Fiskedagbok

19 april Nord-Mesna.

Dro oppover kl 08:30 sammen med Kenneth som virkelig har funnet vårformen. Ankom kl 09:30 og meldte oss på. Bra at Raufjøringen arrangerer et stevne her på våren som erstatning for Næra som i følge ryktene ikke er helt i sitt gamle jeg enda. Tar seg nok opp igjen får vi tro.

Kjøpte agn av Thomas som nå hadde larver , maggot og pinkies i lange baner.  Kjøpte noen nye kroker. Tok litt mat og var klar. Var jo stevne her i fjor og var da på langtur. Endte da nesten opp i nordenden men på feil side. Regnet ut at jeg hadde vandret ca 13 km på kryss og tvers uten å finne noe særlig. Var slik den gang at man måtte treffe fisken midt i hodet og den sto på svært konsentrerte områder. Regnet med at det kanskje ville være slik i dag også. 

Kunne nok godt tenkt meg å dra nordover i dag også. Skal være mulig å finne bra der oppe også. Og sjansen for å ha fisken for seg selv er litt større da mange velger å begynne utenfor starten et stykke. Var fine gåforhold så tanken streifet meg, men ble til at jeg ikke gikk så langt i år. Mange som begynte i nærheten men jeg så ingen som fikk noe rundt meg første 15 min. 

Selv hadde jeg ikke fisk i dunken før etter hull nr 15 og da kun 2 små. Borret meg nærmere ei vik hvor det satt noen og plukket litt. Fikk 6 stk i et hull her og 3 i hullet bortenfor. 

Flere hull ga ikke noe. Virket svært tregt. Gjorde et hull ganske nærme land ( ca 2 m dypt) og fikk 2 til. Nesten timen var gått og jeg hadde 13 fisker. Etter tre bomhull til tok de bra i et hull på tafs.( 2,5 m dypt)  Bra størrelse også på noen av de ( 70-100g) men også mange 30-40 grammere. Da hullet var tomt sto telleren på 55 stk. Plutselig optimist igjen .Nye hull rundt ga ikke noe. Måtte bare leite videre. Og leiting ble det . Fikk noen hull med alt fra 1-5 fisker men aller mest bom på bom før jeg endelig etter 2,5 time traff et 20 + hull. Fikk også en 2 hg her så hjalp på litt etterhvert. Fikk også 10-15 stk i nytt hull litt dypere Var igjen en time nå, og hadde 110 fisker på telleren. Hadde tenkt å stikke over til andre siden for det var svært oppborret og gammelhullsfiske ga lite eller ingenting.  Var bortom godhullet (42 fisker ) to ganger uten å kjenne noe på hverken tafs eller myska. 

Planen om å stikke over ble endret da jeg plutselig fikk en 2 hg på 7-8 m. Borret mer på den dybden i håp om at jeg kun treffe litt større fisk. Men nei da. Bare noen få små til ble lurt opp. Siste halvtimen ble det kun gammelhullsfiske med noen nye hull innimellom på 4-5 m.  Fikk litt i noen hull etterhvert. Mest 20-40 grammere. Kom nok litt småfisk sigende inn inn igjen mot slutten.  Skuddet smalt og jeg endte på 136 fisker. Pakket sammen og jeg  slo følge med Thomas og Kenneth inn igjen. Pratet litt om dagens fiske og veide inn. Vekta slo ut på 6180 g og Ole G som var ved vekta sa det var ei brukbar vekt i dag. ( snitt 45,4 g). Forholdsvis lavt snitt i forhold til mange andre. Mange hadde veid inn, men de fra helt i nord var ikke inne enda. Så Remi hadde en fin pose og Benterud hadde også bra. Odd Henning kom etterhvert og han hadde også fått bra med fisk. 

Fisket ble diskutert. Noen hadde fått bra på myska. Andre på tafs og pimpel. Noen hadde fått bra på 0,5 -1 m dyp men andre hadde fått bra på 7-9 m dyp.Ikke noe fasit på noe altså.  Egentlig artig at alle tre metodene leverer og at man kan finne fisk på ulike dybder. Noen hadde opplevd at fisken tok med det samme. Andre hadde opplevd at man måtte lokke og sitte litt i hulla.

Selv opplevde jeg begge deler. I mitt beste hull for dagen tok de helt vilt fra første sekund mens i 20 + hullet satt jeg en stund før de begynte å bite. 

Tommy stekte burgere og to stk ble fortært mens vi ventet på resultatene. Veldig bra at det er litt servering på stevnene. Spesielt på vårparten da det er godt å sitte ute etter endt dyst. Raufjøringen sto for et prikkfritt stevne i mine øyne.

Mine 6180 g ga til slutt en 5 plass i HS. 

De fire siste stevnene har gitt meg en 9 plass, to 5. plasser og en 2. plass. Har deltatt på 23 stevner i år og endte med 10 premier totalt ( premie på 43 % av stevnene i år ) Må være fornøyd med det egentlig. Er nå heldigvis litt framgang å spore og en del bedre resultatmessig enn de foregående år. Får ta med seg det positive inn i en ny sesong og håpe at noe av den erfaringa man etterhvert tilegner seg kan brukes konstruktivt i neste sesong. 🙂

Avslutter nå isfiskesesongen for denne gang. Utstyret er i skrivende stund rengjort og pakket bort for sesongen. Våren har kommet her på Toten også  så da blir fiskinga litt nedprioritert for min del. Søndre Ulvsjøen i Trysil klarer ikke å friste meg denne gangen. Eltsjøen derimot er en sjø som jeg liker godt men diverse planer på lørdagskvelden gjør at også det stevnet får gå uten min deltagelse i år. Regner med at mange fortsatt er fiskesugne så kommer nok noe rundt 150 isfiskere i år også. 

Gjenstår bare å takke for mange fine og artige konkurranser, hyggelige isfiskere og turer med klubbkamerater. Bare å glede seg til det igjen er islagte vann og sjøer i vårt flotte land. Vi er heldige vi som liker vinteren 😄 God Sommer til alle.  


4 april Grønnsjøen Totencup 4 

Da var dagen kommet da Grønnsjøen igjen skulle bestiges av ivrige isfiskere. Er fire år siden det ble arrangert konkurranse her. Toten Jff har valgt å hvile vannet i noen år. Har vært her kun en liten tur på to timer en efta på de fire årene. Ble ikke mange aborrene da. Vannet ligger ca 30 min med bil unna der jeg bor,men det er bom nede ved  Bergsjøen som sjelden er åpen ,og det er først de siste to årene veien har blitt brøytet opp dit.

Kenneth og jeg dro ca kl 09:00 ut til Grønsjøen. Slappet bare av og pratet med folk før start. Oldstad informerte kort om regler og gangtid og det var bare å begynne å streve seg fram på forholdsvis tungt føre. Er veldig mye snø på åsen og på isen var det vel ca ca 15 - 20 cm med skarasnø. Var tyngre forhold for fire år siden men forholdsvis tungt i dag også. Kom fram til der jeg ville begynne etter ca 15 min. Alt for mange som hadde samme plan og jeg hadde garantert dratt en annen plass hvis det var lettere å gå. Men følte tida kunne bli vel knapp til B-området. Ikke gunstig med godt over 10 stk på et så lite område. Det resulterer stort sett i at ingen får noe særlig. Fikk allikevel 5 stk i første hull. Nytt hull ga en så var det stopp. Mange som borret iherdig i den tykke isen inklusiv meg. Så ut som det bare ble enkelte slengere på de fleste. Folk forsvant i ulike retninger. Jeg borret litt videre utover og fikk to til. Så etter over en time hadde jeg åtte fisker i dunken. Virket veldig tregt for dagen. 

Stakk nå videre og inn til land på nordsida  Fikk to fisker på sju hull her så dro vestover. Første hullet her ble dagens beste. 6 fine fisker på rundt 100 g kom raskt opp. Den siste tatt på gull mormyska. Borret vel 15-20 hull både rundt og enda lenger vestover. Plukket litt her og der men var umulig å få mer en 1-2 i noen hull. Aller flest hull uten fisk. 

Myska hjalp heller ikke for meg. Snittet var bra så det vokste da litt i dunken. Borret innenfor hullene mine tilbake og fikk et hull med 4 stk i . En på ca 200 gram . Gikk litt grunt 2 m og fikk enda et hull med 4 stk i. Ingen ting rundt. Måtte bare borre og borre og leite i dag.. Borret såpass mye i dag at jeg fikk blemme inni hånda. Ble vel 50-60 hull så var litt kjei siste halvtimen. Prøvde gamle hull, men det var helt håpløst for meg i allefall. Fikk ikke en eneste fisk i gamle hull. Siste 15 min avsluttet jeg med to små fisker midt ute på 6 m dyp 200 unna der vi gikk ut og  og to litt penere fisker (70 g) ved siden der Johhny dreiv mot slutten. 

Tuslet inn og var av de første som veide inn utenom arrangørene. Veide inn 4290 g fordelt på 41 fisker ( snitt på 104 g) Kjøpte litt drikke og pølser av Ottosen senior. De andre kom inn i tur og orden og påskecupen som sto mellom Bekkensten og Ottosen skulle avgjøres. Kenneth dro det lengste strået i den duellen og vant dermed Totencupen 2015. Gratulerer 😄. Odd Henning hadde dagens tyngste pose på litt over 8 kg. Tonje hadde også en meget bra pose på i overkant ca 7 kg og vant dermed dameklassa i suveren stil. Det hadde også holdt til 2 plass i HS  Harald H vant veteran. Meget godt jobbet av alle tre.  

Mine 4290 g holdt til en 5 plass. Greit fornøyd med det Ble med det nr 8 i totalcupen uten å ha deltatt på Eina. 

3 april Eriksrudtjernet Totencup 3

Sto over Totencup 2 på Eina på skjærtorsdag. Dro til hytta i Valdres rett etter stevnet på Øyangen. Så i totalcupen er jeg ikke med å kjemper. Den får Ottosen ta seg.😄

Eriksrudtjernet som var dagens destinasjon har blitt brukt til klubbmesterskap for Gtsfk noen ganger. Selv har jeg vært her to ganger ( KM) og en gang på litt tafstrening. Sto opp kl 0800 Dro kl 0900 og var framme kl 09:10. Meget behagelig når stevnet kun er 10 min biltur unna heimen.

Kjøpte  mygg, noen flere kroker, litt sene og en sollboks for fjørmyggen. Tok litt mat og var klar. Var ikke ryddet parkering så ble litt kork i veien, men det ordnet seg til slutt. 

På  Eriksrud kan det stå fisk over det meste av vannet og er litt sjansebetont hvor det er best for dagen. Sto igjen i starten og så litt hvor folk gikk  I dag sjanset jeg på å gå dit det var minst folk. Er jo litt kjent på vannet så et av områdene det var " kun " fire fiskere ble valgt. Fikk litt i noen hull på ei linje der. Var vrient å få noe særlig mer enn to-tre i hullene. Noen ganger også bare en. Litt bom ble det også. Men ikke så verst første timen. Syntes de fleste  var svært små av de jeg fikk ,så prøvde å leite litt større fisk. Fikk noen litt penere når jeg gikk en meter grunnere på ca 3 m .  Fikk ogsånoen på 1,5-2 m .Ble fort tregere og så at det ikke var så mange som hadde borret på en plass jeg har fått litt før. Dro dit og fikk et par greie hull med 5-6 i. Flere kom til, men rakk en to- tre hull som ga litt før det døde ut. Stakk utover på litt dypere vann, men kun en liten slenger i ny og ne. Dro tilbake dit jeg hadde startet prøvde myska. Så Erik og Terje tok litt på det. Hadde kommet inn litt mort hos Terje. Satte meg ca 20 m bak Terje i et gammelt hull og dagen første mort kom opp. Ned igjen og en 100 g abbor Så dødt. 

Mysket litt videre i noen gamle hull og fikk to små mort. Ingen flere. Satt litt her, men det ville seg ikke. Prøvde å borre litt innimellom de gamle hullene uten hell. 

Satte meg ned i et gammelt hull igjen og lirket opp tre mort og en abbor til. Satt og trugde for om mulig få lurt opp litt til, men ble bare med det . Var supertregt siste timen for meg. Siste 15 min fikk jeg et par morter og en abbor til. Jogget siste 5 min til området jeg var i midtveis i konken. Rakk en liten abbor og et napp her. Så var det slutt. 

Veide inn 76 abbor og 8 morter som veide 3430 g. Holdt til null og niks og et rimelig dårlig resultat på et vann jeg burde gjort det mye bedre på. Var mange poser på mellom 3-4 kg. Mest av alle hadde Harald Hovde på 6,8 kg. Mest mort virket det som. Herrer senior  ble vunnet av Hønsen foran Fossen med Ottosen på tredje. Gratulerer 

Gledelig med bra frammøte og også artig at det var en del barn med. Tror det var en 5-6 stk. Alle barna ble som seg hør og bør premiert og hedret med applaus. Viktig  med rekruttering innen isfiskemiljøet.  I morgen går turen til Grønnsjøen  for siste stevne i årets Totencup. 😜
28 mars Sillongen Totencup 1

Påskevær møtte alle som tok turen til Sillongen i dag. Strålende sol og nesten vindstille. 

Mari var med på sin andre pilkekonkurranse denne dagen. Vi gjorde de vanlige forberedelsene før start med påmelding og kjøp av mygg. Snøen kom jo her på Toten på torsdag i likhet med store deler av sør og østlandet så var vel faktisk årets tyngste forhold med 10-15 cm skarasnø på isen. Jeg gikk små skritt utover så Mari kunne følge fotsporene mine. Kom fram til dit vi skulle starte i løpet av 17 min. God tid med andre ord.

Merket at jeg hadde glemt agnboksen i bilen. Ikke helt optimalt, men orket ikke å gå for å hente den så ble til at jeg hadde boksen med mygg på isen hele dagen. Går det også. Tapte nok litt fisketid på det i løpet av dagen, men glemmer man så glemmer man og får lære av sine feil forhåpentligvis. 

Fisk fikk vi begge i våre første hull. Mari en 100 g abbor og jeg to mindre. Jeg borret på ei strekke der og borret to og to hull slik at Mari kunne ta det ene. Vi plukket begge noen aborrer men de var sørgelig små de fleste. Bare en eller to i noen hull. 

 Mari ble sittende og jeg dro litt lenger vestover og fikk noen få. Kun 1-2 i noen hull her også.Mari hadde også fått et par aborrer til. Hu greide seg veldig bra i dag men blir jo litt jobbing på meg som må borre en del ekstra hull i løpet av konkurransen. Litt assistanse ellers blir det jo også men det er bare moro. Var litt sliten der en stund så jeg ba Mari myske litt i gamle hull. Hun fikk vel et par aborrer og en mort på det så var ikke så halvgærent.  Så mange flyttet på seg og plan B plassen var allerede forlatt så dit orket vi ikke å gå. Virket litt halvtregt i dag og morten var nesten fraværende de to første timene. 

Borret nærmere land og plutselig fikk Mari fire små morter på rappen. Borret enda nærmere land og da traff jeg en stim. Tok nok ca  40 små morter her. De kom og gikk litt som mort ofte gjør. Syntes de var små, men fisk er fisk  så var vel bare å ta det man får. Mari lirket også opp litt i sitt hull så var artig der en stund. Kom noen flere fiskere inn i området nå og ble litt borring rundt oss. Jeg borret også to nye hull. Et til hver av oss enda nærmere land ,og her var det litt mer mort å få. Mari fikk også et par aborrer og jeg fikk en 3-4 hg abbor innimellom småmorten. Morten var veldig lei å kroke og den stjal ofte myggen. Var uansett greit bett innimellom og det slang også en og annen 50 g innimellom 10-20 grams morten. Selv om det ble ganske tregt mot slutten orket jeg ikke å stresse rundt noe mer siste 40 min når Mari var med. 

Hun var fornøyd når det beit litt selv om hun sleit litt med å kroke de små rakkerne og ble litt frustrert der en stund. 

 Ble til at vi ble sittende her og plukke litt og kose oss i sola til sluttsignalet lød fra hagla inne på land. Kom litt mort inn igjen siste 15 min også så var muligens riktig valg å bli sittende. 

Vi pakket sammen og beveget oss innover. Kom i innveingskøa og var mange poser på mellom 1,5 - 3 kg. 

Mari veide inn sine 28 fisker til 1055 g. Det holdt til sesongens andre seier i barneklassa på to forsøk.Hun hadde også vunnet om hun hadde stilt i juniorklasa så det var godt jobbet i dag også. 

Selv veide jeg inn 23 abbor og 74 små mort til vekten 3435 g. Det ble belønnet med en 5 plass i HS. Greit fornøyd med det egentlig.  Hadde ikke helt grammene på min side i forhold til Ottosen som slo meg med 40 g men får vel  satse på revansje i morgen på Øyangen.🙂17 mars GTSFK - kule på Laupen.

Dro til Laupen rett etter jobb i dag. Vi hadde avtalt å ta ei eftaskule der denne dagen. Var vel utpå der litt før kl 16:00. Skiftet til fiskeklær og bare slappet av i bilen mens jeg ventet på de andre. Kenneth, Odd Henning og Paal kom ca kl 16:20. Ble bare oss fire i dag. Hadde ei kule her for to år siden men da i følge Kenneth noe senere på året. Minnes at isen ikke var helt topp den gangen.  50 kr fra hver ble lagt i bilen til Kenneth som vinneren skulle få. Odd Henning bruker ofte å gå seirende ut av disse kulene i hvertfall de jeg har deltatt på så jeg  anså han som en favoritt i dag også. Men det skal fiskes og treffes,så man får bare stå på. 

Vi startet fisket kl 16:30 og skulle fiske til 18:30. Kunne bli til 18:45 hvis det ikke ble for mørkt. Alle fire startet ganske tett ved hverandre Kenneth og Odd H litt lenger ut enn meg og Paal. Jeg kjente ikke antydning til fisk i de fem første hullene. Stakk over mot skjæret mot sør og gjorde meg noen hull der. Ikke fisk. Odd Henning kom over og så han fikk en når jeg passerte han for å prøve litt rundt en odde der. Over 40 min var gått og jeg hadde ikke hatt et eneste napp. Borret et hull ved siden av der noen hadde gjort opp bål på isen . Oi napp gitt Klarte ikke å kroke den Ikke noe mer. Huff så tregt. Borret på litt her og fikk endelig et par 80 g på tafsen i et hull. Prøvde myska men det ble med de to. Nytt hull litt lenger ut. Og en fisk til. Flere bomhull og så etter over en time en fisk til.( 50 g)

Kunne ikke drive her så stakk bortover mot der Paal og Kenneth satt . Kenneth hadde 12 kunne han fortelle . Prøvde 15 min her og fikk faktisk et par her. Men virket tregt , og nå var vi alle fire her så måtte finne på noe så jeg stakk over til landet på andre siden. 

Her var isen hardere og tykkere og ikke fisk i de tre første hullene her heller. Mmm Ser ut til at dette blir helt ræva. Borret  meg nærmere ei lita vik og endelig så beit det ok. Tok vel noe rundt 15 stk i det hullet. Endelig får en si etter forholdsvis mange bomhull så fikk jeg kjenne hvordan Laupen kan være. Klokka var nå blitt 18:00 Plutselig var jeg opp i over 20 fisker og hadde nok i nærheten av 2 kg i dunken. Kan det bli en ok sluttspurt alikevel ??? De tok så fort jeg fikk ned igjen og et par tok tafsen også på vei ned. Beit bra gjorde de også så var lette å kroke.  Var noe rundt 3 m dypt her. Jevne fine fisker på 80-100 g  de fleste. Var ikke så lenge i himmelen. Ble helt dødt plutselig Satt litt her og prøvde myska. Lirket opp en liten tass på det. Ikke noe mer.  Nytt hull bortenfor ga ingenting. Nytt hull bortenfor  der var bedre. Nye 5-6 fisker tok bra på tafs. Et par av de var ganske små.  Nytt hull ga 3 fisker. Klokka begynte å nærme seg 18:30 så var snart slutt. Så Paal forsatt satt å fisket 200 m unna så tenkte at vi driver vel til 18:45 da. Kunne så vidt skimte Kenneth også, men begynte å bli ganske skumt nå.

  Gikk tilbake til det beste hullet og fikk to kjappe. Ned i med myska men ingenting. Prøvde det andre hullet gamle hullet og fikk to her også. Så helt dødt. Gikk litt siste 5 min mellom de to hullene og fikk lurt opp to til.

Kl 18.45 sa Paal at nå er det vel slutt. Sveivde opp og gikk bort mot Paal. Tok følge med han inn igjen. Han hadde over 40 fisker. Jeg hadde 37 fisker.  Hadde mest av de på ca 80-100 g  ,men også noen på 30-50 g. så regnet med at han da hadde mer. Han sa han hadde ca 4 kg så han hadde også bra snitt på fisken. Han hadde hatt noen bra hull for dagen med pen fisk i han også.  I allefall ett med 11 fisker og et par med 5-7 fisker. 

Kom bort til Kenneth og Odd Henning som hadde samlet seg på isen rett før der vi skulle gå inn. Gikk opp til bilen og Odd Henning sto for innveiinga. Bra du tar med vekt Odd Henning. 🙂 Veide posen til Paal først som var den antatt største for dagen. Så tok han de neste i tur og orden.  Jeg hadde 3150 g fordelt på 37 fisker ( relativt fint  snitt på ca 85 g ) Dagens resultat av denne eftaskula ble som følger. 

Paal  3950 g Gratulerer.🙂

Aasmund 3150 g, 

Odd Henning 2580 g 

Kenneth 1950 g.   

Kanskje vi kan få til et par kuler til før våren gjør sitt inntog her på Toten. Er nå bra is på mange vann enda så vi får håpe det holder til påsken er over. Er jo ganske heldige med at vi bor der vi bor når det gjelder is . Har ofte is lenger enn mange andre så det får vi bare sette pris på og prøve å kose oss med så mye som mulig. 

Hører at det er avlyst på Storsjøen til helga ( 22 mars), men det ryktes at noen ildsjeler  kommer til dra i gang noe. Håper på det, og all ære til de som eventuelt gjør det .🙂 


15 mars Storvatnet Homb

Våknet opp til strålende solskinn og -7 c . Knallvær med andre ord. Var meldt sol hele dagen så ville nok bli noen plussgrader utover dagen. Altså en flott dag for Mari ( 10 år ) og bli med på sin første isfiskekonkurranse. Stedet vi skulle til samler noen fiskere hvert år. Flest fra GTSFK og noen lokale. Var vel noe rundt 20 som deltok i dag med stort og smått. Fiskerikt vann og varierende størrelse på  fisken gjør dette vannet spennende. Navnet på vannet er noe misvisende da det ikke er så store putten. Ankom i god tid og var de første som meldte oss på. MagneOlav og arrangørene var på plass. Kjøpte agn og tok en kaffe og litt mat. Flere fra GTSFK kom etterhvert så det ble et bra startfelt i år også. Har deltall her to ganger tidligere, og man kan få fisk over det meste av vannet. Viktig å prøve å få noen litt større for de finnes, og utfordringen er å finne hvor de står for dagen. Startet omtrent midt på vannet inntil noe siv som er der.  Bare Mari, meg og Helge M som startet her med Lars B ca 100 m bortenfor. Et greit strekke å borre på. Hadde som sagt med meg jentungen i dag og ville jo at hun skulle få en positiv opplevelse på sin første konkurranse. Vi har jo " trent " litt i år og i fjor både på avliving av fisk, varping og ikke minst å sette på agn. Hun er blitt veldig flink på kort tid. Spesielt avlinga er tøft med at hun knekker fisken inntil låret. Hun klarer seg mye på egenhånd når det biter ,og tok mot til seg å sette på mygg for første gang denne gangen. 

Før har hun brukt maggot, da myggen nok har vært litt liten og knotete å få på, men det gikk etterhvert veldig bra. Taktikken var at jeg skulle finne fisk og hun skulle overta der det beit. 

Jeg borret to hull ganske tett ved hverandre slik at jeg satt i nærheten i starten. Begge fikk et par småabbor i hver vårt vårt første hull. Så borret jeg videre og når jeg fikk fisk fikk Mari beskjed om å komme. Hun borrer ikke selv enda men det kommer nok etterhvert det også. Jeg hadde da ofte tatt 2-3 stk før hun kom med dunken på ryggen og stikka i hånda, og tok over hullet. Da kunne hun ta noen flere etterhvert og tror hun tok i allefall 7 stk i et hull uten noe hjelp. Bra jobba.🙂 Varpet, avlivet og agnet selv med agnboks på låret.

 For meg ble det da en del borring denne dagen da jeg ofte måtte gå fra fisken slik at Mari skulle oppleve et greit fiske. Det er bare moro og jeg trenger å få opp den fysiske formen så det ble en vinn-vinn situasjon. Når Mari satt i et hull uten at det ble noe kluss kunne jeg kjøre på og leite fisk og hadde etterhvert noen greie hull. Fisk fra 10 g og opp mot 100 g. Hadde en tre-fire  bonusfisker i dag også på opp mot 200 g. Vi fisket begge tafs denne dagen. Veldig enkelt og greit for Mari og bruke det. Som vanlig Saukko 60 + på begge og orange tafsenkrok. 

Av og til måtte jeg jo bort til Mari når hun ropte på hjelp. Noen kroker satt fast i dunken , og noen abborer hadde slukt kroken så den var vrien for henne å få ut. Jeg slapp stikka og løp bort å hjalp henne. Noen ganger satt jeg i fisk når jeg måtte hjelpe, men det viktigste var at hun hadde det bra, og  kunne fiske mest mulig og  oppleve mestring. 

Innimellom hadde vi begge fin flyt hvor vi tok litt hver oss. Jeg hadde vel et et par hull etter en times tid hvor jeg tok 15-20 stk. Siste timen ble fisket noe dårligere for oss begge. Jeg hadde vel borret opp det meste av strekka og det ble dårligere jo nærmere jeg kom mot Lars. Han satt og dro litt, men ville ikke borre for tett på han. Jeg anbefalte Mari og fiske litt med mormyska i gamle hull. Her ble det noe mer knoting for henne med stikka og myskaen  så hun gikk over til tafs igjen. Vi får øve på myskafiske senere.😉

Jeg plukket noen  få i gamle hull og 1-2 i noen nye mens Mari var litt kjei nå så vi satte oss et mål om  at hun skulle prøve å få 5 fisker til siste halvtimen. Hadde ei linje der på en 10 hull som jeg anbefalte hun å prøve i. Etterhvert fikk hun et par fisker i et hull og så tre til i ett litt lenger bort så hun klarte akkurat målet om 5 fisker siste halvtime. Hadde vel ikke så mange flere jeg tror jeg. Kanskje max 10 

Konken var slutt etter tre flotte timer i vårsola. Akkurat passe lenge for en 10-åring. Tid for å veie inn. 

Var noen av de første som veide inn. Mari veide inn 710 g( 25 fisker) som holdt til en suveren seier i barneklassa( 5 deltagere). 🙂 Selv veide jeg inn 4070 g som holdt til  fjerdeplass noe jeg er greit fornøyd med. Langt bak Kenneth, men ikke så helgærent ellers.

 Vet ikke akkurat antallet da jeg ikke brukte teller i dag men var en del smått ( 10-50 g ) Aller mest 25 grammere samt noen opp mot 100 g og noen få opp mot 200g . Uansett en veldig fin dag på isen og aller mest fornøyd er jeg med at Mari hadde det bra og at hun kanskje fikk lyst til å være med en annen gang. Det var iallefall ei  stolt og blid jente som var med  hjem fra sin første isfiskekonkurranse. 😎

Noen resultater fra dagen 

Topp fire herrer

1 Kenneth Ottosen  7680 g Totalvinner 

2 Vegard Kjernlie    4710 g

3 Odd H Hansen      4570 g

4 Aasmund Sæther  4070 g

Vinner dameklassa ( 5 plass totalt ) ble Heidi Sveen og vinner barneklassa ble Mari Sæther ( 710 g) 

 


7 mars NM Mormyska Steinsfjorden 

Var litt usikker på om jeg orket å dra på dette stevnet. Ble ikke helt frelst av denne type fiske sist jeg var på myskakonk under NM i fjor. Hadde ikke noe bedre fore så ble til at jeg slengte meg med i år også. Satt på med Odd H som tok oss trygt avsted Kenneth var også med .

Kom fram i god tid i dag også. Handlet agn og litt mortefor av Magne Olav som var stedfortreder for Thomas. Fisket startet i rute 1 presis kl 10:00. Isen var speilblank og med litt vann oppå. I tillegg blåste det ganske kraftig så det var ikke topp forhold for myskafiske. Likt for alle uansett. I allefall for de som var lure nok til å bruke brodder under skoa. 

Jeg var ikke så lur ,og var som en Bambi på isen der i vindkastene. Helt komikveld  ble det da dunken blåste 50 m bortover isen. Jeg etter og det gikk greit i medvind, men i motvind tilbake sleit jeg skikkelig uten brodder. Brukte nok 5 min på 50 meter 😲 Flere som også ikke brukte brodder, men så ingen som strevde slik som meg. Må være noe med ganglaget eller skoa He he ..... ja ja hadde nå fått foret opp noen hull og pendlet mellom de.

 Etter en time fikk jeg en 150 g abbor gitt. Etter en time til fikk jeg en 50 g abbor og dett var dett.  Ikke en eneste mort kom inn i mine hull. Flere som sleit med det samme. Ble ei veldig dårlig rute for de fleste. Var vel noen som fikk litt siste halvtimen ved siden av meg. Veide nå inn 200 g og hadde da 9,5 poeng. Delt med Ivar B. Var om ikke annet best i bilen i første ruta. 

Tok litt mat og drikke mellom øktene og var klar for 2,5 time til i vinden. På med brodder og klar til dyst. Den andre ruta ble lagt nærmere land og det skulle vise seg at det ble et bedre fiske her for de aller fleste. 

Startet ved den første linja vi kom til og foret opp et hull rett innenfor markeringspinnen. Startet å leite etter evnt mort og abbor. Fikk en abbor  i et hull etterhvert. Ned igjen og så en 100 g mort. Foret opp dette hullet og kom ganske raskt noen mort på foret. Fikk vel 5-6 morter her etterhvert men så dødt. 

Ivar og  Kjell Joar   satt bak med og ved siden av meg ,og de hadde bedre flyt, men Ivar var ikke helt fornøyd med størrelsen på morten. Han fikk bare smått sa han, mens de få jeg fikk snittet nok noe rundt 100 g. Han hadde mange flere enn meg i antall mens som sagt mine var større. Vi satt vel 5 m unna hverandre på samme linje midt i ruta. Artig å spekulere hva som er kan være grunnen til så forskjellig snitt. Kan det være at vi brukte forskjellig for  eller kan størrelse og farge på myskaen evnt senetykkelse ha noe å si ?? 

Evnt en liten dybdeforskjell mellom hullene som ikke kunne være mer enn 10 cm hvis det var det. Jeg brukte stort sett en  sølv 4 mm og 0,12 sene. Eller var det bare helt tilfeldig at snittet og antallet var så forskjellig. Uansett artig å fundere litt på det. Fiskinga er av og til noe rare greier. 

Besøkte etterhvert  det første hullet jeg hadde foret flere ganger, men her hadde jeg ikke napp. Ikke mange som tok noe i akkurat den delen  av ruta.  Dro litt på leiting etter abbor etterhvert og fikk noen  få hist og pist og var stadig bortom foringshullet mitt foran Ivar. Kunne få en og annen av og til og satt etterhvert i det hullet og trugde. En slenger innimellom etter mye lirking og gikk også ned på senetykkelsen og størrelse på myskaen for å teste uten at det hjalp. 

Foret opp et nytt hull på det grunneste  delen av ruta, og ganske raskt kom det opp to morter av ok størrelse her også, men så dødt igjen. Pendlet da litt mellom de hullene som ikke var mer enn 20 m unna hverandre og fikk tilsammen lurt opp 15 mort og 5 abbor i denne ruta. Noen hadde truffet mye bedre og fått bra med fisk. Selv veide jeg inn 20 fisker som veide 1800 g. Totalt ble det 2,0 kg og en 10 plass ble dagens beholdning i dette mormyskastevnet.  med litt bedre flyt i rute 2 kunne en topp 5 plassering vært innen rekkevidde utrolig nok. Har ikke noe spesielt greie på denne formen for fiske, men lærer da litt etterhvert om dette også, så kan vel hende jeg dukker opp på NM neste år også. Var da en del "spesialister" som kom bak meg på lista så helt håpløst var det da ikke. Nå får vi bare håpe isene holder framover. På Steinsfjorden er det nok ikke fiskbart på isen i mange dager til. Begynte å bli merkbart dårligere noen steder og bare de timene vi var der i dag ble den mer og mer landløs.


1 Mars  NM individuelt Røgden.

Hadde studert dybdekartet ganske så grundig på forhånd. Røgden så veldig innbydende ut på mange måter så var flere mulige startplasser. Valget falt til slutt på å gå tvers over sjøen ut fra start og inn i ei vik med ei grunne utenfor. Paal, Kenneth og noen til hadde samme plan, men vi var ikke alt for mange her så kunne bli bra om vi fant fisk. 

Startet med fire bomhull. Viste fra dagen før at fisken står ofte på små roser så var bare å kjøre på. Så at Paal og Kenneth satt ganske rolig etterhvert. Ville ikke borre mot de så dro på andre veien. Først i sjuende hullet fikk jeg kontakt med fisk. En abbor i det hullet. Kjørte på videre og hadde ei strekke på ca 300 m hvor det ikke var folk. Kom utenfor en stein som stakk litt opp. Fikk noen få her, men alt for få. Borret meg bortover 300 m strekka med bare strøfisker. Etter 1,5 time var jeg opp i 22 fisker. Så ei lita klynge på 5-6 fiskere utenfor noen steiner på en liten odde  150 lenger opp i sjøen. Kom fram dit og fikk to 30 g i et hull. Mye borret her så hadde nok ikke vært noe spesielt drag her. Borret meg videre uten noe. Kjente ingen av de i klynga så vet ikke hvor mye de hadde Uansett så begynte de som hadde sittet i klynga  nå å spre seg mer og borre videre oppover i sjøen. Tror det bare ble enkelte fisker på de fleste. Kom meg opp i front og borret på den dybden jeg mente det burde stå fisk. Det var litt innenfor alle de andre. Så endelig et ok hull med ca 20 fisker. Nytt hull ga 10 fisker og bortenfor der ga 5 fisker. 

Måtte leite litt men fant et nytt hull som ga 15 fisker og et nytt med litt i. Var bedre her og dette var selvsagt også et område jeg kunne ha startet i. Var vel etterhvert nå ca 10 fiskere her men ikke mange hadde startet her for det var helt uborret på forhånd. Jagde på og så Odd Arne satt rolig mellom noen skjær ute i sjøen. Borret meg bortover mot han, men på god avstand. Var igjen bare en halvtime så dagen var uansett en fiasko så ingen vits å evntuelt ødelegge for han. Hadde jo sett han hadde sittet ganske rolig på plassen sin så regnet med han fikk en del.  Fikk noen få på den turen, men for grunt syntes jeg der jeg fisket. Og for dypt i de hullene jeg tok på vei dit. Ikke noe fisk heller der det var over 4 m   Løp tilbake til området som tross alt ga litt. Traff på et ok hull til her og hadde fisk der helt til skuddet smalt. Fikk vel ca 10 stk i det hullet også. Dagen var over og valg av startsted samt at strekka på ca 300 m ikke leverte noe som helst gjorde at NM for meg i år ikke ble det helt store.

 Traff på Magnus R på vei inn og han hadde mellom 4 og 5 kg sa han. Vi pratet litt om dagens fiske og han fortalte litt om hvordan hadde opplevd fisket på Steinsfjorden i uka før NM. Hadde virkelig hatt bra drag der etterhvert. Vi pratet om at det kunne virkelig ha vært artig å fått NM til Steinsfjorden igjen nå når storfisken igjen begynner å vise interesse og sjøen leverer  slik den gjorde i glansdagene. Artig å høre om hans betraktninger og opplevelser. Trivelig kar å prate med og en meget habil isfisker.  Pratet også litt om hvordan han hadde opplevd Nordisk i fjor. Høversjøen er jo en ganske kjent plass for meg da jeg ikke bor mer enn 30 min biltur unna. 

Vi kom inn etter ca 30 min rolig gange og var tid for å veie inn. Mange var allerede inne og det ryktes om ledelse på ca 9-10 kg. Røgden hadde levert varene.  Selv veide jeg inn 86 fisker som veide 3060 g. Ble med det nr 46 i HS. 

Røgden er nok slik at det er store områder der det ikke er fisk, mens det er meget bra på andre steder  Ikke veldig ulikt de fleste sjøer og vann man fisker på. 

En som virkelig traff riktig under dette NM var Tom.E Haugen. Fikk mest fisk begge dager og ble med det både norgesmester for lag og norgesmester individuelt i 2015. 

Raufjøringen og Grue JFF sto for et fint arrangement. Litt synd ikke flere en litt over 200 fiskere hadde funnet veien ned til Finnskogen, men mulig snøværet og VM på ski må ta en del av skylda. Røgden var uansett et artig vann og jeg deltar gjerne her igjen.


28 Februar Lag NM.  Røgden

Ankom Røgden forholdsvis tidlig denne dagen. Var vel bare Thomas, Magne-Olav,  Gunnar, arrangørerne og noen andre som var på plass. Gikk og handlet agn og noen lokkemeitekroker av Thomas.
Så litt mer på dybdekartet og tok å knyttet opp et par reservetafser med 14 krok og et par myskastikker. Skulle i dag fiske på lag med Thomas og Halvdan. Er jo begge meget gode isfiskere så artig å ha  "kvalifisert " seg  via Norgescupen  til å  kunne bli med dem i år.   Hadde ikke all verden til NC-poeng i år, men altså nok til å bli med på GTSFK sitt andre lag.
  Hadde forberedt meg godt med søvn,  god frokost  og stikker for all slags " føre" Innsatsen skulle det heller ikke stå på så var klar for å gjøre mitt beste for at vi kunne nå så langt som mulig.
 Halvdan tok seg av påmeldinga så ikke noe stress med det. Var egentlig bare å rusle litt rundt å snakke med folk før start. 
Fisket startet nå kl 11:00 og jeg hadde tre bomhull før jeg  traff et hull som ga 10 fisker. Ikke noe rundt. Etter flere bomhull fikk jeg  hull med 3 fisker og ved siden av ett med to. Borret litt mer her men virket  dødt. Så bare noen andre som  også fikk noen enkelte slengere. Thomas startet 150-200  m unna Halvdan og meg.  Etter ca 35 min dro jeg nedover da jeg skjønte at de plukket bedre i det området.  Kom på ca 20 m avstand fra ei lita klynge  og fikk kontakt med fisk igjen. Plukket litt på ei linje her i noen hull men også flere tomme hull  
Hadde vel 40 fisker etter 1,5 time, men ble tregere og tregere jo mer  klokka nærmet seg 13:00   Så etter ca 2 timer var det nærmest helt  tomt. Var da opp i noe rundt 50  fisker. Hørte at noen i området hadde hatt noen veldig gode hull på opp mot 60-80 fisker så måtte bare jage på for om mulig å treffe.  Borret utover mot dypere vann, og ble vel etterhvert 6 m dypt. Plutselig fikk jeg to 80 g i et hull og fikk trua. Men desverre ble det bare med de to. Lirket opp noen få til mot slutten, men det ble desverre aldri det helt store på noen  av oss. Siste timen var området så og si fisketomt, og jeg tror de fleste sleit med å finne noe annet en enkelte slengere. Gammelhullsfiske var heller ikke melodien på  Røgden.
Endte opp med 61 fisker som veide 1836 g.( snitt 30,09 g)  Thomas hadde  2110 g  og Halvdan  888g  
Totalvekt på laget ble da 4834 g som ga en 12 plass i lagkonkurransen. Ble da siste premien om ikke annet så kunne gått værre, men selvsagt mye bedre også. Uansett ga vi det vi kunne alle sammen , og gjorde det beste ut av området vi hadde valgt for dagen.

Januar 2015

                                                                
15 februar  NC 6 Lyseren. 


D ro sammen  med Odd H og Kenneth nedover til NC- avslutningen på Lyseren denne dagen. Kom fram i god tid noe jeg synes er veldig godt. Ikke noe bra når det blir stress før start. Veldig bra oppmøte og knallfine forhold på isen. Broddføre nær sagt over hele sjøen. Vært veldig heldig med forholdene så langt i hele vinter synes jeg. Godt vær og nesten ikke snø på isene gjør det veldig behagelig å være isfisker om dagen.
Hadde noen planer for dagen og den ene var å bli bedre kjent på Lyseren samt selvsagt gjøre mitt beste for å leite fisk. Vet at mange er veldig godt kjent på Lyseren og har mange plasser å velge mellom. Prøver nå etterhvert å lage meg min egen  "bank" med plasser som jeg kan besøke ved andre konkurranser senere, og har nå etter to tidligere konkurranser  en 5-6 plasser som kan gi litt. Er jo også flere som fisker på de plassene så det gjelder  å komme innom de til rett tid, og  at plassene  ikke er for langt unna hverandre, slik at forflytning går raskt. 
Gikk til bestemmelsestedet og brukte ca 25 min dit med ganske rolig gange. Passe avstand på eventuelt tungt føre også. Var litt for mange som begynte her selv om det egentlig var godt med plass. Startet på venstre side av ei vik her og ikke noe  i de to første hullene. 
Fikk et greit tredjehull med småfisk. Ikke noe verken foran, bak eller på siden. Snodig. Borret meg videre bortover vika, men fikk bare en her og der. Og mange rundt meg borret andre veien. Så de satt litt rolig innimellom så plukket nok noe. Orket ikke å borre meg innpå de som fikk litt. Ikke noe poeng på Lyseren det akkurat så stakk over til andre siden. Her satt det en fisker ganske rolig. Borret 150 m bak han og hadde noen ok hull her med alt fra 3-8 fisker. Var ikke så mye fisk i området og fisken lå  på 20-50 g og mest av de små. Sto vel på 3-4 m  Fikk en 100 g og en 150 g i ett og samme hull som dagens bonusfisker. Testet ut at par områder til i nærheten bl.a en plass hvor jeg har fått noen litt større før. Området var jo såpass langt ut i konken  borret opp og forlatt ,og jeg fikk selvsagt bare noen strøfisker her,men litt bedre snitt. Noen på 60-70 g. Hadde kanskje vært bra her ??? tidligere på dagen.  
Fikk da testet ut en to-tre nye plasser men det var vel også det hele.  Er vel egentlig ikke så mye mer å skrive om enn at det ble alt for lite fisk i dunken denne dagen på Lyseren. Bare å brette opp ermene og ta nye tak neste gang.  Endte på 113 fisker som veide 4318  g og ble med det midt på treet i HS. Norgescupen og uttak til nordisk ble avgjort og landslagene er nå klare. De ligger på Pimpelkonk sin hjemmeside. Gratulerer til NC vinnere i alle klasser og til dere som skal til Sverige og forsvare de norske fargene. Blir en frivillig fiskepause på meg nå fram mot NM på Røgden  Deltar ikke på FM i år. Uansett  bra at FM for Oppland går på litt forskjellige vann iallfall så det ikke er samme vannet år etter år. Også veldig bra at det blir NM i år, så får vi se hvordan det går. Nytt vann for de aller fleste så blir spennende å se hvem som kan løfte " bøtta" i år.

8 februar  NC 5  HEIVANNET  


Får vel rable ned litt om det som skjedde ned i Telemark i helga. Tiden var inne for årets lengste biltur i allefall når det gjelder tur til isfiske.

Dro hjemmefra kl 0530. Kenneth kjørte og vi plukket opp Odd Henning på Eina. Turen nedover til Siljan i Telemark gikk raskt og effektivt. Var vel framme på oppmøtesetdet like ved Heivannet etter 2 t og 45 min. Gjorde de  vanlige forberedelsene som innkjøp av agn, påmelding etc.

Har aldri fisket på Heivannet før da det ikke har vært konkurranse der siden 2008, og det var lenge før min tid i isfiskesirkuset. Hadde sett meg ut noen områder som så fine ut på forhånd så hadde flere alternative startplasser som jeg vurderte. Gikk utover og endte opp etter diverse vurderinger om å gå dit det var færrest folk og ankom stedet som andremann. Ble bare en fisker til i nærheten i starten så det var lovende så
langt

Av både egen erfaring på små NC vann, og erfaringer av de som hadde fisket der i 2008 er første timen ganske så avgjørende om man kommer til å hevde seg eller ikke. Satt folk langs land nesten over hele sjøen og rundt både den lille og den store øya. Startet fisket med tafs og hadde ikke fisk i det første hullet. Andre hullet derimot leverte bra med fisk av forskjellig størrelse. Var en del små, men også noen opp mot 50 g. Var vel ca 3 m dypt her. Intet tre vokser inn i himmelen så det dabbet av etterhvert. Så på telleren og der sto det 30 blank. Grei start om ikke annet. Neste hull på samme linje ga ingenting. Heller ikke bortenfor der. Borret bak det første hullet og her var det litt fisk igjen Måtte sitte litt i hullene før de beit følte jeg, så virket som de måtte lokkes inn. Syntes også de var litt leie å kroke i dag også, men byttet tafs med en annen krok og da ble det bedre. Mulig kroken på første tafsen var blitt litt sløv.Mener den var ny, men mulig den har vært med meg en tur eller to før.. Fikk 12 stk i det hullet. Fisket i dag med en Saukko + og Tafsen lokkmeitekrok i grønn og gul. Etterhvert kom det flere til for vi tre som startet der fikk fisk i starten alle tre så ble nok  "oppdaget "  noe som man nesten må regne med innen dette gamet.

Noen dager er det slik at det kun er noen få områder som leverer, og da tyr mange til klyngefiske som en nødløsning. Alle ønsker sikkert å sitte mest mulig alene og i god flyt hele dagen, men det er som sagt ikke til å ungå et det « hoper « seg opp litt på små områder innimellom

Området hadde uansett etter en time allerede begynt å dø kraftig ut. Men ettersom flere kom ble det mye borring og jeg med flere sto på for å få mest mulig ut av området. Dro på bortover på ei linje der men så de som var i forkant ikke fikk noe så borret meg tilbake mot hullet jeg hadde fått 30 i. Ble bare noen strøfisker her og der. . Etter litt over 2 timer sto telleren på 60 stk. Prøvde å gnu med mysk i gamle hull, men det ga vel bare to fisker. En i 30 hullet og en i et annet. Gikk grunt,( 0,5-1 m) men traff ikke noe på det. Området virket steindødt og hadde vel nå litt over 2 kg.De fleste som var innom området hadde nå stukket videre og jeg følte også for å prøve noe nytt. Gikk ut til ei grunna litt på skrå for den store øye . Fikk vel to små abborer her, og et par små blankrøyer. Hadde ei gyterøye på 100 g fra før som ble kråkemat. Virket svært tregt her også, men hadde nok vært en ok plass tidligre på dagen.
 Dro videre og kom innom flere plasser som var forlatt og var ekstremt oppborret. Borret nye hull og testet noen gamle både med mysk og tafs, men det var helt elendig her nå. Kom fram til campingen og her var det et gammelt hull som ga 3 stk og et nytt hull litt dypere ga en fisk. Alle på tafs. Myska ble testet, men ikke noe på det. Rundet ettehvert campingområdet og fisket på veisiden tilbake mot start. Fikk noen få her siste 20 minuttene, og det hele var over. Telleren min sto på 72 fisker. Veide inn 2670 g. Ser av resultatlista at de måtte telle fisken min, da en annen hadde helt lik vekt. De telte den tydeligvis til 75 stk så hadde nok glemt eller trykket for løst på telleren ved et par tre andledninger. Tellern er jo mest for å ha en viss oversikt over hvor mange fisker man har og litt for å sammenligne snittvekt med andre fiskere. Uansett ble 16 plassen i HS  sikret med mine 75 fisker mot 64 fisker på den andre fiskeren. Ikke akkurat så stor betydning i dette tilfellet, men er en fin måte å skille dersom flere har helt lik vekt, noe som faktisk ikke er så veldig vanlig etter det jeg kan skjønne. De fleste seriøse arrangører har vekt med minimum  5 g inndeling så det skal en del til å få flere på samme vekt. Norgescupen har i år vært noe skuffende for min del, men det gir god erfaring som kan komme til nytte til neste år. Har gjort det klart bedre på lørdagskonkurransene med to fjerdeplasser og en tiendeplass. Er selvsagt noen færre med og ikke riktig så hard konkurranse som i NC, men det har vært mange gode fiskere til start alikevel. Artig uansett å lykkes i allefall litt og det er bra for selvtilliten at man er med med greie plasseringer av og til.  På søndag er det NC avslutning på Lyseren og det er jevnt i toppen for de som er med i kampen om både nordisk og i totalen  så regner med det er noen spente sjeler som entrer isen kl 10:30 den 15/2. Har rigget alt klart allerede så det er bare å håpe på at man kan treffe på abbor som er i det bitevillige humøret. 🙂25 januar NC 3 Steinsfjorden. 

Dro sammen med Kenneth til Steinsfjorden denne januardagen. Bruker vel ca 1 t og 20 min til Steinsfjorden så vi ankom som noen av de første. Greit og ha god tid synes jeg. Gjorde de vanlige forberedelsene som å kjøpe agn og melde seg på etc. Ble jo litt prat om  om hvordan dagens fiske skulle bli. Hadde jo vært en del folk på fisking på Steinsfjorden i uka som hadde gått og uka før der også  Fangstene det ble rapportert om virket veldig lovende. 
Har vært på Steinsfjorden bare tre ganger før. Har nå blitt litt kjent på de turene, og ville i dag starte på en plass jeg vet kan levere greit.
 Veldig fint å gå på Steinsfjorden i dag så tok det rolig utover i fjorden. var litt tåke og skimtet etterhvert mange ismeitere og abborfiskere som allerede var på plass. Steinsfjorden er flittig brukt av både abborfiskere og de som jakter på storgjedde. 
Startet fisket og en 3 hg abbor tok på nedslippet ( tafs). Så fikk jeg tre 10 grammere og deretter tre 200 g mort og det går da ca 1 min fra man er opptimist til lettere irritert. Satt i mortestimen på Vingersjøen også så det orket jeg ikke i dag.Forstyrrer veldig, og når du tror du har en pen abbor er det veldig frustrerende at det dukker opp en svær mort.
Er blitt mye mort i Steinsfjorden også og noen er av veldig fin størrelse. Men det er jo ikke det vi skal ha på Norgescupstevner så det var bare å gå fra hullet og kjøre på videre. Borret med 7- 10 meters mellomrom utover i fjorden men bare småfisk å få. 
 Etterhvert fikk jeg et hull som ga litt større fisker og dro vel 1 kg her ganske kjapt. Ikke noe annet enn litt småfisk rundt. Mange som sto på brukbart på borrefronten men lite fisk å få for alle. Etter litt over en time var hele platået oppborret og det ble for dypt videre utover syntes jeg.
Jogget da innover mot land på andre siden og fikk litt småfisk på ei strekke her. Fikk en 4 hg i et hull og hadde tenkt å borre meg sørover, men møtte på Thomas som kom sørfra og han sa det var helt katastrofe. Så planen om å fiske sørover ble skrinlagt. Så  ei klynge litt utpå 200 m unna. 
Borret meg mot dem og på utsiden, men bare småfisk. Så ingen som tok noe heller. Så ut som de satt med myska. Hadde sikkert vært litt her, men nå virket det steindødt.
 Dro tilbake i nærheten av der jeg hadde startet   og borret nå sørover.  Borret forbi noen lokale karer som satt og dro litt småabbor og mort.   Bare småfisk å få og alt for få av dem. Måtte lirke og lure for å få dem også så gikk fra hullene. Måtte prøve å få noen med større snitt. Gjensto vel 45 min bare og hadde rotet bort hele dagen i dette området som ikke leverte. 
Gikk 500 m lenger sørover og hadde endelig et hull etterhvert som ga 4 stk 150 grammere, og litt småfisk.  Men desverre ingen ting rundt her heller. Borret utover og ble etterhvert 7-8 m dypt. Var igjen ca 20 min når jeg endelig fikk dagens beste hull. Fisk på mellom 1-3 hg tok på bra på tafsen og endelig fikk jeg da oppleve litt av det fisket Steinsfjorden har å by på. Artig i 10 minutt her ute. Fikk nok ca 2 kg her. Mistet også et par pene fisker. Nytt hull ga ikke noe, mens dagens siste hull var det fisk i. 
Tok to 150 grammere her før skuddet smalt. Synd jeg ikke dro hit tidligere. Virket som det i allefall sto litt fisk her og av  " riktig " størrelse.  Bare å bite i det sure eplet og innse at man nok en gang går veiekøa på Steinsfjorden i møte med kun en halvfull pose. 
Veide inn 5390 g fordelt på 85 fisker. Snitt på 63 g betyr at posens innhold består av alt for mye småfisk. Ble med det langt ned på listene i dette NC- stevnet. 
Mange hadde fått veldig bra med fisk av godt snitt. og det tetter ser til i Norgescupen denne sesongen også. 
Ble om ikke annet best i bilen. Kenneth hadde heller ikke truffet i dag og veide inn mindre enn meg for en gangs skyld. Ikke akkurat så ofte det skjer. 🙂.
Var også  med videre i knockoutcupen til denne tredje runden men røk selvsagt ut der også.  Har ikke all verden å si  for meg egentlig da jeg på forhånd hadde bestemt meg for å stå over stevnet på Hemnessjøen. Da blir det hyttetur i Aurdal med familien istedet for å krige ute på isen i Østfold.  Blir nok et par gode skiturer slik at man kjenner blodpumpa går  neste helg også. Godt å få rørt litt på kroppen skal det nå uansett bli, men regner med at fiskelysten om ikke annet er rimelig stor når jeg entrer isen i på Hallevannet ( hvis isen er bra nok da ) den 8 februar.😉

24 januar Nordbytjernet

Tok en tur til Nordbytjernet i dag. Snøvær og ca 0 grader var det som møtte ca 200 deltagere med stort og smått.
Meldte meg på og tok et par skiver samt sjekket skruer på Mora-borret. De satt godt så trengtes ikke å stramme noe.
Slappet bare av i bilen da det snødde som et lite hel....
Opprop ble tatt og jeg bare tuslet utover i ca 15 cm overvann. Rakk såvidt å få på meg agnboksen før skuddet smalt. Mmmmm . Ja ja kun 8 min utgangstid i år altså ?
Ikke så nøye da, Borret et hull og slapp ned tafsen. Tre 20 grammere kom opp ettehvert. Nytt hull ga 2 fisker. Tredje hullet var det siste jeg fikk plass til på ei lita rose der jeg dreiv. Tett i tett med fiskere. Det ga 5 aborrer og en mort. Gikk litt grunnere uten å få mer en en yngel.
Gikk ettehvert tilbake til 5'er hullet og da var det litt mer fisk der. Et par morter og noen småabbor. Så ettehvert mer mort. Tok tafs gjorde de . Ingen store morter men noen oppimot 60 g. Satt her litt og trugde da. Ikke noe mer å borre på heller i området. Lirket opp litt innimellom men tregt og mye smått.Fikk noen aborrer innimellom også,men de er jo om mulig enda mindre enn morten.Døde til slutt helt ut siste timen som det ofte gjør.
 Stakk en liten runde og prøvde litt i gamle hull. Fikk et par mikroabbor på den turen. Dro nærmere start og hadde her et hull innimellom noen gamle som ga 4 aborrer som snittet opp mot 30 g. Prøvde et gammelt hull i nærheten som leverte en abbor. Prøvde litt mer her mot slutten, men lite å få. Ble vel en liten abbor til. Tiden rant ut og var på tide å gå inn. Telte fisken og hadde fått lirket opp 45 mort og 20 abbor . Vekta ble 1235 g som holdt til en 10 plass i herreklassen. Greit fornøyd med det på en rolig trugedag. Villmarksbutikken stilte som vanlig med fine premier og en ny stang ble med hjem til Toten. Da er det bare å lade opp til Steinsfjorden i morgen. Gratulerer til alle klassevinnere på Nordbytjernet 

11 januar Nc 2 Vingersjøen

Godt oppmøte på Vingersjøen i dag. Ca 120 stilte til start. Litt nysnø på isen gjorde at jeg med flere trodde det kunne bli noe halvtregt, men Vingersjøen viste seg å levere meget bra vekter. På forhånd tippet jeg en vinnervekt ville ligge på mellom 4-5 kg men den kom opp i over 10 kg, noe som må sies å være meget bra. 
Har ikke selv fisket på Vingersjøen siden det var NM der så vet alt for lite plasser her enda. Mange har jo fisket her i en årrekke da sjøen har vært flittig brukt tidligere i konkurransesammenheng .Noen bruker selvsagt vannet for roligere og avslappende turer også. Så mange er nok godt kjent her. Selv hadde jeg ikke noe helt spesifikk plan, men skulle nå  prøve et annet sted enn på NM for å bli bedre kjent.
Gikk utover så langt jeg kom på 30 min. Gikk svært rolig da. Så an litt hvor folk satte seg etc.  Så etterhvert  ei vik som så litt innbydende ut og måtte gå 5 min over gangtida for å nå den. Startet fisket og fikk vel 30 abborer i første hullet. Bare slike 20-30 g fisker og enda mindre. Mort  kom inn og fikk vel først 5 stk som forstyrret flyten. Hadde egentlig tenkt å borre et nytt hull, men prøvde en gang til og da kom en 50 g abbor opp. Ned igjen og fikk  noen  30 grammere til.. Så mer mort og litt småabbor innimellom. Etterhvert døde hullet ut på tafs og jeg slapp ned mormyskaen. Da beit det igjen og fikk noen flere abborer og enda mer mort. Morten forstyrret mye men hadde vel da tatt  50 abborer (20-30 g)  og rundt 15 mort der. Nytt hull ga ikke mange. En bonus på 60 g og noen små. Nye hull i området ga litt men ikke i nærheten av så greit som i første hullet. Dreiv nå her i to timer og gikk noe dypere. Fisk her også, men bare smått og bare 2-5 i hullene. Bare en eneste fisk på  150 g i dag.😠 Hadde en dårlig  tredjetime med lite fisk i hullene og  desverre alt for mye mort som forstyrret. Etter tre timer var jeg lei både mort og småfisk og hadde tenkt å prøve dra ut på flatene og prøve å få litt større fisk. Treffer man kan kiloene komme fort  Hadde en tidlig  følelse av at det var meget bra fart i fisken på Vingersjøen i dag og at mange ville ha godt over 5 kg.  Mange satt ganske rolig der ute så jeg vurderte som sagt å dra. Prøvde " desverre"  et gammelt grunt hull ( 1 m) før jeg hadde tenkt å dra ,og her beit det såpass at jeg ble sittende her i 15 min. 
Hadde også to på ca 60 g i det hullet  Morten ble plagsom igjen så ble til at jeg prøvde et hull 15 m unna . Også det ga ca 20 fisker så det ble til at jeg holdt på i denne vika siste timen også . Fikk dagens største her også.(150 g)  Det var et dumt valg  å bli i området  for siste 20  min døde det helt ut, Bare strøfisker helt mot slutten. Var veldig oppborret også etterhvert.  Ikke sikkert jeg hadde fått noe ute på flatene heller da. Det får man aldri vite. 
Fikk vel bare 5-6 stk siste 20 min,  og de var selvsagt små de også. Endte nå på 178 abborer med en samlet vekt på 5026 g. Hadde alt for få småfisk etter en forholdsvis god start. Tredjetimen med kun 30-40 fisk ødela for mye. Sistetimen var heller ikke god nok. Vanskelig å hevde seg i dag med bare småfisk og bare en abbor på  150 g som dagens desidert største. Noen bonusfisker hadde hjulpet godt på.
 Mye mort som forstyrret gjorde det ikke lettere. Tok nok over 40 mort også tror jeg. Ble mat til kråker og rev alle sammen.  Fisket 80 % tafs ( Saukko) og litt mormyska innimellom. De som lyktes best i dag hadde mange  fisker på 2-3 hg og sikkert noen over det også. Noen i toppen hadde også en blanding av en del bonusfisker og mye småfisk. 
 Gikk nå så vidt videre i knockoutcupen, men det er en fattig trøst når stevnet totalt kun ga en 17 plass i HS og ingen NC-poeng i totalen.  Et lyspunkt er at mange fra GTSFK gjorde det godt i dag, og foreløpig ligger godt an i Norgescupen. Mange stevner igjen, så det det er bare å stå på videre. Da blir det nok fiskefrie dager på meg fram til NC 3 på Steinsfjorden. 4 januar. Klubbmesterskap GTSFK på Steffensrudtjernet.

Da er klubbmesterskapet for Gjøvik og Toten Sportsfiskeklubb historie. Var veldig bra oppmøte. Noe rundt 25 ivrige fiskere hadde tatt turen opp til dette forholdsvis lille tjernet i håp om å lure opp noen abborer. Forholdsvis tøft startfelt blir det jo når GTSFK arrangerer klubbmesterskap. Mange gode isfiskere som er tidligere vinnere av både Norgescup, NM og Nordisk stiller til start, så det er mange gode om beinet. Har vært på dette vannet noen ganger tidligere vintre,men ikke i denne sesongen.  Da har det mest vært  for å teste ut noen  nappindikatorer og isborr som jeg har skiftet skjær på etc,  og bare ta det rolig  Vannet ligger jo bare 10 minutters biltur fra der jeg bor så det er lettvint i komme til. 
I tillegg har jentungen vært med et par turer så da blir det en litt annen type tur enn i dag. Har aldri testet vannet noe særlig men stort sett fisket rett ved der vi går ut. 
Startet å fiske ca 10 m ut på isen fra der vi gikk ut i dag også da det bruker å stå litt fisk her. Aldri fått mye her, men ville prøve her i starten uansett.  De 10 metrene blir nok garantert den korteste gangtida i år. Brukte vel 15 sek ut til der jeg skulle starte 😉Fikk en 500 g ørret i første hullet. Lang og tynn. Ikke no pen fisk akkurat. Alle måtte kjøre C/R på ørret så den fikk rask friheten tilbake. Ikke noe abbor i det hullet. Neste hull ga en liten abbor og slik forsatte det bortover ei linje der med 1-2 pr hull. Fikk litt flere i noen hull når jeg fisket på noe rundt 1 m dyp, men mitt beste hull ga 6 fisker så var ikke akkurat så voldsomt det heller. Mye ble oppborret, og jeg syntes det døde helt ut inne på grunt vann her. Hadde vel bare 22 fisker etter litt over en time.  Ikke noe å få i gamle hull heller. Prøvde myskaen også uten noe napp på den . Borret meg etterhvert mer utover og fikk jo noen få her og der, men sleit med å finne noe flyt i fiskinga og når jeg bare fikk 1-2 pr hull og hadde mange bomhull innimellom så måtte det gå dårlig i dag. Hadde vel 48 fisker  etter ca 2 timer. Fikk noen få til litt over mot fjellsida men bare 1 i hver hull. Når det var igjen 40 min gikk jeg over til siden der turstien går. Fikk et hull her med 3 stk i men dårlig her også. Mye oppborret på grunt vann her så prøvde litt dypere og noen gamle hull uten resultat. Siste 15 min stakk jeg tilbake til vika for om mulig lirke ut litt av gamle hull på litt dypere vann. Hadde da et hull med 4 stk i på mormyska på ca 3 m dyp. Prøvde et par gamle hull til uten hell. Tiden ebbet ut og det hele var fort over i dag. I løpet av dagen fikk jeg to ørretter til av samme kaliber som den første ( 400-500 g) og en mort. Morten telte ikke i dag så den ble liggende igjen på isen. Prøvde en ny lokkemeitepimpel i dag Brukte en Tapsi-sepe lokkemeite og 16 tafsen- krok  agnet med 2 mygg hele dagen. Hadde på en lyspinkies av og til uten at jeg merket noe forskjell. Kjøpte det mest for at Thomas hadde litt lite mygg i dag, men en boks med mygg var jo mer enn nok i dag.  Fikk vel en 40 g  på pimpel i løpet av dagen,  og noen få på  mormyska.  Endte opp med 2705 g fordelt på 65 fisker. Ble da en 7 plass i herreklassa som tross alt er 6 plasser opp fra i fjor. Må ta med seg det positive opp i det hele.🙂Thomas Ødegård vant ikke helt uventet med noe over 6,2 kg. Gratulerer som klubbmester i 2015.  
Fullstendig resultatliste ligger på GTSFK sin hjemmeside. 


26 desember Romjulsnappet på Tullreien.

Dro hjemmefra ca kl 0630 og det var fine kjøreforhold nedover til Kongsvinger og videre innover på Finnskogen. Var på Tullreien på Norgescup i fjor og utgangen skulle være samme sted i år, så ikke noe problem å finne fram. Godt merket med røde fisker i kryssene var det også.
Har ikke tempraturmåler i bilen så ble noe forundret dag jeg ankom ca kl 0845  og merket at det var såpass kaldt. Yr hadde meldt om ca -15, men jeg gikk inn en liten tur og snakket med en kar som holdt til der,  og han kunne melde om - 26 grader. Ja ja bare å kle på seg. Svendsrud tok etterhvert oppropet og det ble raskt enighet om å korte ned dagens fisketid med en time. Fisket ble da fra kl 10:00 til 13:00. Helt greit det. Ca 30 fiskere deltok denne dagen. Dette var også første stevnet i julecupen,men meldte meg ikke på der da jeg ikke har mulighet til å dra til Vestfold og Østfold i romjula 

Gikk som en av de første utover isen og var framme ved der jeg ville starte etter 15 min rolig gange. Flotte forhold på isen. Kun noen få cm med lett snø og 12 cm stålis. 
Startet å fiske med nær sagt det vanlige. Saukko +( G/S)  og da en lokkemeitekrok i str 16. Fikk 5 kjappe i første hullet. Så en i det neste og en til i det tredje. Alle med etternavn Fjeld startet også rundt meg men de borret seg mer utover mot dypere vann. Så ikke ut som det tok av akkurat så jeg jeg gikk grunnere etterhvert. ( 50 cm- 1m)  Fikk en og annen ganske grunt, men det var litt for få i hullene her også. 
 Borret etterhvert på ei rekke rett bortover fra mitt første hull og fikk noen her og der. Ca 2- 2,5 m) Ingen godhull så hadde ikke mer enn 44 fisker etter en og en halv times fiske. Borret etterhvert motsatt vei igjen og da innenfor mine gamle hull. Fikk noen hist og pist og hadde etterhvert et hull med bra fiske i. Dro vel ca 20 stk  her ganske kjapt. Alle på tafs på ca 1 m dyp.  Dyttet ned i en liten myska, men ingen flere. Noen hull på samme linje og 1-1,5 m dyp ga kun en liten tass i dunken.   Løp  nå tilbake til området jeg hadde startet i og fikk noen i de hullene jeg hadde fått fisk i før på dagen. Trugde litt lenge i hullene her men  ble bare noen få fisker ut av det.  Prøvde  myska også uten at det hjalp Så da er det bare å stikke videre. 
Da det gjensto ca 45 min borret jeg meg bortover der de fleste satt uten at jeg fikk mer enn en 4-5 stk men fikk riktignok en 40 grammer utpå her ( 3-4 m)  Prøvde et par gamle hull i klynga og fikk vel to 15 grammere her.
 Stakk tilbake til 20+ hullet og her var det fisk igjen nå. På 1 m dyp.  Dro nye 10  stk her og et par bonuser på noe rundt 50 gram og  fikk  også to 20 grammere  til i samme hull på myska når det døde ut på tafsen.  Borret et nytt hull på samme linje tre meter bortenfor og fikk 5 stk her også.( 15 grammere)  Disse ble  tatt på 
 tafs. 
 Nytt hull på samme linje ga  2 små til. . Gikk litt på slutten mellom de tre hullene og fikk lirket opp noen få småfisker  til. Da var det myska de ville ha.( sølv) Siste 15 min  døde det helt ut her og jeg gikk ut å fisket i noen gamle hull på litt dypere vann. 
 Fikk vel 2-3 stk her  siste 15 min.  Så var det tid for å vende den kalde nesen innover mot start.  Solen kom ikke ordentlig fram så tipper det lå på noe rundt -20 under hele konken. Kaldt nok det, men gikk overraskende bra. Har erfart det tidligere også bl.a et par ganger på Storsjøen at jeg takler kulde helt greit.   Brukte hansker uten fingrer slik jeg som regel gjør og var kun et par ganger jeg måtte bruke 1-2 min for å varme dem i lommen. Trives egentlig godt når det er litt kaldt og plages som sagt  heldigvis ikke nevneverdig om gradestokken kryper ned mot -20. 
Hadde ikke peiling på hvordan jeg kunne ligge an. Hadde sett at noen i allefall hadde sittet relativt rolig i klynga, mens andre igjen hadde beveget seg mye.  Eneste jeg hadde snakket med under konken  var Knut fra Oslos Sporstfiskere og han nevnte at han hadde hatt tregt fiske stort sett hele dagen.  Telleren stoppet på 114 fisker og nådde i allefall målet om over 100 fisker.  Kom inn og det var mange slunkne poser i veiekøa. Hørte Hesmyr og Haugen hadde noe rundt 2,5 kg men ellers var det vist ikke mange over 2,0 kg. Kunne en ok plassering være innen rekkevide ?
Jeg veide i allefall inn 1970 g fordelt på 114 fisker 
( snitt på 17,28 g). 
Ble med dette nr 4 på Tullreien denne kalde desemberdagen. Er selvsagt fornøyd med det da det er noen meget  gode fiskere som ikke er lett å hanskes med som ble topp 3. Gratulerer til alle klassevinnere og så er de jo positivt for oss isfiskere at det endelig ser ut til å bli en sesong med god is på Østlandet.  Fortsatt god jul og godt nyttår til alle. 
Neste stevne for meg blir vel Klubbmesterskapet for GTSFK søn 4 jan.