde nok slitt litt med kulda, og å finne noe flyt i fiskinga samt å finne noe stor fisk.  Niklas vant og det synes jeg er veldig artig at en som legger ned så mye tid på fiskinga året rundet kan nyte seierens sødme i et NC-stevne  Gratulerer så mye og grattis til alle andre klassevinnere også 🙂


26 nov  2017  Kule på Elgsjøen.

Odd Henning dro i gang kule på Elgsjøen på Hadeland. Bra at noen tar initiativ til slike kuler.   Bestemte meg på lørdag for å ta en tur og fikk med meg Kenneth utover.  Var her 6.dag jul i fjor og hadde da ca 7 kg. Vinnervekta den gang var på over 9 kg. Så Elgsjøen fristet da dette som regel er at veldig greit vann. Odd Henning hadde mygg til oss så da var det i boks. Isen hadde Niklas sjekket dagen før og den var på ca 10 cm. Prøvde isen litt på vei utover og den var jevn over det hele i alle fall der jeg var i dag.  

Startet der jeg bruker å starte på denne sjøen , men her var det svært lite å kjenne den første timen. Så ingen som fikk noe særlig heller. Dro på bortover strekke der uten å kjenne ett eneste napp. Så Blisten dro ut mot grunna og dro etter. Har vært brukbart her før, men i dag ingen ting her heller. Dro innover mot skogkanten og borret på der. Var bortom her litt i fjor og fikk litt  i noen hull.  Var brukbart for noen her borte den gangen. En del som satt her i dag også , men så ingen som fikk noe.   Borret opp et gammelt hull ganske langt fra land og her var det en som tok tafsen. En 60 g Hadelandsabbor kom opp. Ned igjen og nytt napp. Den glapp i hullet. Kjente ingen ting mer på mange hull rundt der. Rart det var bare disse to ? Supertregt over hele vannet. Dro inn igjen til der Kenneth satt og borret et hull bak han. Han hadde fått litt småfisk  da jeg kom ned til der han satt.  Der fikk jeg 5 kjappe, men de var små i størrelsen. Nytt hull ved siden av ga tre fisker og pendlet litt mellom de to hullene samt noen andre gamle hull og fikk lurt opp noen til. Dro bortover på strekka der for andre gang,  og fikk en 60 grammer i et hull på nedslippet. Kan det bli bra ???  Neida bare den ene. Ikke ett eneste napp rundt heller.  Siste timen var det bare å gnu videre og fikk et hull med en 8-10 fisker i etter hvert. Måtte sitte lenge å vente på hvert napp. Sært i dag altså.   Gnudde opp noen få til mot slutten og endte på 27 fisker som veide 1160 gram. Tregt bett over hele sjøen, men det får man ikke gjort noe med.  Artig  å være i gang. Ble en 5 plass totalt.  Mats Nygård vant med i underkant av 2 kg foran Niklas

Resultatene fra kula ligger på isfiskeoraklet ( facebook )